Gönderen Konu: ŞOK TÜPÜNÜN TEK KURŞUN İSABETİNE ETKİSİ  (Okunma sayısı 1498 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ŞOK TÜPÜNÜN TEK KURŞUN İSABETİNE ETKİSİ
« : 03 Kasım 2019, 13:42:58 »
Değerli forum üyeleri bir önceki videonun devamı olarak şok tüpü olmadan kurşunların hem isabetini hemde hızlarını merak ettiğimden bu videoyu çektim hatsan şokları alttan vidalı olduğu için herhangi bir sorun olmayacağını tahmin ediyordum olmadıda, şoksuz atışlarda isabet kurşun türüne ve tüfeğe göre değişkenlik gösterebiliyor şoklu tüfekler özelinde söylüyorum isabetli tek kurşun atışı için tüfeğinizin kurşunu isabetli attığı şoku bulun yerli şoklar ucuz alın 3-5 tane denemelerinizi yapın isabetli atanı alın diğerlerini ister bayiye iade edin isterse arkadaşlarınıza hediye edin,720 p tavsiye edilir iyi seyirler.
Saygılarımla.

1978 Eğirdir-Isparta

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN, İlhan GÜNEN, Fuat ARANMAZ, Kemal GÜNEL

Çevrimiçi Mehmet Sabri MUTLUER

• Expert Üye
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Ynt: ŞOK TÜPÜNÜN TEK KURŞUN İSABETİNE ETKİSİ
« Yanıtla #1 : 03 Kasım 2019, 19:55:12 »
şoksuz atışlarda isabet kurşun türüne ve tüfeğe göre değişkenlik gösterebiliyor şoklu tüfekler özelinde söylüyorum isabetli tek kurşun atışı için tüfeğinizin kurşunu isabetli attığı şoku bulun

Tevfik Kardeşim,

Birçok yabancı forumda Rifled slug tabir edilen tek kurşunlar (Özellikle Foster tipi) için ideali #5, olursa yivli şok, olmadı, improved cylinder (3 No şok) tavsiye ediliyor. Benim testlerimde de #3 şokun isabeti arttırdığını gözlemlemiştim. 3 numara şok denediniz mi?

Sevgiler
« Son Düzenleme: 03 Kasım 2019, 19:57:52 Gönderen: Mehmet Sabri MUTLUER »
  • Benelli Supernova
  • Beretta 1301
  • Ata CY Slug
  • Retay Masai Mara
MSM 1948-İzmir

The following users thanked this post: Emrah DOĞAN, Tevfik GÜN

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 04 Kasım 2019, 00:28:47 »
Tevfik Kardeşim,

Birçok yabancı forumda Rifled slug tabir edilen tek kurşunlar (Özellikle Foster tipi) için ideali #5, olursa yivli şok, olmadı, improved cylinder (3 No şok) tavsiye ediliyor. Benim testlerimde de #3 şokun isabeti arttırdığını gözlemlemiştim. 3 numara şok denediniz mi?

Sevgiler
Saygıdeğer Hocam, şeritli slug namlu hariç bu güne kadarki en isabetli atışlarımı 3 nolu şokla yaptım, hazır durumdaki videoda 5 nolu şokla yapılmış atışlar olunca kıyaslama kolay olsun diye böyle bir yönteme başvurdum aklıma gelse 3 nolu şoklada atışlar yapardım kısmet olursa başka bir zamanda tekrar denerim.
1978 Eğirdir-Isparta

The following users thanked this post: Mehmet Sabri MUTLUER

Çevrimdışı A.Recai DEMİRCİ

• *
« Yanıtla #3 : 04 Kasım 2019, 13:57:47 »
  Tevfik bey bu mesafede hedefin kendisine mi , yoksa biraz üstüne mi atış yapıyorsun.Selamlar.
A.Recai DEMİRCİ
Emekli Memur-1957
Atabey-Isparta

The following users thanked this post: Tevfik GÜN

Çevrimdışı Emrah DOĞAN

• *
« Yanıtla #4 : 04 Kasım 2019, 14:28:01 »
Tevfik Bey videoları çok beğenerek izliyorum.Ellerinize sağlık.Yalnız mermer bloklarının bayağı bir çekeceği var sizden
  • Baikal mp 155 max5
  • Albatros alr 19
  • İmpala Plus max 5
  • Ata Neo 12 Ekstra Combo
  • Franchi First Class
Emrah DOGAN
1983 MANİSA/SOMA

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 05 Kasım 2019, 02:07:10 »
  Tevfik bey bu mesafede hedefin kendisine mi , yoksa biraz üstüne mi atış yapıyorsun.Selamlar.
A.Recai Bey çok hafif neredeyse silüet halinde bant görerek hedefin orta noktasına nişan alarak atışlarımı yapıyorum.

Tevfik Bey videoları çok beğenerek izliyorum.Ellerinize sağlık.Yalnız mermer bloklarının bayağı bir çekeceği var sizden
Teşekkür ederim eksik olmayın Emrah Bey, yaşadığım bölgede 1 faal 3 tane terkedilmiş mermer ocağı var her ne kadar yürüyerek 30-40 dakikada gidilsede gerek çekim kontrastı gerekse güvenlik açısından harika bir açık hava stüdyosu gibi o atış yaptığım bloklar zaten sıcaklık farkı ve iklimsel olaylardan dolayı 5-10 yıl içinde özelliklerini kaybedecekler benim yaptığım süreci azda olsa hızlandırmak😀
1978 Eğirdir-Isparta

The following users thanked this post: A.Recai DEMİRCİ