Gönderen Konu: Yerli fiyatına eski ussr tüfekler  (Okunma sayısı 5164 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alperen BİÇİCİ

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Yerli fiyatına eski ussr tüfekler
« : 22 Kasım 2019, 09:51:42 »
Şuanda yerli tüfekler de gerçekten kaliteli silahlarımız var iken 40  50 yıllık her tarafı laçka olmuş metal yorgunluğu başlamış tüfeklere bir dünya para istiyorlar. Yerli tüfekler bu ihtiyaçı karşılamaz mı🤔🤔🤔🤔
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2019, 16:23:41 Gönderen: Alperen BİÇİCİ »
  • Akdaş ah 212
1976 - Hatay

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Yerli fiyatına eski ussr tüfekler
« Yanıtla #1 : 22 Kasım 2019, 09:57:51 »
Neden rus neden ithal mal alıcaksın yerli malını taş gibi kullanıcan bende eskiden yaptım o hatayı bi dünya paralar verdik ama boşşşş şuan ata kullanıyorum gayet başarılı ve yerli malı kendini kanıtlamış markalarda var
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Elver ENGİN

• *
  • Amaç spor
« Yanıtla #2 : 22 Kasım 2019, 10:21:09 »
Neden rus neden ithal mal alıcaksın yerli malını taş gibi kullanıcan bende eskiden yaptım o hatayı bi dünya paralar verdik ama boşşşş şuan ata kullanıyorum gayet başarılı ve yerli malı kendini kanıtlamış markalarda var
+1

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• YILDIZ SPZ-ME
  • ÖZKANLAR FX17
1976 İZMİR KARŞIYAKA ÖRNEK AVCILAR DERNEĞİ

The following users thanked this post: B.Ulaş EREN

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 22 Kasım 2019, 10:28:14 »
Yanlış anlaşılmasın yabancı hastalık marka tutkusu bi ata bi akus huğlu kop. Akdaş
Hele hele huğlu kop. Son olayı renova gayet başarılı ve baya bayaa iyi o yüzden
Ben browning kullandım berretta aldım benelli bence boşş kendi insanın kazanıcak
Kendi bütçene yararın olucak yoksa .....mişim avrupasını ithalini
Yaşasın yerli malı yurdum malı🇹🇷🧿
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ

Çevrimdışı Cengiz ERCAN

• *
« Yanıtla #4 : 22 Kasım 2019, 11:39:28 »
B.ULAŞ EREN bey'in de dediği gibi yerli malı yurdun malı. Nedir bu avrupa tüfek sevdası bilmem ülkemizde. Geçenlerde bi olaya şahit oldum bizim avcılar kulubünde. tüfek satın alma muhabbeti vardı 5000 bin TL , 6000 bin TL nareleri atılıyor , bende konuya dahil olup sordum 5-6 bin eden bu tüfek nedir diye. beretta S 55 mişşşş. yahu tamam eyvallah baş tacıdır bu marka iyidir , hoştur , güzeldir. çeliği şöyledir , mekaniği böyledir. Ama o kadar para eder mi dedim 50 yıllık tüfek kızdım. bende de italyan bir poze var şuan kullanıyorum iyidir hoştur eyvallah. kaç yaşında bilmem en az 40 yıllık. AMA AMA AMA bizim ülkemizin malını kötüleyecek kadar da gaddar olunmamalı. Çoğu avrupa tüfeğe nal toplattıracak ne tüfek markalarımız var bizim. s 55 mişş :) o tüfek babaannem yaşında en az :)) en genci 1970 - 1975 yılları arası üretilen bir tüfek. yanlışım varsa düzeltin. Söz hakkı bana düştü ve konuştum ortamda orada. Bırakın bu işleri ustalarım , avrupaymış bilmem neymiş. 50 yıllık tüfeklere 5-6 bin para dökmek de neymiş diye. Biri diyo ispanyol çiftem var 4000 TL den aşağıya vermem. biri diyo alman şuyum var 7000 TL den aşağıya vermem. Biri diyo amerikan , biri diyo fransız gibi gibi gibi. Bende tüfek alacak usta ağabeyime orada akıl verdim kendimce. Ustam o paraya git özel tüfek yaptır diye. Çoğu firmamız o paraları verince eminim kişiye özel tüfek yapar ülkemizde. yani demem o ki, milliyetçilik milliyetçilik milliyetçilik önce. benim dededen kalma bir söz vardır tüfekler hakkında :) vermeyen karı yoktur SÖZ ister, vurmayan tüfek yoktur GÖZ ister :) o hesap , göz olunca tüfeğin markasının bi önemi yok. saygılarımla.
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2019, 14:26:22 Gönderen: Cengiz ERCAN »
1986 * KÜTAHYA *

The following users thanked this post: B.Ulaş EREN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 22 Kasım 2019, 12:25:56 »
Şayet daha uzaktan vuramayacaksam neden Avrupa tüfeğe bu kadar para vereyim diyen arkadaşlar var.
İyi de kimse size Avrupa tüfekler daha uzaktan vuruyor diye bir ibarede ya da iddia da bulunmuyor.
Ben size şimdi soruyorum.
30.000 atım yapmış ve noter tasdikli bir yerli tüfek var mı ?
Sorsanız hepsi biz attık diyor ,belge, kayıt varmı yok ?
Arkadaşlar aradaki fark dayanma,uzun süre sorunsuz kullanabilme.
Bu bile başlı başına yeterli bir sebeb değil mi ?
Bakınız MP153 ün 50.000 atımlık testi 10 sene önce yapıldı.
Hiç kimse görselini beğenmez bu tüfeğin.
Fakat 50.000 atımı sorunsuz attı.
Ben şahsen 10.000 atımı sorunsuz yapacak yerli tüfekler olduğunu düşünmüyorum.
Varsa yapabilen niye kayıt altına almaz  ?
Beklentiler ve amaçlar çok farklı.
Tercih edilir ya da edilmez orasını tartışabiliriz ama bunu tartışırken ikiside aynı dersek hata olur.

1.5 milyon fişek atmış bir yarı otomatik markasıyla 15.000 bile atamamış bir marka birbirine benziyor diye aynı tutulabilir mi ?
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2019, 12:27:39 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Özgür UYAR, Emrah DOĞAN, Soydan TÜRK, Caner UZ, Bilal AYDIN, Hayati GÜNEŞ

Çevrimdışı Kenan ÇAVDAR

• *
« Yanıtla #6 : 22 Kasım 2019, 13:43:07 »
Az önce yorum atı idim yorumu silen arkadaş üyeliği de silsin.
  • Huğlu SR112KE
1986 - Bartın

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 22 Kasım 2019, 13:59:45 »
Eğer bp fişekteki ise
Yerli malı yurdun malı . Fakat gidip bir  ital ürün alıp parçalayip  aa bu yay gereksiz cok sağlam su marka. pahalı bunu cakma bir yay atakarız . metali kısarız. kutudan çalariz ws ws bütün parçalari en ucuza nasıl mal edip  3 5 de değişiklik edip 

Yeniii Mokoko  olarak kakalamak  Yerli malı yurdun malı  Anlayışını bitirdi malesef..

Hiçbir arge yok. Çal cirp kakala.

Ondan sonra kimse almayınca yada kötüleyince vatan haini gibi oluyoruz.

iyi düşünmek gerek 10 firmadan 7 si böyle malesef.
Yorumu yanlış konuya atmışsınız Kenan Bey.
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2019, 14:01:02 Gönderen: Tevfik GÜN »
1978 Eğirdir-Isparta

The following users thanked this post: Alkan YOKSUL

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 22 Kasım 2019, 14:12:50 »
iyi vuruş ve etki konusunda günümüzde yerli yabancı pek farkı yok ama uzun süre dayanım konusunda gelişim olmakla beraber henüz avrupa standartlarını yakalamış değiliz.
esas soru şu olmalı;
yerli ile yabancı arasındaki fiyat farkı bikaç marka hariç hepsinde uçurum resmen,4-5 katı fazla fiyat vermeye değer mi?
bu sorunun cevabı bir tane değil;
1-avdaki etkisi için bu kadar fazla ödemeye bence gerek yok.
2-uzun süre sorunsuz kullanım içinse avrupa silahlar eskiye oranla gerilesede hala bu konuda avrupa silahları yakalayamadık, bu durumda bu kadar fiyat farkına değermi,bence değmez.
3-prestij konusuysa aradaki fiyat farkına değer dostlar,bende bu yüzden avrupa kullanıyorum ne yalan söyleyim.
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #9 : 22 Kasım 2019, 14:28:11 »
Eğer bp fişekteki iseYorumu yanlış konuya atmışsınız Kenan Bey.
Teşekkürler Tevfik Bey...Biz de Kenan ÇAVDAR'ın profilinde silinmiş bir mesajını bulamadık..
FORUMDAN ATILAN YA DA AYRILAN ÜYELERİN TAKİBİ İÇİN FORUMUMUZDA ÜYELİK SİLME UYGULAMASI YOKTUR. BU NEDENLE, KENAN ÇAVDAR ÜYELİĞİNİZ SÜRESİZ ASKIYA ALINMIŞTIR...http://avlakforum.com/frm/index.php?topic=3.0
4.24. Bilinmelidir ki Forum Yönetimi, bu görevlerini, amatör bir ruhla ve hiç bir maddi menfaat beklemeden yapmaktadırlar. Bu noktadan hareketle, forumun sürekliliğinin sağlanabilmesi ve varlığını koruyabilmesi, Forum Yönetimi'nin motivasyonunu kaybetmemesine bağlıdır. Bu yüzden, herkes bilmelidir ki, Forum Yönetimi'nin yıpratılmaması konusunda maksimum derecede hassas davranılacaktır. Forum Yönetimi'nin , herhangi bir tasarrufu, takdiri, kararı ya da uygulamasıyla ilgili sormak istenilen, merak edilen bir şey olursa, üyeler özel mesaj veya telefon yolunu kullanmak zorundadır.  Bu konuda, forumda yeni konu açmak ya da herhangi bir konu altında Forum Yönetimi'ni suçlayıcı, hedef alıcı ya da hedef gösterici paylaşım yapılması, mesaj yazılması durumunda, ilgili üye 30 gün mesaj yazamama ya da ihraç cezasıyla cezalandırılır. Cezanın, ilk ihlalde 30 gün mesaj yazamama şeklinde uygulanması halinde, üye cezasının bitiminden sonra herhangi bir tarihte, tekrar aynı ihlali gerçekleştirirse, direkt ihraç edilir.
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2019, 15:02:35 Gönderen: Alkan YOKSUL »
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 22 Kasım 2019, 15:23:00 »
Şayet daha uzaktan vuramayacaksam neden Avrupa tüfeğe bu kadar para vereyim diyen arkadaşlar var.
İyi de kimse size Avrupa tüfekler daha uzaktan vuruyor diye bir ibarede ya da iddia da bulunmuyor.
Ben size şimdi soruyorum.
30.000 atım yapmış ve noter tasdikli bir yerli tüfek var mı ?
Sorsanız hepsi biz attık diyor ,belge, kayıt varmı yok ?
Arkadaşlar aradaki fark dayanma,uzun süre sorunsuz kullanabilme.
Bu bile başlı başına yeterli bir sebeb değil mi ?
Bakınız MP153 ün 50.000 atımlık testi 10 sene önce yapıldı.
Hiç kimse görselini beğenmez bu tüfeğin.
Fakat 50.000 atımı sorunsuz attı.
Ben şahsen 10.000 atımı sorunsuz yapacak yerli tüfekler olduğunu düşünmüyorum.
Varsa yapabilen niye kayıt altına almaz  ?
Beklentiler ve amaçlar çok farklı.
Tercih edilir ya da edilmez orasını tartışabiliriz ama bunu tartışırken ikiside aynı dersek hata olur.

1.5 milyon fişek atmış bir yarı otomatik markasıyla 15.000 bile atamamış bir marka birbirine benziyor diye aynı tutulabilir mi ?

Suat abi var abi geçen bizim malımız olan renova rekorlar kitabına girdi avrupa farklı isimle satılıyor şayet mal bizim mal
Ama eskiler bilr kaya gibi sağlaM MKE çifteleri kullanda hala kullanır
Ben herkesin görüşüne saygım var ama kendi malımızıda gömdürmem
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 22 Kasım 2019, 15:58:26 »
Yerli tüfeklede av yapılır yabancı ilede. Yerlide de arıza olabilir yabancıda da. Binlerce liralık tufeklede attığın yeri vuramazsin yerlide de olabilir aynı şey.  Şansın varsa iyi çıkar yoksa yapacak bişey yok. Deneyerek tufek almaya çalışın. İyi avcılık bence 4 faktör var. Tufek , fisek, atıcı ve köpek. Bunlar uyum içinde olunca sonuç da güzel oluyor. Bence en önemlisi köpek  ;). Lacka olmuş bi tufege benim görüşüm verilmez büyük paralar. Ama kondisyonu iyiyse çok kullanılmamış ise şöyle efsane böyle efsane demelere bakilmadan düşünülebilir.
  • Franchi affinity 12 / 66
  • Sarsılmaz super champion 12 / 71
  • Atüs tek kırma 36 / 71
  • Huglu tek kırma (stetienne namlu ) 12 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

Çevrimdışı Necdet GÜNEY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 22 Kasım 2019, 16:04:16 »
Bu sezon üveyik bıldırcın dahil hepi topu beş paket fişek atmışımdır (keklik için 10 adet fişek bile olmadı) bu durumda yerliye devam beni gömer 😀 bu tüfekler
  • 104A. 71
  • Ata Neo. 66
  • Armsan Phenoma Aura Lamine Granite 71
Necdet GÜNEY
1966 izmir

The following users thanked this post: B.Ulaş EREN, Rıza BOZOKLU, Hüseyin İŞCEN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 22 Kasım 2019, 16:26:00 »
Suat abi var abi geçen bizim malımız olan renova rekorlar kitabına girdi avrupa farklı isimle satılıyor şayet mal bizim mal
Ama eskiler bilr kaya gibi sağlaM MKE çifteleri kullanda hala kullanır
Ben herkesin görüşüne saygım var ama kendi malımızıda gömdürmem
Arkadaşlar belki bilmeyenler olabilir eski tüfeğim Huğlu 401 kinetik sistem bir otomatikti.
Çok memnundum.
Ve o tüfeği iki kere aldım iki kere de sattım.
Şimdiki sahibine de dedim satarsan ilk bana getir.🙈
Yerli tüfeklerde ufak tefek gelişmeler olsada asla hiç bir zaman bir Avrupa tüfek ayarında olamayacaklar.
Benim kişişel gözlemim  en az 50 yıl geriden gidiyoruz.
Huğlu bir tüfek yapmış üzerinde XXX marka yazıp USA da satılıyorsa bunun adı gelişim olamaz.
Fasonculuk olur.
Sen Huğlu olarak 100 seneyi deviren bir firmaysan ve bu kadar zamanda hala bir arpa boyu yol alamadıysan pekte fazla konuşmaya gerek yok.
Üzgünüm ama ne zaman yerli bir tüfek almaya kalksam 2 sene beklemek zorundayım.
İlk kurban olmamak için.
Bu arada iki tane ithal tüfeğim var ikisini de ikinci el ve deneyerek aldım.
Yeni bir sistem bulup geliştirip bişey üretemiyoruz.En azından  mevcut olanın en iyisini yapıp günü kurtaralım diyeceğim ama 1000 ad seri atımı atmadan şarjör borusunu koparan otomatikler duyuyoruz.
Velhasıl çok çalışmalıyız.
150 dolara sağa sola binlerce fason tüfek  satarak marka olamayız.
Ben her arkadaşın fikrine saygı duyuyorum ama şu soruyu soruyorum ?
Ülkemizin en köklü silah firması dünya genelinde kaçıncı sırada olabilir ?
İlk 25 e girebilir mi mesela ?

BİGA/1979

The following users thanked this post: Soydan TÜRK, B.Ulaş EREN, Rıza BOZOKLU, Yusuf ÇETİNKAYA

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 22 Kasım 2019, 16:57:32 »
Arkadaşlar belki bilmeyenler olabilir eski tüfeğim Huğlu 401 kinetik sistem bir otomatikti.
Çok memnundum.
Ve o tüfeği iki kere aldım iki kere de sattım.
Şimdiki sahibine de dedim satarsan ilk bana getir.🙈
Yerli tüfeklerde ufak tefek gelişmeler olsada asla hiç bir zaman bir Avrupa tüfek ayarında olamayacaklar.
Benim kişişel gözlemim  en az 50 yıl geriden gidiyoruz.
Huğlu bir tüfek yapmış üzerinde XXX marka yazıp USA da satılıyorsa bunun adı gelişim olamaz.
Fasonculuk olur.
Sen Huğlu olarak 100 seneyi deviren bir firmaysan ve bu kadar zamanda hala bir arpa boyu yol alamadıysan pekte fazla konuşmaya gerek yok.
Üzgünüm ama ne zaman yerli bir tüfek almaya kalksam 2 sene beklemek zorundayım.
İlk kurban olmamak için.
Bu arada iki tane ithal tüfeğim var ikisini de ikinci el ve deneyerek aldım.
Yeni bir sistem bulup geliştirip bişey üretemiyoruz.En azından  mevcut olanın en iyisini yapıp günü kurtaralım diyeceğim ama 1000 ad seri atımı atmadan şarjör borusunu koparan otomatikler duyuyoruz.
Velhasıl çok çalışmalıyız.
150 dolara sağa sola binlerce fason tüfek  satarak marka olamayız.
Ben her arkadaşın fikrine saygı duyuyorum ama şu soruyu soruyorum ?
Ülkemizin en köklü silah firması dünya genelinde kaçıncı sırada olabilir ?
İlk 25 e girebilir mi mesela ?

Eyvallah haklısın abi tabikide çoook çalışmak lazım ama yivsiz olarak yinede iyi eskiye bakılırsa yivlide baya iyi geliyor bakalım deneyip görücez. Ama tabikide bi bilindik firmalar yine yenileme ürünler yaratılmıyor
Ama şu son senelerde gerçekten baya baya gelişmler var.
 Ben çok okudum kinetik sistem aldm randuman yok vuramadım saçma dağılımı kötü vs vs vs ama bende aldığım yerli tüfekleri araştırdım ama yinede kendi malım olsun dedim aldım güzel fişek seçimleriyle mükemmel randuman aldım
Ama atalarda boşuna dememiş şunsöz gibi
Vermeyen karı yoktur SÖZ ister, Vurmayan  tüfek yoktur GÖZ ister
😁😁😁
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Ömer ÇETİNKAYA

• *
« Yanıtla #15 : 22 Kasım 2019, 17:03:20 »
Maalesef yerli piyasadaki tüfeklere avrupa da Amerika da çin malı gözüyle bakılıyor bir Benelli olsun bir beretta olsun bizim en kaliteli yerli ürünümüzle mukayese bile edilemez kullanan bilir 3 B tüfeklerin deki kaliteyi
  • Retay Gordion
Duck Hunter

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
« Yanıtla #16 : 22 Kasım 2019, 20:35:52 »
1973 lerde bi öküz parası verilerek babamın almanya üzerinden getirddiği ussr çakmaklım var benimle yaşıt.15 yaşımdan bu yana her tür yerli silahla her hava şartında avlandım.o silahın attığı fişeğin sayısı nedir artık siz hesaplayın.bütün çakmak şu anda sökelim çakmaklarıni  sanki hiç kurulup atılmamış gibi.sapa sağlam, birkere tekle birkere arıza yap şaşırmamak eldemi.şimdi burda markaları sayıp huzursuzluk çıkarmak istemem  aldığım birtane yerli hariç arıza yapmayan,teklemeyen,problem çırtmayan olmadı.kimi kapatırsın fişek patlatır tetik kaçırır,otomatiği tekler fişek almaz,alır dışarı atmaz,yıldık arızadan.yalan yok yeni yeni iyi markalar var inşallah daha iyi olur.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimdışı Ali SARAÇ

• *
« Yanıtla #17 : 22 Kasım 2019, 22:27:33 »
Elbette herkes bütçesine, beğenisine göre tüfek tercihinde bulunabilir. Uzun avcılık hayatımda ikisi tek kırma, 4 adet yerli otomatik kullandım, malesef arıza yapmayan, yolda bırakmayan olmadı. Ama yinede hepsiylede epey av vurmuşluğum var. Halen elimde yerli bjbir süperpoze, bir adette otomatik duruyor. Ayrıca uzun yıılardır remington kullanıyorum. Bir kez bile hata yapmadı. En farklı tarafıda çok soğuk havalarda aynı fişeklerde kalın saçmada yüksek performans gösterdiğine çok kez şahit oldum. Bu demek değildirki yerli kötü, ama tofaş araba ile de 160km hızla gidersiniz, mersedeslede. Ama her yönüyle kıyaslamak doğru olmaz. Tüfek sana uyuyorsa, attığın yeri vuruyor, avı uygun mesafede öldürüyorsa, fazla problem çıkartmıyorsa yeterlidir kanaatimce, saygılarımla
  • remington 1187 lc
Burdur 1965

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 23 Kasım 2019, 10:12:25 »
 sayın arkadaşlar konuşup yazacak çok şey var yoyumları okudumda herkes haklı,

bu bütçe meselesi aslında üretici ve kullanıcı içinde aynı şey aslında,

bakınız 600 tl fatura fiyatı olan tüfek % 40 vergiyle 1000 tl oluyor bayiye gidiyor oda 3/5 ekliyor alıyorsun tüketici olarak1250 1350 maliyetle ruhsata işliyorsun.

600 tl nerede 1300 tl ortalama nerede nerede 700 tl lik maliyet dışı harcama o tüfeğe fabrika 700 tl daha harcasa elindeki 10 yıl gidecek tüfek sana 20/25 sene dayanacak kaliteye ulaşır yanlışmıyım,..

hal böyle düşük maliyete piyasa koşullarına göre zamane şartlarında

( şahsi görüşümdür lütfen kimse alınmasın bana )

yerli yabancı hiç farketmez

en kaliteli cevizse bende türkiye olarak

en son cnc tezgah çelikse bende işliyor yapıyorum türkiye olarak

en meşhur tüfek markalarına yedek parça aksam vs. yapan yerli sanayim var türkiye olarak

demekki yapılabiliyor bu topraklarda ,..

yeterki o beyinler doğru çalışıp standart üstü kaliteye tırmansınlar

TC. olarak tüm sanayi mke. de dahil.

çıtayı yüksek tutarak adam gibi rahmani kafayla üstün kaliteli ürün imalini kafalarına soksunlar ödün vermesinler

yoksa yabancıların kucağından kurtulamayız

eeeeee,,,,

daha ne vereyim avcı ağabeyime ?..

bana göre yerli yabancı hiçbir tüfek bu durumda

2000 tl den fazla etmez ben vermem vermedimde vermicemde.

en derin sevgi saygı ve selamlarımla

avcı olan etik olan avcıya rast gelsin
« Son Düzenleme: 23 Kasım 2019, 10:27:06 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 23 Kasım 2019, 10:52:49 »
sayın arkadaşlar konuşup yazacak çok şey var yoyumları okudumda herkes haklı,

bu bütçe meselesi aslında üretici ve kullanıcı içinde aynı şey aslında,

bakınız 600 tl fatura fiyatı olan tüfek % 40 vergiyle 1000 tl oluyor bayiye gidiyor oda 3/5 ekliyor alıyorsun tüketici olarak1250 1350 maliyetle ruhsata işliyorsun.

600 tl nerede 1300 tl ortalama nerede nerede 700 tl lik maliyet dışı harcama o tüfeğe fabrika 700 tl daha harcasa elindeki 10 yıl gidecek tüfek sana 20/25 sene dayanacak kaliteye ulaşır yanlışmıyım,..

hal böyle düşük maliyete piyasa koşullarına göre zamane şartlarında

( şahsi görüşümdür lütfen kimse alınmasın bana )

yerli yabancı hiç farketmez

en kaliteli cevizse bende türkiye olarak

en son cnc tezgah çelikse bende işliyor yapıyorum türkiye olarak

en meşhur tüfek markalarına yedek parça aksam vs. yapan yerli sanayim var türkiye olarak

demekki yapılabiliyor bu topraklarda ,..

yeterki o beyinler doğru çalışıp standart üstü kaliteye tırmansınlar

TC. olarak tüm sanayi mke. de dahil.

çıtayı yüksek tutarak adam gibi rahmani kafayla üstün kaliteli ürün imalini kafalarına soksunlar ödün vermesinler

yoksa yabancıların kucağından kurtulamayız

eeeeee,,,,

daha ne vereyim avcı ağabeyime ?..

bana göre yerli yabancı hiçbir tüfek bu durumda

2000 tl den fazla etmez ben vermem vermedimde vermicemde.

en derin sevgi saygı ve selamlarımla

avcı olan etik olan avcıya rast gelsin

Önemli olan en kaliteli malzemeyi üretmek değil ki.
Onu işleyebilmek.
Dünya bor rezervlerinin de %70 civarı Türkiye de.
İşleyebiliyor musunuz ? Hayır.
Bir  çeliği istenilen sertlikte üretmek,onu delmek ondan bir namlu yapmak çok zor değil.
Bunu sıradan bir tornacı da yapabilir.
Ancak bu namluyu sıfır hatave değişik tekniklerle delip üst düzey bir işleme tabi tutup buna teknolojik yatırım yapıp,hem saygın bir üretici  olmak hemde bu durumu başkalarınada  kabul ettirmek başka bir prestijdir.
Mesela Fabarm.
Tüfeklerini 1630 bar gibi bir teste tabi tutturuyor.
Bu bir ayrıcalıktır.
Belki en sorunsuzu değildir ama en dayanıklısı biziz demektir.
Biz hangi özelliğimizi silahlarımızda  ön plana çıkarabiliriz.
Kalite,dayanım,sorunsuzluk,hata toleransı hangisi ?
Cevap :En  ucuzu  biziz.....
Böyle bir cevaba bişey demeye gerek yok.
Ben suratıma dayadığım ve yeri geldiğinde 1000 bar basınçla patlayan bir silahın ucuz ve kalitesiz olmasını istemem.
Tercih meselesi tabii.

BİGA/1979

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 23 Kasım 2019, 11:43:40 »
Önemli olan en kaliteli malzemeyi üretmek değil ki.
Onu işleyebilmek.
Dünya bor rezervlerinin de %70 civarı Türkiye de.
İşleyebiliyor musunuz ? Hayır.
Bir  çeliği istenilen sertlikte üretmek,onu delmek ondan bir namlu yapmak çok zor değil.
Bunu sıradan bir tornacı da yapabilir.
Ancak bu namluyu sıfır hatave değişik tekniklerle delip üst düzey bir işleme tabi tutup buna teknolojik yatırım yapıp,hem saygın bir üretici  olmak hemde bu durumu başkalarınada  kabul ettirmek başka bir prestijdir.
Mesela Fabarm.
Tüfeklerini 1630 bar gibi bir teste tabi tutturuyor.
Bu bir ayrıcalıktır.
Belki en sorunsuzu değildir ama en dayanıklısı biziz demektir.
Biz hangi özelliğimizi silahlarımızda  ön plana çıkarabiliriz.
Kalite,dayanım,sorunsuzluk,hata toleransı hangisi ?
Cevap :En  ucuzu  biziz.....
Böyle bir cevaba bişey demeye gerek yok.
Ben suratıma dayadığım ve yeri geldiğinde 1000 bar basınçla patlayan bir silahın ucuz ve kalitesiz olmasını istemem.
Tercih meselesi tabii.

aynı konudan bahsediyoruz zaten daha önceki yazılarımdada var,

doğru ellerde ehil kişilerce akademik değerlere dayalı eğitim sonucu zaten kalite kokan üretimde nihai buluyor işte bunu demek için onca yazı yazıp anlatmaya çabalıyoruz bizde herşey var

daha evvelki başlıklarda bulamadım ''benim mke. em ne işe yarıyor''

yurdum avcısına hizmet vermiyor ne oldu bize gibisinden serzenişlerim olmuştu çünkü bizim var olanı işletememek işleyememek gibi teknik problemlerimiz var benden ailede 2 bilim adamı var nasada 30/40 senedir türkiyeye bile gelmemiş o adamlara hizmet ediyor bilgi ve becerisiyle yakın zamanı hatırlayınız 4 fizikçi geldi ruslar dağıldığında adamlar kaçtı gitti ankarada lojman iş destek verilmedi adam gibi akademik adam fırsatı varsa kaçıyor  ömrümcek ağlı kafa sisteminden ,,umarım bir an evvel kurtuluruz bizde milletçe cehaletin düzensizliğin pençesinden herşey yarınki nesilleri doğru yetiştirmek için.

saygılarımla.
« Son Düzenleme: 23 Kasım 2019, 11:47:30 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

The following users thanked this post: Necdet GÜNEY

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
« Yanıtla #21 : 23 Kasım 2019, 20:03:14 »
 tabiki tercihimiz hep yerli.bahsettiğimiz ussr silahların rubist lerin,aya piperlerin bu ülkeye girdiği zamanlarda zaten hemen herkezde dolma silah varmış,malzeme yok silah yok aksine av çok,şimdi yerli markalarımız iyi güzel.ozamanki silahlarla kıyas bile yapılamaz şimdiki yerlilerin kalitesi.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimdışı Mehmet Alper YAZAR

• *
« Yanıtla #22 : 23 Kasım 2019, 20:19:22 »
Ustalar birçok konuda görüşünü bildirmiş. Bana göre yerli sanayinin en eksik yanı ürettikleri tüfeğin kontrolünü yapmamaları. Yani  tüfek alınca boşuna demiyorlar denemeden ruhsata işletme diye. Neden? Çünkü onlar tüfeği üretiyorlar, çalışıp çalışmadığını ilk kez biz kontrol ediyoruz. Hele hele yeni çıkan bir model varsa hiç yanaşmamak lazım. Tamamen kobay olursunuz. Kısacası geçtim sağlamlığını ben razıyım 10 bin atımlık dayansın da attığı yeri vursun, tutukluk yapmasın. Bizimkilerin zihniyeti kervan yolda düzülür. Sıfır tüfekte sıkıntı çıkınca merak etme fabrika arkasında lafına gıcık oluyorum. O tüfek satılana kadar fabrika neredeydi diyen yok. Adam sıfır tüfeği alıyor, hayal kırıklığına uğruyor, fabrikaya yollayıp belki avına ara vermek zorunda kalıyor. İlk seferde olacağı da meçhul. Olsa da soğuyor tüfekten. Kısacası parayla rezil oluyoruz. Yerli kumar işi. Süpriz yumurta. Bayi arkadaşın ise gidersiniz bir gün 5-10 tüfek arasından iyisini seçersiniz. Öbür türlüsü risk. İthalleri bilmiyorum. Aynı problemler oluyor mu olmuyor mu kullanan bilir. İthal tüfeğim olmadı çünkü. Yerlilerde durum bana göre böyle.
  • Winchester SXP Black Shadow
  • Armsan Paragon Grande S Combo
  • Cesa Favorit 1800
  • Özkanlar FX-19
1990 Erzincan

Çevrimiçi Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 23 Kasım 2019, 21:29:52 »
Yerli tüfekler şans işi gerçekten  stoegerden pompali aldım sorunlu çıktı geri gönderdim yerine arkadaşımla seri numarası ard arda iki tüfek aldık benim aldığım yine sorunlu çıktı 3 defa fabrikaya git gel sezon bitti sezonda tüfeksiz kaldım o tüfek fabrikadayken huğlu otomatik aldım oda fişek dikti ruhsat işletmeden iade ettim arkadaşımda hatsan otomatik var iki yıl önce sıkıntı çıkarmaya başladı 3 defa servise gitti bu gün yine denemiş fişek dikmiş ben bu yıl tüfek aldım hatsan extreme  modeli bayiden geldi kundağındaki bilya takılmamış el kundağı gevşeme yapıyordu el kundağını kontrol ederek atış yaptım atışlarda sıkıntı yok  ama şarjöre fişek basarken  aşırı zorluyordu sanki   bir yere takılıyor gibiydi normalde fabrikaya gönderecektim ama parmağımı yaraladım fişek basarken birde servise gidince başka yerden  hata verir diye onuda iade ettim  yerlide şansın biraz iyi olacak ve mutlaka yedek tüfeğin olacak çünkü servise gittinmi sorunu çözelemeyebiliyor
« Son Düzenleme: 23 Kasım 2019, 21:33:21 Gönderen: Abdullah GÜLTEPE »
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı Alperen BİÇİCİ

• *
« Yanıtla #24 : 24 Kasım 2019, 09:38:55 »
Yerli tüfekten menmun olanda var olmayan da avrupa tüfekten menmun olan da var olmayanda sonuçta kul yapısı. Yerli tüfekte bir avcının ihtiyacını yeterince karşılıyor. Kucak dolusu para vermiye gerek yok.
  • Akdaş ah 212
1976 - Hatay

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, M.Ali AKDAĞCIK