Gönderen Konu: Tüfeğin iyisi kışın ekşi derecede belli olur  (Okunma sayısı 2254 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alperen BİÇİCİ

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Piyasada o kadar tüfek var ki anlatıla bitiremiyor. Daha piyasa çıkmadan ne zaman aldınız ne zaman ava gittiniz ne zaman menmun kaldınız anlamakta zorlanıyorum. Tüfeğin iyi eksi derecede kışın ördek tavşan keklikte belli olur. Yazın şu bborusuda vurur.
  • Akdaş ah 212
1976 - Hatay

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, Rıza BOZOKLU, Hüseyin İŞCEN

Çevrimdışı Mustafa ERTAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCI AVINI ALIR...
Ynt: Tüfeğin iyisi kışın ekşi derecede belli olur
« Yanıtla #1 : 16 Ekim 2019, 19:31:38 »
Her zaman söylerim yeni bir tüfek piyasaya çıktığında en az 2 yıl kullananların yorumlarını okumak dinlemek lazım kendi fikrim böyle tabi birazda tüfek işi şans işidir yazı kışı fark etmez iyi iyidir sadece zaman ister ..
MUSTAFA ERTAN

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 16 Ekim 2019, 20:52:18 »
İster soba borusundan isterse naylondan olsun, bir tüfeğin iyi sayılabilmesi için 4 özellik bulunmalı.

1-Her şart ve ortamda çalışmalı.
2-Her şart ve ortamda çalışmalı.
3-Her şart ve ortamda çalışmalı.

4-Arpacığın gösterdiği yeri vurmalı.
« Son Düzenleme: 16 Ekim 2019, 20:54:24 Gönderen: Tevfik GÜN »
1978 Eğirdir-Isparta

Çevrimdışı Tuğran KELEŞ

• *
« Yanıtla #3 : 16 Ekim 2019, 21:37:57 »
Namlusu iyi olan hatasız her tüfeğin uygun fişekle kullanıldığında iyi bir atışla vurulmayacak av yoktur birde nasip meselesi tabi nasip değilse ayağının altındanda kalksa sanki fişekte saçma yok gibi kaçar gider av tadıda burda değilmi bu hastalığın
« Son Düzenleme: 16 Ekim 2019, 21:39:03 Gönderen: Tuğran KELEŞ »
  • Huğlu renova
1993 - Konya

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ

Çevrimdışı Tuğran KELEŞ

• *
« Yanıtla #4 : 16 Ekim 2019, 21:47:42 »
Sezon başında 34 gr kışın ayazda rüzgarlı havada 30 32 gr kullanıp tüfeğe fişeğe suç bulunmaz bu platformda onca fişek deneniyor inceleniyor gidip dünya kadar para verip avrupa tüfek al gel kışın uyumsuz fişek at  tüfek ne yapsın bıldırcın fişeğiyle kekliğe gidende var sonra tüfek iyi değil derler😂
  • Huğlu renova
1993 - Konya

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, Rıza BOZOKLU, Mehmet Sabri MUTLUER

Çevrimiçi Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 17 Ekim 2019, 01:32:56 »
İster soba borusundan isterse naylondan olsun, bir tüfeğin iyi sayılabilmesi için 4 özellik bulunmalı.

1-Her şart ve ortamda çalışmalı.
2-Her şart ve ortamda çalışmalı.
3-Her şart ve ortamda çalışmalı.

4-Arpacığın gösterdiği yeri vurmalı.
🧐🧐👍👍
Tevfik bey gerçekten çok haklısınız size bu konuda kesinlikle katılıyorum çalışmayan ve attığı yeri vurmayantüfek hiçbir işe  yaramaz, arkadaşımın  dedesi 90. Yaşının üzerinde vefat etmiş çok iyi köpek yetiştiren çok iyi bir atıcı ve avcıymış fişek doldururken değişik gram ve barut haklarında doldurup çamuru bir tahtaya yapıştırıp atış yaparmış ve istediği performansı hangi fişekte alırsa o şekilde doldururmuş fişeklerini şuan teknoloji ozamandan çok ileride istediğimiz fişeği seçebiliriz bulunduğumuz şartlara göre fişek seçimi yapmakla büyük oranda istediğimiz sonuca erişebiliriz bir tüfek bir fişekle her hava koşulunda aynı performansı vermez özellikle uzak atışlarda bazı atıcılar daha garanti mesafelerde Max 35-40 metrelerde atış yapar kimiside 55-60 metreleri zorlar ve buna uygun fişek kullanması gerekir..
« Son Düzenleme: 17 Ekim 2019, 01:49:41 Gönderen: Abdullah GÜLTEPE »
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimiçi Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 17 Ekim 2019, 02:08:55 »
Tüfekler marka ve modelleri hakkında genel tecrübeler vardır bu tecrübelerden elbette faydalanmak Lazım yanlız kişisel kullanıma göre yada elimizdeki tüfeği kendimiz deneyip tecrübe etmemiz lazım, ben 66 namlu baiksl otomatiği 12 yıl önce aldım okuduğum tüm yorumlar da düşük gramaj ince saçma sevdiği yazıyordu tek kurşunda atılacaksa 5 şok olması gerek yazılıyordu tabi birazda tecrübe eksikliği hep 5 şokla gittim 1 yıl falan kullandım 35 40 metre gibi tavşana atış yapıp yıkılmadığınıda gördüm sonra 4 şoku taktım tüfekteki performans aşırı derecede arttı şoku bir numara dar olanla değiştirmek bile farkı hissettirdi daha sonra 34 gram 34 36 gram fişekler kullanarak  denedim gayet güzel sonuçlar veriyor arada yerli 32 gramda kullandım benim yaptığım av ve iklim koşullarıyla okuduğum yorumlarla hiç alakası olmadığını gördüm ve fişek seçimimi kendi tecrübe me göre yaptım...
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

The following users thanked this post: Rıza BOZOKLU

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 17 Ekim 2019, 02:11:25 »
Tüfek su borusundan bile olsa gösterdiği yeri vurduğu sürece önemli olan iyi bir şok ve iyi bir fişektir.
Hevi shot ,MG2 Flash,Remington Premier Turkey loads,Federal Premium gibi özel fişeklerle en kıytırık tüfek bile havaya bakmaksızın
korkunç işler yapabilirler...
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı İlhan GÜNEN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 17 Ekim 2019, 09:26:18 »
Tüfek; kullanıcının boy,kilo ve kol uzunluğuna göre dipçiği ayarlandıkdan sonra gerisi Tevfik Gün abimin dediği gibi olmalı.
1984 ORDU

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
« Yanıtla #9 : 17 Ekim 2019, 10:27:54 »
Burada en önemli mesele arkadaşlarında söylediği gibi arpacığın nişan aldığınız yeri vurması ve çalışmasıdır.
Başımdan geçenleri anlatmıştım forumda,şunu anladım ben,hani diyoruz ya tüfek yakmıyor yıkmıyor fitillemiyor,İnan’ın alakası yok hiçbirinin.Bu tip sorunlarla karşılaşan varsa emin olun tüfek sağ sol alt yada üst atıyor demektir.Tüm mesele bu.
Zaten hava şartlarına,mesafeye ve avlanacak hayvana göre tercih edilen fişek no gram ve şok değerleri doğru tercih edilmiş ise,tüfeğinizin arpacığı attığınız yeri tam olarak vuruyor ise,hayvan grupmanın içinde kalacağı için avın ele geçmeme gibi bir şansı olmayacağı kanaatindeyim.
Bir diğer önemli mesele ise kundak ölçülerinin atıcıya tam olarak uyum sağlaması ve tetik çekme mesafesidir.
Bu kesinlikle göz ardı edilmemesi gereken teknik bir detaydır.
Kundak aşırı dik yada aşırı düşük ise tüfeğinizle alt yada üst atıp avda randıman alamamanız kaçınılmazdır.
Bunlar bizzat başıma geldi ve arkadaşların yardımıyla tüfeğimi kendime göre ayarladım.
Saygılar..
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 17 Ekim 2019, 17:53:06 »
Konu galiba karışıyor.
Tüfeğin kişiye uygun olması yada attığı yeri vurması değil konuştuğumuz.
Tüfeği özellikle extrem havalarda başarılı kılan kullanılan fişektir.
Az ya da çok grupman yapması şokla alakalı tabiki.
Ancak fişek içerisindeki meteryal önemlidir.
Kalkıp Hevi shot ,Federal Premium, Remington Express Long Range, gibi extrem malzemeli fişeklerle en kıytırık merdiven altı tüfek bile korkunç işler yapabilir.
Ve fişeğin bu açık ara farkını tüfeğe bağlamak yanlış olur.

Kısacası marifet iyi bir şok ve fişekte.
Gerisini tüfeğin marka ve modeline yormaya gerek olduğunu düşünmüyorum.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Hüseyin İŞCEN, Doğan ATEŞ, Mehmet Sabri MUTLUER