Gönderen Konu: FEDERAL RİFLED SLUG 91 METRE TESTİ  (Okunma sayısı 2927 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
FEDERAL RİFLED SLUG 91 METRE TESTİ
« : 26 Ekim 2019, 18:36:28 »
Değerli Forum üyeleri,sizler için 3 tane alıp testini yaptım 720p tavsiye edilir iyi seyirler.

« Son Düzenleme: 26 Ekim 2019, 18:38:03 Gönderen: Tevfik GÜN »
1978 Eğirdir-Isparta

Çevrimdışı Osman ALP

• Müdavim Üyemiz
Ynt: FEDERAL RİFLED SLUG 91 METRE TESTİ
« Yanıtla #1 : 26 Ekim 2019, 19:18:13 »
Rüzgarın etkisiyle sola gitmiş. Çünkü sizin Hatsan pompalı namlusu, arpacığının baktığı yeri vurur. Fedaral de sizin dolularınız gibi güzel sonuç vermiş. Elinize ve emeğinize sağlık Tevfik Usta'm.
Osman ALP
16.11.1970 - İZMİR
Browning Auto5, Sauer Beretta s56, Remington 1187 Special Purpose, Remington Model 11, Remington 870 Express Combo, JP Sauer&Sohn Royal Çifte, Retay Masai Mara, Derya MK-12, Rubans Anglais Dolma Çifte, Mossberg 500A Combo

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 26 Ekim 2019, 20:02:37 »
Valla tevfik abi bence sizin kendi dolulariniz hedefe daha duzgun ve kursun yalpa yapmadan gidiyor ... Federal de olsa sizin fiseklerin yerini tutmaz
  • dede yadigarı huğlu kop 16 cal tek kırma
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
  • Fabarm l4s grey hunter 71 namlu
1989 mersin (mut)
İstanbul

The following users thanked this post: Doğan ATEŞ

Çevrimdışı Fatih ÇAY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 26 Ekim 2019, 20:11:20 »
Tevfik bey elinize sağlık
1977 inegöl

Çevrimdışı Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #4 : 26 Ekim 2019, 22:08:21 »
Değerli Forum üyeleri,sizler için 3 tane alıp testini yaptım 720p tavsiye edilir iyi seyirler.
emeğine sağlık Tevfik bey,
pahalı bir deneme olmuş :) :) :)
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • BH Best Arms 24" - 22" Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

Çevrimdışı Doğan ATEŞ

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #5 : 26 Ekim 2019, 22:33:00 »
Valla tevfik abi bence sizin kendi dolulariniz hedefe daha duzgun ve kursun yalpa yapmadan gidiyor ... Federal de olsa sizin fiseklerin yerini tutmaz

+1
Selamlar saygılar
  • Beretta 686 Silver Pigeon 1
  • Beratta A400 Lite Sentetik
  • İmpala Plus 66
1977 İzmir

Çevrimdışı A.Recai DEMİRCİ

• *
« Yanıtla #6 : 27 Ekim 2019, 10:40:14 »
  Elinize  sağlık Tevfik bey. Sanırım sol vurma sizden kaynaklı değil.Rüzgarın etkisi olmuş.
A.Recai DEMİRCİ
Emekli Memur-1957
Atabey-Isparta

Çevrimiçi Mehmet Sabri MUTLUER

• Expert Üye
« Yanıtla #7 : 27 Ekim 2019, 14:37:48 »
  Elinize  sağlık Tevfik bey. Sanırım sol vurma sizden kaynaklı değil.Rüzgarın etkisi olmuş.

Yivsiz gazla çalışan tüfeklerde sol-alt vurma sorununu Tevfik Gün kardeşimle daha önce özel sohbetlerimizde konuşmuştuk. 

El kundağı tesbit somunu veya şarjör borusu önüdeki somun eğer gaz odası veya şarjör borusuna geçen namlu tesbit halkasına yakınsa
sağa dönüşlü vida sistemlerinde vida hareketinin baskısı namluyu sol-alt yöne eğilmeye zorluyor. Tevfik bey bunu test etmiş, tesbit somunu çok sıkıldığında sol alt vurmanın arttığını göstermişti.(Ayrıca bu soruna nasıl çözüm bulduğunu da anlatırsa, gazlı ve pompalı yivsiz tüfeklerde sık karşılaşılan sol-alt vurma sorunu yaşayanlara katkısı olur)

Bu atışlarda onun etkisi var mı? Kendisinin açıklaması uygun olur.

« Son Düzenleme: 27 Ekim 2019, 14:40:38 Gönderen: Mehmet Sabri MUTLUER »
  • Benelli Supernova
  • Beretta 1301
  • Ata CY Slug
  • Retay Masai Mara
MSM 1948-İzmir

The following users thanked this post: A.Recai DEMİRCİ

Çevrimdışı Doğan ATEŞ

• *
« Yanıtla #8 : 27 Ekim 2019, 17:45:34 »
Yivsiz gazla çalışan tüfeklerde sol-alt vurma sorununu Tevfik Gün kardeşimle daha önce özel sohbetlerimizde konuşmuştuk. 

El kundağı tesbit somunu veya şarjör borusu önüdeki somun eğer gaz odası veya şarjör borusuna geçen namlu tesbit halkasına yakınsa
sağa dönüşlü vida sistemlerinde vida hareketinin baskısı namluyu sol-alt yöne eğilmeye zorluyor. Tevfik bey bunu test etmiş, tesbit somunu çok sıkıldığında sol alt vurmanın arttığını göstermişti.(Ayrıca bu soruna nasıl çözüm bulduğunu da anlatırsa, gazlı ve pompalı yivsiz tüfeklerde sık karşılaşılan sol-alt vurma sorunu yaşayanlara katkısı olur)

İstediği kadar tüfek kaynaklı sol alt atma durumu olsun kurşunlar bariz bir biçimde havada yalpa yapıyor ivmesini bu kadar dağıtan bir kurşunun sol alt sol üst sağ üst sağ alt atması çok da değerlendirmeye alınmaması gerekir. Kaldı ki aynı tüfekle bu mesafelerde Tevfik Beyin kutu kola büyüklüğünde ki ambalajları  vurduğunu çok gördük bence bu federal tek kurşunlarının yerli fişeklerden bir kademe yukarıda olduğu kesin ama en üst sıraya yerleştirilemeyeceğinden eminim Tevfik Beyin kendi dolumları karşısında Federalin pek bir şansı yok Winchester veya Remington yahut BP nin hızlı fişeklerinden önde olduğu söylenemez

Bunlar benim şahsi fikirlerimdir.Dileyen dikkate alır .

Selamlar saygılar
  • İmpala Plus 66
1977 İzmir

Çevrimiçi Mehmet Sabri MUTLUER

• Expert Üye
« Yanıtla #9 : 27 Ekim 2019, 20:29:38 »
İstediği kadar tüfek kaynaklı sol alt atma durumu olsun kurşunlar bariz bir biçimde havada yalpa yapıyor

Doğan bey,

Tevfik Gün'ün videonun başında verdiği değerlere göre bu tek kurşun 60 metrede transsonik mesafeye giriyor. Videoyu tekrar tekrar izledim,  hedefe 15-20 metre kala yalpalama ve yön değiştirmenin nedeni bu. Tevfik beyin kendi dolumlarında BC daha yüksek, fişek dolumu konusunda şapka çıkartılacak kadar da başarılı.

Federal Truball 50 metre içinde iyi bir gurupman yapacaktır. Ben de ayrıca vaktim olunca test etmeyi planlıyorum.

Saygılarımla

• Benelli Supernova
  • Beretta 1301
  • Ata CY Slug
  • Retay Masai Mara
MSM 1948-İzmir

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 27 Ekim 2019, 23:53:11 »
Rüzgarın etkisiyle sola gitmiş. Çünkü sizin Hatsan pompalı namlusu, arpacığının baktığı yeri vurur. Fedaral de sizin dolularınız gibi güzel sonuç vermiş. Elinize ve emeğinize sağlık Tevfik Usta'm.
Teşekkür ederim Osman Bey.

Teşekkür ederim Ersin Bey.

Tevfik bey elinize sağlık
Teşekkür ederim Fatih Bey.

+1
Selamlar saygılar
Teşekkür ederim Doğan Bey.

emeğine sağlık Tevfik bey,
pahalı bir deneme olmuş :) :) :)
Teşekkür ederim Abdullah Ustam.

Teşekkür ederim A.Recai Bey.

İstediği kadar tüfek kaynaklı sol alt atma durumu olsun kurşunlar bariz bir biçimde havada yalpa yapıyor ivmesini bu kadar dağıtan bir kurşunun sol alt sol üst sağ üst sağ alt atması çok da değerlendirmeye alınmaması gerekir. Kaldı ki aynı tüfekle bu mesafelerde Tevfik Beyin kutu kola büyüklüğünde ki ambalajları  vurduğunu çok gördük bence bu federal tek kurşunlarının yerli fişeklerden bir kademe yukarıda olduğu kesin ama en üst sıraya yerleştirilemeyeceğinden eminim Tevfik Beyin kendi dolumları karşısında Federalin pek bir şansı yok Winchester veya Remington yahut BP nin hızlı fişeklerinden önde olduğu söylenemez

Selamlar saygılar
Teşekkür ederim Doğan Bey,sağolun.

Doğan bey,

Tevfik Gün'ün videonun başında verdiği değerlere göre bu tek kurşun 60 metrede transsonik mesafeye giriyor. Videoyu tekrar tekrar izledim,  hedefe 15-20 metre kala yalpalama ve yön değiştirmenin nedeni bu. Tevfik beyin kendi dolumlarında BC daha yüksek, fişek dolumu konusunda şapka çıkartılacak kadar da başarılı.

Federal Truball 50 metre içinde iyi bir gurupman yapacaktır. Ben de ayrıca vaktim olunca test etmeyi planlıyorum.

Saygılarımla

Teşekkür ederim Hocam,eksik olmayın.

Değerli Büyüklerim ve Saygıdeğer arkadaşlar yukarıda Sabri hocamızında belirttiği gibi bu sonuçlarda en büyük etken 0.063 olan balistik katsayı + rüzgar ve namlu kurşun uyumudur. Kendi doldurduğum kurşunların daha istikrarlı olmasının nedeni 0.11 olan bc değeri sayesinde transonik bölgeye 90 metre üzerinde girmeleri slug namlumuza nazar değince😀 bu atışlarda hatsanın 66 cm namlusunu ve 5 no şoku kullandım bu şokla yapılan atışlar 36 metrede zaman zaman merkezden 5 cm kaymalar yapabiliyor bunu biliyorum ama ister federal olsun isterse hornady transonik bölgeden kaçış yok.Bence bu sonuçlar fiyata göre kötü 0.063 bc değerine göre iyidir 60-70 metrelere kadar işinizi ziyadesiyle görür isabet ettirebilirseniz 90 metreye kadarda orta büyüklükteki bir domuzuda durdurur,federali federal yapan malzeme kalitesidir o yüzden federal her zaman federaldir.

Hocamın bahsettiği sol vuruş olayı av tüfeklerinde en çok görülen olaydır bunu kendi çapımda çözdüm ama görsellerle desteklemeden anlatmak güç olduğu için başka bir zaman dilimine bırakıyorum.

Saygılarımla.
« Son Düzenleme: 28 Ekim 2019, 00:04:12 Gönderen: Tevfik GÜN »
1978 Eğirdir-Isparta

The following users thanked this post: Fuat ARANMAZ, Mehmet Sabri MUTLUER

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 28 Ekim 2019, 09:37:02 »
Teşekkürler  Tevfik Bey. Biraz pahalı bir  deneme olmuş. Forum üyelerini aydınlatma   konusundaki emeğiniz  yadsınamaz.
Winchester  tek kurşun gibi Federal  tek kurşununda esmesi  beni şaşırttı. İthal kurşunda  nedense hayal kırıklığı  yaşıyorum. En azından   100 metreye kadar  G-3 mermisi gibi  esmeden-istikrarını kaybetmeden gideceğini umuyordum.Bu kurşunlardaki kalite sonradan mı düştü? Yoksa  ilk üretim anından beri    bu kurşunlar bu şekilde mi  üretiliyordu?
Çeşitli forumlarda   100-120  metrelerden domuz  indirdiğini  iddia edenler  bu  yeni piyasaya  sürülen kurşunlarla acaba o mesafelerden  domuz  indirebilecekler mi?     
« Son Düzenleme: 28 Ekim 2019, 10:52:57 Gönderen: Rıza BOZOKLU »
1974 İnebolu/KASTAMONU

The following users thanked this post: Tevfik GÜN, Doğan ATEŞ

Çevrimdışı Mehmet Alper YAZAR

• *
« Yanıtla #12 : 28 Ekim 2019, 10:33:06 »
Tevhik bey sol atma sorununa ilişkin çözümünüzü de en kısa süre içerisinde görmek isteriz.
  • Winchester SXP Black Shadow
  • Armsan Paragon Grande S Combo
  • Cesa Favorit 1800
  • Özkanlar FX-19
1990 Erzincan

The following users thanked this post: Tevfik GÜN, Mehmet Sabri MUTLUER, Lokman BAYRAM

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 29 Ekim 2019, 01:31:59 »
Teşekkürler  Tevfik Bey. Biraz pahalı bir  deneme olmuş. Forum üyelerini aydınlatma   konusundaki emeğiniz  yadsınamaz.
Winchester  tek kurşun gibi Federal  tek kurşununda esmesi  beni şaşırttı. İthal kurşunda  nedense hayal kırıklığı  yaşıyorum. En azından   100 metreye kadar  G-3 mermisi gibi  esmeden-istikrarını kaybetmeden gideceğini umuyordum.Bu kurşunlardaki kalite sonradan mı düştü? Yoksa  ilk üretim anından beri    bu kurşunlar bu şekilde mi  üretiliyordu?
Çeşitli forumlarda   100-120  metrelerden domuz  indirdiğini  iddia edenler  bu  yeni piyasaya  sürülen kurşunlarla acaba o mesafelerden  domuz  indirebilecekler mi?     
Rıza Bey bu eskidende böyleydi yurdum avcısı yabancıyı yüceltmeyi ve övmeyi sever piyasada binlerce attığı yeri vurmayan yabancı marka tüfek var bir kaç kişi dışında gıkını çıkaran olmaz çünkü onca para vermiş enayi denmekten korkar elindekini satmak için yüceltirde yüceltir kurşundada aynı ister federal ister remington isterse winchester olsun tapasız olduktan sonra istersen hızı 2000 fps yap  bc değeri 0.068 den yukarı pek çıkmaz o yüzden 60 m den sonra yalpa başlar yurdum avcısı abartmayı sevdiğinden dolayı 50 metreyi 100 yapar ha olmazmı olur ama insan ömründe çok az olur mesela 130 metreden hem tilki hemde yetişkin domuz vurmuşluğum var ama genelleyemem Bu bir yerli yabancı kıyaslaması değil tespittir konu otaya çekilmesin lütfen.
Daha önceleri memlekette balistik bilen insan sayısı çok azdı onların söyledikleride,fitilleyici,yakıcı,yıkıcı ve yıldızdan kuş düşüren  tayfanın algı operasyonu yüzünden güme gidiyordu neyseki youtube ve google geldikten sonra bilgiye ulaşmak kolaylaştı bende Sabri Beyin çalışmalarından bilgi sahibi oldum sağolsun var olsun ve durumun balistikle alakalı olduğunu görünce çeşitli modifiye çalışmaları yaptım ve ortaya elle tutulur bir iki olumlu sonuç çıktı.(Sadece kurşunun boyunu çapının iki katına çıkarmanın balistik sonuçlarını görünce bile ufkum açıldı)
Yarın kısmet olursa malzeme sıkıntısı çekmeden yapabileceğiniz basit bir modifikasyon videosu paylaşacağım ,basit bir işlemin o 90 metreye kurşunu nasıl g3 mermisi gibi götürdüğünü göreceksiniz.3,5 liraya kalburüstü firmaların fişeklerinden daha iyisini yapabileceksiniz.
O yüzden yabancı en iyisini yapmış al bunu diyen marketing tayfaya kulak asmamak gerekiyor.

Tevhik bey sol atma sorununa ilişkin çözümünüzü de en kısa süre içerisinde görmek isteriz.
Alper Bey fırsat olurda zaman bulursam ilerleyen günlerde paylaşırım.

Saygılarımla...
« Son Düzenleme: 29 Ekim 2019, 02:48:38 Gönderen: Tevfik GÜN »
1978 Eğirdir-Isparta

The following users thanked this post: Rıza BOZOKLU, Doğan ATEŞ, Mehmet Sabri MUTLUER

Çevrimdışı Doğan ATEŞ

• *
« Yanıtla #14 : 29 Ekim 2019, 02:11:04 »
Rıza Bey bu eskidende böyleydi yurdum avcısı yabancıyı yüceltmeyi ve övmeyi sever piyasada binlerce attığı yeri vurmayan yabancı marka tüfek var bir kaç kişi dışında gıkını çıkaran olmaz çünkü onca para vermiş enayi denmekten korkar elindekini satmak için yüceltirde yüceltir kurşundada aynı ister federal ister remington isterse winchester olsun tapasız olduktan sonra istersen hızı 2000 fps yap  bc değeri 0.68 den yukarı pek çıkmaz o yüzden 60 m den sonra yalpa başlar yurdum avcısı abartmayı sevdiğinden dolayı 50 metreyi 100 yapar ha olmazmı olur ama insan ömründe çok az olur mesela 130 metreden hem tilki hemde yetişkin domuz vurmuşluğum var ama genelleyemem Bu bir yerli yabancı kıyaslaması değil tespittir konu otaya çekilmesin lütfen.
Daha önceleri memlekette balistik bilen insan sayısı çok azdı onların söyledikleride,fitilleyici,yakıcı,yıkıcı ve yıldızdan kuş düşüren  tayfanın algı operasyonu yüzünden güme gidiyordu neyseki youtube ve google geldikten sonra bilgiye ulaşmak kolaylaştı bende Sabri Beyin çalışmalarından bilgi sahibi oldum sağolsun var olsun ve durumun balistikle alakalı olduğunu görünce çeşitli modifiye çalışmaları yaptım ve ortaya elle tutulur bir iki olumlu sonuç çıktı.(Sadece kurşunun boyunu çapının iki katına çıkarmanın balistik sonuçlarını görünce bile ufkum açıldı)
Yarın kısmet olursa malzeme sıkıntısı çekmeden yapabileceğiniz basit bir modifikasyon videosu paylaşacağım ,basit bir işlemin o 90 metreye kurşunu nasıl g3 mermisi gibi götürdüğünü göreceksiniz.3,5 liraya kalburüstü firmaların fişeklerinden daha iyisini yapabileceksiniz.
O yüzden yabancı en iyisini yapmış al bunu diyen marketing tayfaya kulak asmamak gerekiyor.
Alper Bey fırsat olurda zaman bulursam ilerleyen günlerde paylaşırım.

Saygılarımla...

Ellerinize yüreğinize Sağlık Tevfik Bey

Bilgi sahibi olmadığımızdan çok defa gereksiz bir şekilde paramızı yabancıya kaptırdık veya alternatifi olmadığından kaptırmaya devam ediyoruz.Sizin yapmış olduğunuz çalışmaları yerli dediğimiz firmalar dikkate alıp işlerini bir düzene koysa çok güzel olacak ama nafile hayalden öteye gitmez .

Modifikasyon için videonuzu sabırsızlıkla bekleyeceğim çok faydalı olacağına hemfikirim
Selamlar saygılar
  • İmpala Plus 66
1977 İzmir

The following users thanked this post: Tevfik GÜN