Merhaba
@Can ATALAY kardeşim,dilimin döndüğünce anlatmaya çalışayım.
İlk önce tüfeğini kaç metreye sıfırladığından bahsedelim.
-Farzedelim ki 100 metreye sıfırladık ve çıktık Domuz avına.
Domuz 150-200 mt den koşarak yatay şekilde geliyor,senin o adrenalin anı ile dürbünün kule ayarını yapma gibi bir şansın pek olmaz,zaman kaybı olur ve elin ayağına dolaşır.
Domuza yan profilden nişan aldığında dürbünün artikılını azıcık üst alıp “bu anlattığım atış yaptıkça pratik kazanılacak bir alışkanlıktır”mildot’u görerek atış yapmak gerekir.Çünkü 100 metreye sıfırlı bir tüfekle 150-200 metre atışı yapacağın için mermi alt gidecektir.
-Domuz 150-200 metre gibi bir mesafede çok hızlı koşuyorsa göz kararı bir karış önüne atılır.Yivli kurşunu çok hızlıdır,aşağı yukarı 150-200 metrede bir karış önüne atarsan ve tüfeği oynatmamayı başarırsan hemen hemen hayvanı birşekilde vurmuş olursun.
-Burris eliminatör bence Domuz avları için çok güzel bir dürbün.Özellikle 3 serisi çıktı bildiğim kadarıyla.Ben kullanmadım ve lens kalitesini bilmiyorum ama domuz avları gibi ani atış yapılan avlarda balistik hesaplama özelliği ile bence biçilmiş kaftan.Domuz kaç metrede olursa olsun nişan aldığınız yerdeki düşüşü hesaplıyor ve nişan alacağınız yeri size kendi ayarlıyor.Bence oldukça yararlı bir dürbün.
-Reddot haricinde hızlı hedefler için 1-4x24 / 1-6x24 / 1x8x24 gibi zoom ve mercek yakınlaştırma özellikleri olan orman dürbünleri kullanılabilir.
-Yarı otomatik yivli av tüfeklerinin avda kullanımı yasak ☺