Gönderen Konu: WİNCHESTER SUPER X 1760 fps - ÖZKARA TAPALI FOSTER 1453 fps KARŞILAŞTIRMA  (Okunma sayısı 1649 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Değerli forum üyeleri bugün fırsat bulunca uzun zamandır aklımda olan bir testi yapma imkanı buldum bilgiler video üzerinde mevcut o yüzden tekrar yazmaya gerek yok 720 p tavsiye edilir iyi seyirler.

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Özkara  kurşun  biraz daha iyi  grupman  yapıyor gibi görünüyor. Ayrıca Winchester  kurşun ithal  fabrikasyon ürün olduğu halde   yalpalamaya başlıyor. İlginç buldum doğrusu....
Çalışma için teşekkürler. Aydınlatıcı  bir  çalışma  olmuş.
1974 İnebolu/KASTAMONU

The following users thanked this post: Tevfik GÜN

Çevrimdışı A.Recai DEMİRCİ

• *
  Eliniz emeğinize sağlık Tevfik bey. Özkara kurşunda plastik tapa ayrılmıyor galiba.
« Son Düzenleme: 14 Ekim 2019, 12:38:54 Gönderen: A.Recai DEMİRCİ »
A.Recai DEMİRCİ
Emekli Memur-1957
Atabey-Isparta

The following users thanked this post: Tevfik GÜN

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Özkara  kurşun  biraz daha iyi  grupman  yapıyor gibi görünüyor. Ayrıca Winchester  kurşun ithal  fabrikasyon ürün olduğu halde   yalpalamaya başlıyor. İlginç buldum doğrusu....
Çalışma için teşekkürler. Aydınlatıcı  bir  çalışma  olmuş.
Teşekkür ederim Rıza Bey, o yalpalama çoğunlukla transonik bölge geçilirken az miktardada iç çap uyumsuzluğundan meydana gelir burda önemli nokta balistik katsayı değeri wınchesterin balistik katsayı değeri çok düşük 0.068 bu hıza rağmen anca 84 metreye kadar dayanabiliyor ve ses altı hıza düşüyor yetişkin bir domuzuda durdurabileceği son mesafede 100 metre mesela aynı hızı benim modifiyesini yaptığım kurşuna yüklemiş olsaydık 0.11 bc ile 137 metrede ses altı hıza düşüp 220 metreye kadar orta büyüklükteki bir domuzu durduracak enerjiyi taşıyacaktı durum bundan ibaret saygılarımla.

Eliniz emeğinize sağlık Tevfik bey. Özkara kurşunda plastik tapa ayrılmıyor galiba.
Teşekkür ederim A.Recai Bey ben yapıştırdığım için ayrılmıyor😀 ve güçlendirdiğim için yüksek basınçta bile yapısı bozulmuyor.
1978 Eğirdir-Isparta

The following users thanked this post: A.Recai DEMİRCİ, Rıza BOZOKLU

Çevrimiçi Mehmet Sabri MUTLUER

• Expert Üye
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Burada önemli nokta balistik katsayı değeri Winchester'in balistik katsayı değeri çok düşük 0.068 bu hıza rağmen anca 84 metreye kadar dayanabiliyor ve ses altı hıza düşüyor yetişkin bir domuzuda durdurabileceği son mesafede 100 metre mesela aynı hızı benim modifiyesini yaptığım kurşuna yüklemiş olsaydık 0.11 bc ile 137 metrede ses altı hıza düşüp 220 metreye kadar orta büyüklükteki bir domuzu durduracak enerjiyi taşıyacaktı durum bundan ibaret saygılarımla.

Tevfik kardeşim,

Elinize emeğinize sağlık. Balistik katsayı merminin hava direncini yenebilme gücünü gösterir. Ne kadar yüksek olursak kurşun o kadar başarılı olur. Siz çalışmanızda bunu göstermişsiniz. Ben yazdıklarınızı görsel haline getirdim. Uygun barut bulsanız, bırakın 1760 fps, şu andaki namlu çıkış hızınızın 100 fps üstüne taşısanız (1550) fps 100 metre içinde son derece isabetli kurşun yapacaksınız.

(Bu arada 100 kiloluk domuzu durduracak 1000 fp/lb yüksek çıkış hızına rağmen winchester super-x de 100 metrede biterken, sizin 32.5 gramda 120 metrede yeterli enerji mevcut)

« Son Düzenleme: 14 Ekim 2019, 15:48:52 Gönderen: Mehmet Sabri MUTLUER »
  • Benelli Supernova
  • Beretta 1301
  • Ata CY Slug
  • Retay Masai Mara
MSM 1948-İzmir

The following users thanked this post: A.Recai DEMİRCİ

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Teşekkür ederim Hocam,sağolun.
Aynı programı aynı verileri kullanmamıza rağmen neden farklı sonuç çıktığını merak edince programı inceleme fırsatım oldu Hocam rakım verisi transonik bölge üzerinde baya etkiliymiş ben 1200 metreyi siz deniz seviyesini baz alınca sonuç farklı çıkıyor, şöyle söylim 0-1200 arası 10 metre fark ediyor.
Saygılarımla.
1978 Eğirdir-Isparta

The following users thanked this post: Mehmet Sabri MUTLUER

Çevrimdışı Feyyaz ÇETİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Tevfik Bey mesaj kutunuz dolu mesajlar ulaşmıyor size.
1983 Mudurnu/BOLU