Selamlar. Dipçik konusunda gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var.
Tüfeğim huğlu 103 ce alalı henüz birkaç ay oldu. İlk tüfeğim ve kendi ölçülerime göre değil bir anlık hevesle standart ölçülere göre aldım. Şimdi sorum şu. Tüfeğin standart tetik çekme mesafesi 35.5 cm ve bu bana uymuyor kısa geliyor neredeyse parmağımın ikinci boğumuna denk geliyor. Benim için ideali 38.5 cm gibi birşey olması gerekiyor. Bu da sanırım dipçiğin benim için kısa olması demek.Dipçiğin ön düşüklüğü 3.5 cm arka düşüklüğü 5 cm. Tüfeği omuzladığımda bazen hafiften üst bantı görebiliyorum. Tabi bu her zaman olmuyor ama tüfeği omuzlamak çoğu zaman refleksif bir hareket olduğundan 10 atıştan 3 4 kere bu sorunla karşılaşıyorum. Bu sorunu yenmem için de tüfeğe fazla eğilmem gerekiyor.
Baş parmağım ile burnum arasındaki mesafe de 2 parmak boyunda o konuda sorun yok. Bu ölçüleri izlediğim ve araştırdığım kadar biliyorum.
Babamın süperpozesini yüzlediğimde ise böyle bir problem yok tetik çekme mesafesi tam olarak ilk boğuma denk geliyor. Dipçiğin ön düşüklüğü 4 cm arka düşüklüğü 6 cm ve her omuzlamamda tamamen arpacığı net görüyorum hiç şaşmıyor. Ne yapmam gerekiyor gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var. Tüfeği böyle kullanmaya alışmaya pek niyetim yok elimden çıkarıp buna uygun ölçüde bir tüfek mi almam gerekiyor? Tüfekte üst bantı görmek iyi midir yoksa sadece arpacık mı görülmeli. Uçar avı yapıyorum.
Boyum 1.80 bu arada.