Saksağanın serçeyi atmaca gibi avladığını gözümle görmesem hayatta inanmazdım. Saksağanların kuş yavrularını ve yumurtalarını da yiyormuş? Saksağanları biraz azaltmak diğer cinsleri(keklik,ördek,bıldırcın...) artıracaktır diye düşünüyorum. Bir de tilkiler çok artmış gördüğüm kadarıyla ben atmıyorum ama atmak gerekir mi acaba?
Saksağan ve karga avı şart en azından avda denk geldiginde atıyorum ben özellikle saksağan tavuk civcivlerine oldukça fazla zarar veriyor tavuk başa çıkamıyor kaldıkı keklik ördek üveyik tahtali bıldırcın v.s yavru ve yumurtasina zararı var tamamen bitirelim de olmaz doğadaki leşlerı yiyerek temizlik yaptıkları da var tabi bahçedeki meyveler cevizlerde nasibini alıyor birer ikişer avlamak lazım devlet günlük 15 avlanabilir dedigine göre
Tilki konusuna gelince tilkiler genelde 3-5 km lık alanlarda çift halinde yuvalaniyorlar saksağan kadar zararı olacağını sanmıyorum ağaç tepesinde ve bataklıkta suda ki yavru ve yumurtalara saksağan kadar zararı olmaz heralde
Tilkiler genelde daha çok kemirgen böcek sürüngen avlıyor tavşan yavrusuna da hayır diyemez tabı
benim bulunduğum coğrafyada tilkilerde pek artış olmuyor mak kararlarında tilki serbest ise abartmamak şartı ile avlabilir diye düşünüyorum