Gönderen Konu: Baba yadigarı yarı otomatik  (Okunma sayısı 1529 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Engin FERAH

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Baba yadigarı yarı otomatik
« : 10 Aralık 2019, 02:29:15 »
Herkese Merhabalar,
Babadan yadigar 1996 yılında satın alınmış üzümlü lazer yarı otomatik av tüfeği var.Ben 71 cm biliyordum ama 55 cm olduğunu bugün ölçünce öğrendim.Yeni tüfek aldığım için 6 aylık yeni ruhsat sürem henüz dolmadı sizce bu tüfeği de ruhsatıma işletmeye değermi yoksa hiç  kardeşlerden vekaletname vs. ile uğraşmayıp  bir duvara hatıra olarak mı asmalımıyım?

O tarihlerde hatırlıyorum Dört arkadaş beraber bayiye getirtmişlerdi.Silahlar geldiğinde rahmetli şehir dışında çalıştığından dipçiğinde budak desenini  kusurlu gördükleri için bu tüfek babama kalmıştı ve hepsi birçok sorun yaşadı babam yıllarca sorunsuz av yaptı bende dipçik kundak yapılıp geldikten sonra iki kutu fişek attım 32, 34 gr hiç tutukluk v.s yapmadı sadece özkursan tek kurşunlarda boş kovanı atmadı.

Çok kullananın olduğunu düşünmüyorum ve yeni nesil otomatiklere göre güven vermiyor (uzatma şok v.s),Ben kinetik sistem diye biliyodum dipçik için yardımcı olan bayi arkadaş gazlı dedi.

Kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum.

Sevgi ve saygılarımla.

• Yıldız Spz 71 cm
  • Özkanlar FX 17 66 cm
1983 BEŞKAZA-ANKARA

The following users thanked this post: Hüseyin İŞCEN

Çevrimdışı Engin FERAH

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Baba yadigarı yarı otomatik
« Yanıtla #1 : 10 Aralık 2019, 02:36:57 »

• Yıldız Spz 71 cm
  • Özkanlar FX 17 66 cm
1983 BEŞKAZA-ANKARA

Çevrimiçi Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 10 Aralık 2019, 10:24:13 »
Evet bu tüfek gazlı rahmetli eniştemde vardı gazlı lazer marka otomatik  fişek dikme yapmıyordu birkaç yıl kullandıktan sonra namluda yamukluk var diye geri verdi bayiye oda kısa namluydu çalışmasında sıkıntı yoktu
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

The following users thanked this post: Engin FERAH

Çevrimdışı Hakan ATASOY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 10 Aralık 2019, 12:31:14 »
Bence uğraşmaya değmez anca hatıra olarak duvarı süsler.
Bu memleket tarihte Türktü, bugün de Türktür ve ebediyyen de Türk olarak yaşayacaktır.Türkiye Türklerindir! Ne mutlu, Türküm diyene!1980 BURSA

The following users thanked this post: Engin FERAH, Hüseyin İŞCEN

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 10 Aralık 2019, 14:44:46 »
Benim ilk  av yaptığım  otomatik markasıdır.  Babamın tüfeğini  gençliğimde  senelerce kullandım. Kalite olarak  çok  iyi olmasa da idare edecek kadar iş görüyor.
32 gr dan aşağısında  fişek diker veya  fişek patlatmaz, yağmur yağınca el kundağı  açılır içindeki yaylar  görünür   filan çeşitli  sıkıntılar  yaşadık.Hala babamda duruyor.
1974 İnebolu/KASTAMONU

Çevrimdışı Engin FERAH

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 12 Aralık 2019, 00:23:10 »
Herkese değerli yorumları için teşekkür ederim.
Bende uğraşmak istemiyorum ancak babam vefat edeli 3 yıl oldu herhangi bir yaptırım yada ceza söz konusu olur mu?
  • Yıldız Spz 71 cm
  • Özkanlar FX 17 66 cm
1983 BEŞKAZA-ANKARA

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 12 Aralık 2019, 17:41:19 »
Herkese değerli yorumları için teşekkür ederim.
Bende uğraşmak istemiyorum ancak babam vefat edeli 3 yıl oldu herhangi bir yaptırım yada ceza söz konusu olur mu?
siz kolluk kuvvetlerine miras tüfek var diye bildirmediğiniz sürece işlen yapılmaz,bildirirseniz tüfeğe el koyup 30 gün süre verirler.madde 18 den işlem yaparak,diğer yasal mirasçıların size feragatı için imza istenir tek tek.30 gün içinde imzalar atılmazsa tüfek milli emlak a devredilir ihale için.
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Engin FERAH

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 12 Aralık 2019, 18:06:27 »
teşekkür ederim Ahmet bey,

siz kolluk kuvvetlerine miras tüfek var diye bildirmediğiniz sürece işlen yapılmaz,bildirirseniz tüfeğe el koyup 30 gün süre verirler.madde 18 den işlem yaparak,diğer yasal mirasçıların size feragatı için imza istenir tek tek.30 gün içinde imzalar atılmazsa tüfek milli emlak a devredilir ihale için.
  • Yıldız Spz 71 cm
  • Özkanlar FX 17 66 cm
1983 BEŞKAZA-ANKARA