Rüzgarın etkisiyle sola gitmiş. Çünkü sizin Hatsan pompalı namlusu, arpacığının baktığı yeri vurur. Fedaral de sizin dolularınız gibi güzel sonuç vermiş. Elinize ve emeğinize sağlık Tevfik Usta'm.
Teşekkür ederim Osman Bey.
Valla tevfik abi bence sizin kendi dolulariniz hedefe daha duzgun ve kursun yalpa yapmadan gidiyor ... Federal de olsa sizin fiseklerin yerini tutmaz
Teşekkür ederim Ersin Bey.
Tevfik bey elinize sağlık
Teşekkür ederim Fatih Bey.
+1
Selamlar saygılar
Teşekkür ederim Doğan Bey.
emeğine sağlık Tevfik bey,
pahalı bir deneme olmuş
Teşekkür ederim Abdullah Ustam.
Elinize sağlık Tevfik bey. Sanırım sol vurma sizden kaynaklı değil.Rüzgarın etkisi olmuş.
Teşekkür ederim A.Recai Bey.
Yivsiz gazla çalışan tüfeklerde sol-alt vurma sorununu Tevfik Gün kardeşimle daha önce özel sohbetlerimizde konuşmuştuk.
El kundağı tesbit somunu veya şarjör borusu önüdeki somun eğer gaz odası veya şarjör borusuna geçen namlu tesbit halkasına yakınsa
sağa dönüşlü vida sistemlerinde vida hareketinin baskısı namluyu sol-alt yöne eğilmeye zorluyor. Tevfik bey bunu test etmiş, tesbit somunu çok sıkıldığında sol alt vurmanın arttığını göstermişti.(Ayrıca bu soruna nasıl çözüm bulduğunu da anlatırsa, gazlı ve pompalı yivsiz tüfeklerde sık karşılaşılan sol-alt vurma sorunu yaşayanlara katkısı olur)
Bu atışlarda onun etkisi var mı? Kendisinin açıklaması uygun olur.
İstediği kadar tüfek kaynaklı sol alt atma durumu olsun kurşunlar bariz bir biçimde havada yalpa yapıyor ivmesini bu kadar dağıtan bir kurşunun sol alt sol üst sağ üst sağ alt atması çok da değerlendirmeye alınmaması gerekir. Kaldı ki aynı tüfekle bu mesafelerde Tevfik Beyin kutu kola büyüklüğünde ki ambalajları vurduğunu çok gördük bence bu federal tek kurşunlarının yerli fişeklerden bir kademe yukarıda olduğu kesin ama en üst sıraya yerleştirilemeyeceğinden eminim Tevfik Beyin kendi dolumları karşısında Federalin pek bir şansı yok Winchester veya Remington yahut BP nin hızlı fişeklerinden önde olduğu söylenemez
Bunlar benim şahsi fikirlerimdir.Dileyen dikkate alır .
Selamlar saygılar
Teşekkür ederim Doğan Bey,sağolun.
Doğan bey,
Tevfik Gün'ün videonun başında verdiği değerlere göre bu tek kurşun 60 metrede transsonik mesafeye giriyor. Videoyu tekrar tekrar izledim, hedefe 15-20 metre kala yalpalama ve yön değiştirmenin nedeni bu. Tevfik beyin kendi dolumlarında BC daha yüksek, fişek dolumu konusunda şapka çıkartılacak kadar da başarılı.
Federal Truball 50 metre içinde iyi bir gurupman yapacaktır. Ben de ayrıca vaktim olunca test etmeyi planlıyorum.
Saygılarımla
Teşekkür ederim Hocam,eksik olmayın.
Değerli Büyüklerim ve Saygıdeğer arkadaşlar yukarıda Sabri hocamızında belirttiği gibi bu sonuçlarda en büyük etken 0.063 olan balistik katsayı + rüzgar ve namlu kurşun uyumudur. Kendi doldurduğum kurşunların daha istikrarlı olmasının nedeni 0.11 olan bc değeri sayesinde transonik bölgeye 90 metre üzerinde girmeleri slug namlumuza nazar değince😀 bu atışlarda hatsanın 66 cm namlusunu ve 5 no şoku kullandım bu şokla yapılan atışlar 36 metrede zaman zaman merkezden 5 cm kaymalar yapabiliyor bunu biliyorum ama ister federal olsun isterse hornady transonik bölgeden kaçış yok.Bence bu sonuçlar fiyata göre kötü 0.063 bc değerine göre iyidir 60-70 metrelere kadar işinizi ziyadesiyle görür isabet ettirebilirseniz 90 metreye kadarda orta büyüklükteki bir domuzuda durdurur,federali federal yapan malzeme kalitesidir o yüzden federal her zaman federaldir.
Hocamın bahsettiği sol vuruş olayı av tüfeklerinde en çok görülen olaydır bunu kendi çapımda çözdüm ama görsellerle desteklemeden anlatmak güç olduğu için başka bir zaman dilimine bırakıyorum.
Saygılarımla.