elinize emeğinize sağlık,
ben bu tek kurşun işinden pek anlamam ama siz bu işte bayağı tecrübe sahibisiniz gerek kendi dolularınızla gerekse hazır olanları test etmekte bilgi ve beceri sahibisiniz,
ben şunu merek ediyorum,
kendi tecrübelerinize göre 5 şok kullanmak şartı ile 76 yataklı yerli normal kalite bir otoda tek geçerim dediğiniz mühimmat ne olmalı ?
dediğim gibi ben uçar avcısıyım fakat elimde bulundurduğum ''meca rıfled slug'' serisinin 5 kutusu var denemek için 4 veya 5 adet 40/50 metrelere attım acemice denemeyle ama inceleme yapsamda nafile dedimya pek anlamam nette gördüğüm kadar takla atmaması beğeni toplamış vs.
bu sebeptepten bilgilerinize güvenerek fikir istedim.
rast gelsin.
selam ve saygılarımla.
Teşekkür ederim M.Ali Bey maalesef tek geçilecek bir kurşun yok bu dipsiz bir kuyu yerlilerin çıkış hızı düşük olduğundan transonik bölgeye(ses hızı geçiş bölgesi) 40-50 metrelerde giriyorlar tapa bağlantılarıda zayıf olunca yalpa başlıyor tapasız olanlarda durum biraz farklı onlarda yalpa yerine helozonik yörünge çizmeye başlıyorlar tüfeğinize uygun kurşunu ancak deneyerek bulabilirsiniz,elinizdeki kurşunun çıkış hızı 1400 fps ler civarında olup 50 metreye kadar işinizi görecektir.50-100 metre arasını hedefleyen birisinin 1500 fps ve üstü çıkış hızlarına sahip tüfeğiyle uym sağlamış bir kurşunla çalışması daha uygun olacaktır.
Esasında mobil şoklu tüfekler kurşun atışı için çokta uygun değil şok taki milimetrik oynama bile isabeti etkiliyor fix şoklu bir namlu ile daha istikrarlı sonuçlar ortaya çıkıyor.
Saygılarımla.
Tevfik bey Verdiğiniz emek ve gösterdiğiz çaba için teşekkürler.
Teşekkür ederim Lokman Bey,eksik olmayın.
Emeginize saglik
Teşekkürler Soydan Bey.
Elinize emeğinize sağlık
Teşekkürler Taşkın Bey.
Guzel cekim olmus Tevfik bey
ozellikle 1.21 deki kursun kisilik bunaliminda gibi gorunuyor
kagida atis yaptigimizda hedefi bicaklanmis gibi delen, nereye gittigini hic tahmin edemeyecegimiz asi bir ergen resmen
Teşekkür ederim Emre Bey,sizin vasıtanız ile oldu bu işler,kurşun için benzetmeniz yerinde olmuş😀 zuber firmasının yetkilisi olsam bu kurşunu 30 gram ürettirirdim aynı malzemelerle çıkış hızı 1500fps olacak transonik bölgeye 72 metrelerde gireceğinden bu mesafelerde harika iş çıkarırdı ve yabancıya ihtiyaç duyulmazdı.
Gereksiz bı fişek topaç gibi dönüyor resmen.
Davut Bey biz bu testleri yapmasak gereksiz olduğunu nasıl anlayacaktınız.
Gereksizlik görecelidir 35 metreye kadar harika işler çıkartır,eğer isabet ettirebilirseniz 180 metreye kadarda 90 kg lık bir domuzu durduracak enerjiyi taşıyor.
Saygılarımla.