zamanı gelip öterardıç incirkuşu kadar olmasada yağlanıp kıvama geldikten sonra rabbimin verdiği en güzel lezzet sepetindeki ikinci vazgeçilmezim benim,
8-10 tane biriktirip kuşu yolup temizledikten sonra bacak kemiğini birinci boğumdan ikiye kırıp etten ayırınız göğüs kafesinide etten ayırdıktan sonra tüm kuşları zırh veya iri bıçakla kıyma yaparcasına kıyınız geniş tava içine çok az (ben on kuşa iki yemek kaşığı kullanıyorum) sıvı yağ bir tutam kekik bir tutam karabiber bir tutam tuz bir tutam toz biber atıp kavuruyorum kuş çok kuruyacak olursa az su ilave edilebilir 2/ kaşık kadar çok az seri karıştırıp yedirmek lazım lavaş somun dürüm ekmeği hepsi olur tavanın yağına banıp kuşları iki yemek kaşığı kadar ekmegin enine diziniz sonra yağa bandığınız ekmeklere dizip damak tadınıza göre tantuni harcı sumaklı soğan maydanoz tere roka domates ile takviyeleyip afiyetle yiyebilirsiniz mübarek kuşun kemik kırıntıları dişiniz arasında kurabiye gibi dağılıyor ağzınızda bir lezzet patlamasıdırki bir dahaki avı iple çektiriyor göçmen kuş olup limitide 3 olunca 3-4av gününde toplayabiliyorsunuz sayıyı ben 10 kuştan 4 porsiyon yapabiliyorum.
şimdiden afiyet olsun sevgili gönüldaşlar.
saygılarımla.