Gönderen Konu: Phenoma 71cm Saçma Grupman Testimiz  (Okunma sayısı 2210 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gökhan DEMİR

• *
  • SeversenDoğa'nı,, Sürekli Yaparsın Avı'nı
    • youtube/viraav
Phenoma 71cm Saçma Grupman Testimiz
« : 19 Kasım 2019, 11:35:26 »
Cümleden Selamlar, Arkadaşım Mustafanın da yardımıyla çok da profösyönel olmasak da saçma grupman testi yapmış bulunduk. Açı ayar pullarını yer değiştirdik. Ve sonunda hep söktüm, sol kalın sağ ince olan pulu aldık ve atışlarımın sanki birazdaha düzeldiğini farkettim. sabit ve destekli atışlarda geçerli olmadığını yorumlarda öğrenmiş olsamda. Kafamda oluşan soru işaretleri bir nebze de olsa kalkmış oldu.
Bu konuda bilgisi olan fikri olan ustalarım yorumlarda yol gösterirse memnun olurum. Bu grupman testlerini bundan sonra devamını yapmayı düşünüyorum. Yeni aldığım fişeklerde saçma dağılımlarını test edip öyle kullanmak en doğrusu olduğuna inanıyorum artık.
Buyrun izleyelim...

• Çiftsan |71| Çift Tetik 12Kal Superpoze
  • Armsan |71| phenoma Camo Max 5
55-Sam1986 / Since-2017 youtube/viraav
deneme-5-5" border="0

The following users thanked this post: Doğan ATEŞ

Çevrimdışı Kamil SELCİK

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Ynt: Phenoma 71cm Saçma Grupman Testimiz
« Yanıtla #1 : 19 Kasım 2019, 11:59:36 »
Destekli Sabit atışlarda dipçik açı ayarının hiçbir faydası olmaz sizin tüfeğinizin şokla namlu bağlantısı merkezli değil o yüzden sağ çekiyor fabrikaya gitmesi lazım sizin yapacağınız birşey yok. Bir nebze dipçiğe sol yatım veren açıayar pulunu takarsanız biraz atışlar düzelir çünkü ani atışlarda tüfeği sola attırcaksını atarken zaten namlu size eğri gibi görünecek ama avı vurma olasığız artacak ...
  • Stoeger md2000
  • Akdaş AH212 hybrit
1982-Konya

The following users thanked this post: Gökhan DEMİR

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 19 Kasım 2019, 15:07:58 »
Takip
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimiçi Ahmet HOŞGÜN

• *
« Yanıtla #3 : 19 Kasım 2019, 19:16:30 »
bence atışlarınızı  1 nolu sokla yapmış olmanız lazım  siz tüfeğin grupmanını değil öncelikle nereye attığını  anlamak istiyorsunuz sanırım onun için 1 nolu şok ve daha yakın mesafeden nokta hedefe atmak lazım tüfek istediğiniz yere atar ise daha sonra grupman işine bakabilirsiniz diye düşünüyorum sevgiyle kalın
  • frankı Otm.
  • Yıldız Alt Üst
Ahmet HOŞGÜN
1966-SİNOP/ANKARA

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 19 Kasım 2019, 19:42:18 »
Gökhan Bey sizin tüfeğinizin sorunu grupman değil attığı yeri vurmayla ilgili sabit destek kullanılan atışlarda açı ayar pullarının sonucu değiştireceğini düşünmüyorum, tüfeğinizin arpacığın gösterdiği yeri vurup vurmadığını anlamak için Ahmet Beyinde dediği gibi full şok takılı iken genişçe bir kağıda çizilmiş küçük(2,5 cm olabilir) çaplı bir noktaya destekli 6 no pover tapalı fişek ile atış yapmak tam noktadan vuruyorsa sorun yok ama yoğunluk noktadan uzakta ise sorununuz var demektir bunun olası iki nedeni vardır şok yuvası tölerans sınırları dışında delinmiş yada namlu bant montajı hatalı yapılmış.
Ayrıca iyi kalite 3 kurşunu 12.7 cmçaplı bir daire çizilmiş kağıda 25 metreden atarsanız size bir fikir verecektir.
Kolay gelsin.
Not:Saçma dolusu fişeğin atış mesafesi unutulmuş 11 metre olacak.
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2019, 18:10:23 Gönderen: Tevfik GÜN »
1978 Eğirdir-Isparta

The following users thanked this post: Doğan ATEŞ, Gökhan DEMİR, Mehmet KURT

Çevrimdışı Mehmet Alper YAZAR

• *
« Yanıtla #5 : 19 Kasım 2019, 20:15:00 »
Gökhan bey bana da sağ atıyor gibi geldi. Testi tekrar edip emin olmanız gerekiyor. Tevfik beyin dediği gibi yapın ancak aklınızda soru işareti kalmayacak şekilde net bir atış yapın. İyice emin olduktan sonra gerekirse yollayın fabrikaya. Eğer sorun varsa inşallah tek seferde çözülür. Fabrikaya birden fazla kez gidip gelenler var çünkü. 
  • Winchester SXP Black Shadow
  • Armsan Paragon Grande S Combo
  • Cesa Favorit 1800
  • Özkanlar FX-19
1990 Erzincan

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 20 Kasım 2019, 11:29:30 »
Gökhan Bey sizin tüfeğinizin sorunu grupman değil attığı yeri vurmayla ilgili sabit destek kullanılan atışlarda açı ayar pullarının sonucu değiştireceğini düşünmüyorum, tüfeğinizin arpacığın gösterdiği yeri vurup vurmadığını anlamak için Ahmet Beyinde dediği gibi full şok takılı iken genişçe bir kağıda çizilmiş küçük(2,5 cm olabilir) çaplı bir noktaya destekli 6 no pover tapalı fişek ile atış yapmak tam noktadan vuruyorsa sorun yok ama yoğunluk noktadan uzakta ise sorununuz var demektir bunun olası iki nedeni vardır şok yuvası tölerans sınırları dışında delinmiş yada namlu bant montajı hatalı yapılmış.
Ayrıca iyi kalite 3 kurşunu 12.7 cmçaplı bir daire çizilmiş kağıda 25 metreden atarsanız size bir fikir verecektir.
Kolay gelsin.
Kurşun atışı burada bence referans olamaz.
 Full şok ve 12 13 m mesafelerbir fon karton koyup işaretlediğiniz  bir alana atınca size bir fikir verir.
Benim Armsan 12 m de 10 cm sol vuruyordu.
Yolladım düzelttiler ama içime sinmedi sattım.
Armsan ın arpacığı gösterdiği yeri vurmaması bence anormal değil..
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2019, 11:32:33 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Doğan ATEŞ, Gökhan DEMİR

Çevrimdışı Doğan ATEŞ

• *
« Yanıtla #7 : 20 Kasım 2019, 11:42:45 »
Kurşun atışı burada bence referans olamaz.
 Full şok ve 12 13 m mesafelerbir fon karton koyup işaretlediğiniz  bir alana atınca size bir fikir verir.
Benim Armsan 12 m de 10 cm sol vuruyordu.
Yolladım düzelttiler ama içime sinmedi sattım.
Armsan ın arpacığı gösterdiği yeri vurmaması bence anormal değil..

Suat Beyin söylemi doğru hatta 11-12 metrede hedefi göz seviyesi yüksekliğine koyup tüfeği omuzlar omuzlamaz tetiğe basıldığı takdirde dipçik uyumunun genel olarak uygunluğu görüldüğü gibi tüfeğin atış sorunları da bariz olarak ortaya çıkar 36 metrelere yapılan atış tüfeğin kişiye uyumu veya teknik bir sorun görülmediği takdirde fişek şok uyumu tesir gibi parametrelerin takibi için yapılması uygun olur . Veya çift namlu bir tüfekte 36 metre atışları 2 namlunun aynı bölgeye saçma yoğunluğu yapıp yapmadığını görmek için de uygun olacaktır.
Konuyu takip ediyorum sonuçlanması önemli çünkü bir çok yerli tüfekte bu ve buna benzer durumlardan dolayı şikayet veya elden çıkarma durumu oluyor burda sorun tüfek mi Yoksa atıcıya uyumumu bu konunun tam tahlilinin yapılması çok kişi için faydalı olacaktır.

Emeklerinize sağlık
Selamlar saygılar

• Beretta 686 Silver Pigeon 1
  • Beratta A400 Lite Sentetik
  • İmpala Plus 66
1977 İzmir

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN, Gökhan DEMİR

Çevrimdışı Gökhan DEMİR

• *
  • SeversenDoğa'nı,, Sürekli Yaparsın Avı'nı
    • youtube/viraav
« Yanıtla #8 : 20 Kasım 2019, 17:50:13 »
Ben de Herkeze öncelikle teşekkürü Bir borç bilerekden teşekkür ediyorum. Yeni Test atışlarımı da burada paylaşıcam. Herkeze bilgi vereceğim. Dakika 11:30 da 20-25m 6No bior tapa ile  attığım da içimi bir nebze rahatlamıştı. çünkü nişan aldığım yer noktanın gerçekten biraz soluydu. acaba yine sağa mı toplayacak diye düşünerek attım. Ama sizin kıymetli yorumlarınız doğrultusunda yine bir test atışı ve başka yedek tüfeklerde getireceğim. selametle Hayırlı günler dilerim.
  • Çiftsan |71| Çift Tetik 12Kal Superpoze
  • Armsan |71| phenoma Camo Max 5
55-Sam1986 / Since-2017 youtube/viraav
deneme-5-5" border="0

The following users thanked this post: Doğan ATEŞ, Kamil SELCİK