Tüfek yakmıyor olabilir. Hayvan 20 tane 4 no saçma yese yine de ölmüyor. Senin 3.000 liralık tüfeğin yakmadığı için bütün avları canlı bırakırken adam eline kral otomatik alıp senin gözünün önünde her attığını cansız bırakıp senin tüfeğini madara eder.Sonra da sana " abi senin tüfeğin yakmıyor, benim vurduğum çulluk daha havada iken can veriyor" der.
İkinci yüksek ihtimal tüfeğin alt-üst-sağ-sol çekiyordur. Saçmalar senin nişan aldığın yerden başka tarafa sapıyordur. Maalesef kalite konusunda yerlerde sürünüyoruz desem herhalde abartı olmaz.
Üçüncü ihtimal namlu-şok uyumsuzluğu olabilir. Bütün bunları kaliteli bir ithal kurşun ile 40-50 metreye destekli olarak 1x1 gibi bir hedefe atış yapıp önce tüfeğin sağ-sol-alt-üst çekip çekmediğini deneyin.Sonra 30-35 metre gibi bir mesafeye RC S4-RC Sipe- Mirage gibi avrupa fişekler ile atış yapıp tüfeğin huyunu suyunu öğrenin.Maalesef yerli fişek öneremeyeceğim. Bir seri bir seriyi tutmuyor. Sizi yanıltabilir.
Bütün bunlardan hariç tüfeğin namlu iç çapı dar ise 28-30 gr 7-8-9 no gibi havasına göre hafif gramaj-ince saçma kullanmanız gerekecek. En sert havada bile 32 gr.5-6 no saçma kullanmak zorundasınız.
Ağır gramaj fişekte saçmalar sapıtır, saçmaların nereye gittiğini anlayamazsınız. Kendinize güvenemezseniz, kendi atıcılığınızdan şüphe ederseniz tüfeği usta birine denettirip, atış yaptırıp daha kolay sonuca ulaşabilirsiniz. Tüfek ile ilgili bir sıkıntı varsa tüfeği fabrikaya göndermek en uygun çözüm olur.