Gönderen Konu: Yeni alınan tüfekte dipçik ölçüsü  (Okunma sayısı 1990 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Saim TOPRAK

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Yeni alınan tüfekte dipçik ölçüsü
« : 24 Ekim 2019, 13:52:41 »
Selamlar. Dipçik konusunda gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var.
Tüfeğim huğlu 103 ce alalı henüz birkaç ay oldu. İlk tüfeğim ve kendi ölçülerime göre değil bir anlık hevesle standart ölçülere göre aldım. Şimdi sorum şu. Tüfeğin standart tetik çekme mesafesi 35.5 cm ve bu bana uymuyor kısa geliyor neredeyse parmağımın ikinci boğumuna denk geliyor. Benim için ideali 38.5 cm gibi birşey olması gerekiyor. Bu da sanırım dipçiğin benim için kısa olması demek.Dipçiğin ön düşüklüğü 3.5 cm arka düşüklüğü 5 cm. Tüfeği omuzladığımda bazen hafiften üst bantı görebiliyorum. Tabi bu her zaman olmuyor ama tüfeği omuzlamak çoğu zaman refleksif bir hareket olduğundan 10 atıştan 3 4 kere bu sorunla karşılaşıyorum. Bu sorunu yenmem için de tüfeğe fazla eğilmem gerekiyor.
Baş parmağım ile burnum arasındaki mesafe de 2 parmak boyunda o konuda sorun yok. Bu ölçüleri izlediğim ve araştırdığım kadar biliyorum.
Babamın süperpozesini yüzlediğimde ise böyle bir problem yok tetik çekme mesafesi tam olarak ilk boğuma denk geliyor. Dipçiğin ön düşüklüğü 4 cm arka düşüklüğü 6 cm ve her omuzlamamda tamamen arpacığı net görüyorum hiç şaşmıyor. Ne yapmam gerekiyor gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var. Tüfeği böyle kullanmaya alışmaya pek niyetim yok elimden çıkarıp buna uygun ölçüde bir tüfek mi almam gerekiyor? Tüfekte üst bantı görmek iyi midir yoksa sadece arpacık mı görülmeli. Uçar avı yapıyorum.
Boyum 1.80 bu arada.
  • Huğlu 103 CE
1996 - Zonguldak

Çevrimdışı Kenan ÇAVDAR

• *
Ynt: Yeni alınan tüfekte dipçik ölçüsü
« Yanıtla #1 : 24 Ekim 2019, 16:33:20 »
+1 aynı dert bende de var. bu bölgede dipçik ölçüsü alacak biri olsa tüfeği gönderip yaptırırız ama nerdee.
  • Huğlu SR112KE
1986 - Bartın

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #2 : 24 Ekim 2019, 17:01:02 »
+1 aynı dert bende de var. bu bölgede dipçik ölçüsü alacak biri olsa tüfeği gönderip yaptırırız ama nerdee.
Dücce de o işi yapacak kişi var. ismini bulunca atarım.
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • BH Best Arms 24" - 22" Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

The following users thanked this post: Kenan ÇAVDAR

Çevrimdışı Osman ALP

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 24 Ekim 2019, 19:41:23 »
Tüfeğin dipçiğine 3 cm ek yaparsanız tetik çekme mesafesi size uyar. Aynı zamanda yanağınızı koyduğunuz mesafe de geriye geleceğinden bantı görme sorununuz hallolacaktır. Olmazsa dipçik üzerinden biraz tıraşlarsınız.
Osman ALP
16.11.1970 - İZMİR
Browning Auto5, Sauer Beretta s56, Remington 1187 Special Purpose, Remington Model 11, Remington 870 Express Combo, JP Sauer&Sohn Royal Çifte, Retay Masai Mara, Derya MK-12, Rubans Anglais Dolma Çifte, Mossberg 500A Combo

The following users thanked this post: Abdullah GÜLTEPE, Cengiz ÖNGÖREN

Çevrimdışı İsmail SUBAKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 24 Ekim 2019, 22:20:31 »
dipçiği düşürmek için yeni dipçik yaptırmaktan başka şansımız yok. bende de aynı sorun var. otomatiklerde pullar ile bu işi yapabiliyoruz fakat süperpose de galiba çözüm yeni dipçik
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl
Setter Diapolis Den Diego

Çevrimdışı Vahdet YILMAZ

• *
« Yanıtla #5 : 08 Aralık 2019, 14:40:53 »
herhalde aynı sorun bende de var 103 de yi alalı 6 yıl oldu standart ölçülere göre almıştım ve aldığından bu yana hiç poze ile keklik avına gitmemiştim sadece bıldırcın culluk yada kara tavuk avına gitmiştim yani keklige ve ördeğe göre daha yavaş uçan av larda kullandım dipçik ölçülerini yaklaşık 2 hafta oldu araştırdım ve ondan sonra gittiğim keklik avında çok müsait pozisyonda keklikleri vuramadım hatta dün de resmen beni tavşan tepeledi o kadar müsait pozisyonda iki el ateş etmeme rağmen ıskaladım o yüzden tüfekten bile soğudum
« Son Düzenleme: 08 Aralık 2019, 14:45:43 Gönderen: Vahdet YILMAZ »
  • huğlu 103 DE
  • Büyükhuğlu Yarı Otomatik
  • DRAHTHAAR
  • Akus Estate Çifte
Vahdet YILMAZ
1985 MERSİN

Çevrimdışı Vahdet YILMAZ

• *
« Yanıtla #6 : 08 Aralık 2019, 14:44:57 »
hatta bu konu ile ilgili huğlu fabrika yı aradım dipçik ölçülerini fabrika da alacaklarını ve bunu için hafta içi fabrika ya gitmem gerektiğini söylediler tahmini 400 TL ile 800 TL arasında bir fiyat söylediler
  • huğlu 103 DE
  • Büyükhuğlu Yarı Otomatik
  • DRAHTHAAR
  • Akus Estate Çifte
Vahdet YILMAZ
1985 MERSİN

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 08 Aralık 2019, 20:14:00 »
Selamlar. Dipçik konusunda gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var.
Tüfeğim huğlu 103 ce alalı henüz birkaç ay oldu. İlk tüfeğim ve kendi ölçülerime göre değil bir anlık hevesle standart ölçülere göre aldım. Şimdi sorum şu. Tüfeğin standart tetik çekme mesafesi 35.5 cm ve bu bana uymuyor kısa geliyor neredeyse parmağımın ikinci boğumuna denk geliyor. Benim için ideali 38.5 cm gibi birşey olması gerekiyor. Bu da sanırım dipçiğin benim için kısa olması demek.Dipçiğin ön düşüklüğü 3.5 cm arka düşüklüğü 5 cm. Tüfeği omuzladığımda bazen hafiften üst bantı görebiliyorum. Tabi bu her zaman olmuyor ama tüfeği omuzlamak çoğu zaman refleksif bir hareket olduğundan 10 atıştan 3 4 kere bu sorunla karşılaşıyorum. Bu sorunu yenmem için de tüfeğe fazla eğilmem gerekiyor.
Baş parmağım ile burnum arasındaki mesafe de 2 parmak boyunda o konuda sorun yok. Bu ölçüleri izlediğim ve araştırdığım kadar biliyorum.
Babamın süperpozesini yüzlediğimde ise böyle bir problem yok tetik çekme mesafesi tam olarak ilk boğuma denk geliyor. Dipçiğin ön düşüklüğü 4 cm arka düşüklüğü 6 cm ve her omuzlamamda tamamen arpacığı net görüyorum hiç şaşmıyor. Ne yapmam gerekiyor gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var. Tüfeği böyle kullanmaya alışmaya pek niyetim yok elimden çıkarıp buna uygun ölçüde bir tüfek mi almam gerekiyor? Tüfekte üst bantı görmek iyi midir yoksa sadece arpacık mı görülmeli. Uçar avı yapıyorum.
Boyum 1.80 bu arada.
Bence huğlu ile görüşün,tüfeğiniz yeni olduğu için belki dipçiği alıp yerine yenisini takarlar,hatta ufak bir ücreti siz teklif edin.aynı durum Büyük huğluda başıma gelmişti,firma değişim yapmıştı ücretsiz
« Son Düzenleme: 08 Aralık 2019, 20:15:10 Gönderen: Ahmet ÖZTÜRK »
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimiçi Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 09 Aralık 2019, 04:18:00 »
Tüfeğin dipçiğine 3 cm ek yaparsanız tetik çekme mesafesi size uyar. Aynı zamanda yanağınızı koyduğunuz mesafe de geriye geleceğinden bantı görme sorununuz hallolacaktır. Olmazsa dipçik üzerinden biraz tıraşlarsınız.

Osman alp beyin sözlerine katılıyorum dipçiğe 2-3 cm ilave yaparsanız hem dipçik düşüklüğünüz artar hemde tetik çekme  mesafeniz bantı görüyorum dediğiniz şekilde destekli atış yapın isabetini deneyin belki bant o şekilde ayarlanmış olabilir, babamın huğlu çiftesinde ve arkadaşımın huğlu 103 d modeli pozesinde bantı silme görerek kurşun atışı yaptığımda alt vuruyordu biraz bantı görerek atış yaptığımda nişan aldığım yere isabet isabet ediyor huğlu çifteyi 2-3 yıl kadar kullandım bantı gördüğüm gibi namlularda görülüyor insana yukarıdan bakıyormuş hissi veriyor tereddüte düşürüyor ama bu şekilde isabet ettiriyor bunu deneyerek önce tüfeğin nasıl bakıldığında isabet kaydettiğini belirleyin derim
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı Ömer ŞAHİN 07

• *
« Yanıtla #9 : 09 Aralık 2019, 09:29:28 »
Dipçik boyunu uzatınca sorununuz çözülecek. Size hem kendinizin basitçe yapabileceği hemde ekonomik bir yöntem söylemek istiyorum. Fotoğrafta görmüş olduğunuz parmak arası terliğin taban kısmını alın ve dipcikteki siyah plastiğin altına koyup vidaları takın. Bundan sonraki işlem terliğin, dipçik tabanının dışında kalan kısımlarını düzgün bir şekilde kesmek olacak. İşlem bitince hem sorununuz çözülecek hemde bedavaya geri tepmeyi absorbe eden bir taban lastiğiniz olacak. Sonuçları paylaşmanızı bekliyoruz.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Franchi black magic
  • Torun s.poze
  • Üzümlü kooperatif çifte 16cal.
  • DD. Zeyna
1995 - Antalya

The following users thanked this post: Gökhan AKDOĞAN, Osman KÜÇÜKMUMCULAR