Gönderen Konu: ZUBER PALLA BRENNEKE 44 g. TESTİ  (Okunma sayısı 3284 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ZUBER PALLA BRENNEKE 44 g. TESTİ
« : 30 Kasım 2019, 20:06:30 »
Hava şartları çok elverişli olmasada dakikalıkta olsa açtığı bir anda küçük bir test yapma imkanım oldu 720 p tavsiye edilir iyi seyirler.

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ZUBER PALLA BRENNEKE 44 g. TESTİ
« Yanıtla #1 : 30 Kasım 2019, 20:51:10 »
 elinize emeğinize sağlık,

ben bu tek kurşun işinden pek anlamam ama siz bu işte bayağı tecrübe sahibisiniz gerek kendi dolularınızla gerekse hazır olanları test etmekte bilgi ve beceri sahibisiniz,

ben şunu merek ediyorum,

kendi tecrübelerinize göre 5 şok kullanmak şartı ile 76 yataklı yerli normal kalite bir otoda tek geçerim dediğiniz mühimmat ne olmalı ?

dediğim gibi ben uçar avcısıyım fakat elimde bulundurduğum ''meca rıfled slug'' serisinin 5 kutusu var denemek için 4 veya 5 adet 40/50 metrelere attım acemice denemeyle ama inceleme yapsamda nafile dedimya pek anlamam nette gördüğüm kadar takla atmaması beğeni toplamış vs.

bu sebeptepten bilgilerinize güvenerek fikir istedim.

rast gelsin.

selam ve saygılarımla.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Lokman BAYRAM

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #2 : 01 Aralık 2019, 01:13:38 »
Tevfik bey Verdiğiniz emek ve gösterdiğiz çaba için teşekkürler.
1990 - Ankara

Çevrimdışı Soydan TÜRK

• *
« Yanıtla #3 : 01 Aralık 2019, 01:19:39 »
Emeginize saglik
  • BAİKAL MP 153 YARI OTOMATIK 12/89
  • BAİKAL 27 EM-1C TEK TETİK SUPERPOZE
  • GAZELLE SUPERPOZE
Soydan TÜRK
1979 bursa

Çevrimdışı Taşkın MUTLU

• *
« Yanıtla #4 : 01 Aralık 2019, 11:31:29 »
Elinize emeğinize sağlık
  • fıas-cesa 66
  • kral queen yarı oto 12 66-76
  • Armi Marocchi 71
  • pointer (bella)
  • kopay (leydi)
  • malinois (karamel)
Taşkın MUTLU
1985-Adana

Çevrimdışı Emre BASKASKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 01 Aralık 2019, 18:41:22 »
Guzel cekim olmus Tevfik bey
ozellikle 1.21 deki kursun kisilik bunaliminda gibi gorunuyor

kagida atis yaptigimizda hedefi bicaklanmis gibi delen, nereye gittigini hic tahmin edemeyecegimiz asi bir ergen resmen :)
1978 istanbul

Çevrimdışı Davut ATACA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 01 Aralık 2019, 18:54:41 »
Gereksiz bı fişek topaç gibi dönüyor resmen.
1993 Ankara

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 01 Aralık 2019, 20:18:32 »
elinize emeğinize sağlık,

ben bu tek kurşun işinden pek anlamam ama siz bu işte bayağı tecrübe sahibisiniz gerek kendi dolularınızla gerekse hazır olanları test etmekte bilgi ve beceri sahibisiniz,

ben şunu merek ediyorum,

kendi tecrübelerinize göre 5 şok kullanmak şartı ile 76 yataklı yerli normal kalite bir otoda tek geçerim dediğiniz mühimmat ne olmalı ?

dediğim gibi ben uçar avcısıyım fakat elimde bulundurduğum ''meca rıfled slug'' serisinin 5 kutusu var denemek için 4 veya 5 adet 40/50 metrelere attım acemice denemeyle ama inceleme yapsamda nafile dedimya pek anlamam nette gördüğüm kadar takla atmaması beğeni toplamış vs.

bu sebeptepten bilgilerinize güvenerek fikir istedim.

rast gelsin.

selam ve saygılarımla.
Teşekkür ederim M.Ali Bey maalesef tek geçilecek  bir kurşun yok bu dipsiz bir kuyu yerlilerin çıkış hızı düşük olduğundan transonik bölgeye(ses hızı geçiş bölgesi) 40-50 metrelerde giriyorlar tapa bağlantılarıda zayıf olunca yalpa başlıyor tapasız olanlarda durum biraz farklı onlarda yalpa yerine helozonik yörünge çizmeye başlıyorlar tüfeğinize uygun kurşunu ancak deneyerek bulabilirsiniz,elinizdeki kurşunun çıkış hızı 1400 fps ler civarında olup 50 metreye kadar işinizi görecektir.50-100 metre arasını hedefleyen birisinin 1500 fps ve üstü çıkış hızlarına sahip tüfeğiyle uym sağlamış bir kurşunla çalışması daha uygun olacaktır.
Esasında mobil şoklu tüfekler kurşun atışı için çokta uygun değil şok taki milimetrik oynama bile isabeti etkiliyor fix şoklu bir namlu ile daha istikrarlı sonuçlar ortaya çıkıyor.
Saygılarımla.

Tevfik bey Verdiğiniz emek ve gösterdiğiz çaba için teşekkürler.
Teşekkür ederim Lokman Bey,eksik olmayın.

Emeginize saglik
Teşekkürler Soydan Bey.

Elinize emeğinize sağlık
Teşekkürler Taşkın Bey.

Guzel cekim olmus Tevfik bey
ozellikle 1.21 deki kursun kisilik bunaliminda gibi gorunuyor

kagida atis yaptigimizda hedefi bicaklanmis gibi delen, nereye gittigini hic tahmin edemeyecegimiz asi bir ergen resmen :)
Teşekkür ederim Emre Bey,sizin vasıtanız ile oldu bu işler,kurşun için benzetmeniz yerinde olmuş😀 zuber firmasının yetkilisi olsam bu kurşunu 30 gram ürettirirdim aynı malzemelerle çıkış hızı 1500fps olacak transonik bölgeye 72 metrelerde gireceğinden bu mesafelerde harika iş çıkarırdı ve yabancıya ihtiyaç duyulmazdı.

Davut Bey biz bu testleri yapmasak gereksiz olduğunu nasıl anlayacaktınız.
Gereksizlik görecelidir 35 metreye kadar harika işler çıkartır,eğer isabet ettirebilirseniz 180 metreye kadarda 90 kg lık bir domuzu durduracak enerjiyi taşıyor.
Saygılarımla.
1978 Eğirdir-Isparta

The following users thanked this post: M.Ali AKDAĞCIK, Davut ATACA

Çevrimdışı Osman ALP

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 01 Aralık 2019, 20:39:14 »

Bence çok iyi. Tüm atışlar aynı yere isabet etti. Ayarlı gezli veya optik takılı bir tüfek ile harika atış ve avlar yapılır. En kısa zamanda deneyeceğim. Teşekkürler Tevfik Bey.
Osman ALP
16.11.1970 - İZMİR
Browning Auto5, Sauer Beretta s56, Remington 1187 Special Purpose, Remington Model 11, Remington 870 Express Combo, JP Sauer&Sohn Royal Çifte, Retay Masai Mara, Derya MK-12, Rubans Anglais Dolma Çifte, Mossberg 500A Combo

The following users thanked this post: Tevfik GÜN, Davut ATACA

Çevrimdışı Enes Malik TEPE

• *
« Yanıtla #9 : 01 Aralık 2019, 21:35:13 »
Emeğinize sağlık Tevfik Abi. Slow-mo insanın kendini eğitmesine olanak sağlaması açısından on numara bir buluş. Sizin gibi meraklı insanlar oldukça gelişim, öğrenim kaçınılmazdır. Teşekkür ederiz.
  • Armsan Phenoma Carbo 76 cm
  • Huğlu Koop. 103FE 71 cm

1997
Tekirdağ/Van

Çevrimdışı Davut ATACA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 01 Aralık 2019, 22:55:41 »

Davut Bey biz bu testleri yapmasak gereksiz olduğunu nasıl anlayacaktınız.
Gereksizlik görecelidir 35 metreye kadar harika işler çıkartır,eğer isabet ettirebilirseniz 180 metreye kadarda 90 kg lık bir domuzu durduracak enerjiyi taşıyor.
Saygılarımla.
test için teşekkür ederim, elinize emeğinize sağlık. Ama avda rüzgarlı havalarda yada hareketli hedefte başarılı olur mu bilemiyorum genelde bu şekil tapayla beraber giden bu tür fiseklerden randıman alamıyorum, isabet olmadıktan sonra yıkıcılık pek işe yaramıyor.
« Son Düzenleme: 01 Aralık 2019, 22:59:24 Gönderen: Davut ATACA »
1993 Ankara

The following users thanked this post: Osman ALP

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 02 Aralık 2019, 22:31:48 »
Bence çok iyi. Tüm atışlar aynı yere isabet etti. Ayarlı gezli veya optik takılı bir tüfek ile harika atış ve avlar yapılır. En kısa zamanda deneyeceğim. Teşekkürler Tevfik Bey.
Osman Bey,bu fişeğin piyasada 2 şekli var biri sarı kovan 688 kapsül patlaması sert diğeri ise nobel sport mavi kovan 684 yavaş yanışlı kapsüllü patlaması normal iki fişeğinde handikapı 3 yada 4 fişekte bir kurşun tapadan yarıyolda ayrılıyor yada tapa çıkacak boyuta geliyor ve alakasız yerlere gidiyor eğer kurşunu tapaya yapıştırıp aynı içerikle doldurursanız gayet istikrarlı sonuçlar ortaya çıkıyor.
Kolay gelsin.

Emeğinize sağlık Tevfik Abi. Slow-mo insanın kendini eğitmesine olanak sağlaması açısından on numara bir buluş. Sizin gibi meraklı insanlar oldukça gelişim, öğrenim kaçınılmazdır. Teşekkür ederiz.
Teşekkür ederim Enes Bey,slow-mo konusundaki tespitleriniz çok yerinde kendi adıma söylim bu video şekli olmasa yanlış bildiğim bir çok konuyu körü körne savunmak zorunda kalacaktım,bütün kurşunların ok gibi gittiğini zannediyor olacaktım.

test için teşekkür ederim, elinize emeğinize sağlık. Ama avda rüzgarlı havalarda yada hareketli hedefte başarılı olur mu bilemiyorum genelde bu şekil tapayla beraber giden bu tür fiseklerden randıman alamıyorum, isabet olmadıktan sonra yıkıcılık pek işe yaramıyor.
Davut Bey 50-60 metreden sonra yerlilerin tamamına yakını bu şekilde yol alıyor yabancılarda 70 metreden sonra yine bu şekilde ve helezonik yörünge çizerek gidiyor kendiniz bir kaç değişiklik yapmazsanız onların bir şey yapacağı yok,
2 tane modifiyemden birini paylaştım 80 metreye kadar işinizi görür ama fişek dolum malzeme tecrübesi lazım.
Kolay gelsin.
1978 Eğirdir-Isparta