Gönderen Konu: Tüfek alırken denemeden almayın arkadaşlar..  (Okunma sayısı 2700 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
Tüfek alırken denemeden almayın arkadaşlar..
« : 23 Eylül 2019, 21:06:40 »
Selamın Aleyküm değerli avcı arkadaşlar.
Hayatın her günü insana yeni bir tecrübe katar derler,
Şimdi size başımdan geçen bir olaydan bahsetmek istiyorum.

Çocukluğumdan beridir tabancalarla iç içe büyüdüm.Birçok marka modeli kullandık gördük.Ben hayatımda hiç sağ sol alt yada üst atan tabanca ne gördüm nede duydum.Tüfek işinide aynı tabanca gibi zannederdim hep.Ama öyle değilmiş.

2015 yılı idi sanırım,çok yakın bir dostumdan hala kullanmakta olduğum baikal çifteyi satın aldım.Arkadaşım avcı değil,tamamen kolleksiyon amaçlı tüfeği av bayisinden sıfır alıp dolabına koymuş ve deneme amaçlı sadece üç fişek atmış.Hepi topu bu,bende iki üç sene sonra kendisinden tüfeği aldım.

Neyse bir müddet sonra yavaştan başladık av peşinden koşmaya.Attığımı vuramıyorum,bir gariplik var.
Tüfeğin grupmanına bakıyoruz grupmanı bozuk,bana diyor arkadaşlar bunların namlu iç çapı dardır,hafif gram fişek dene.Arıyoruz buluyoruz,deniyoruz ama ava çıkınca yine saç baş yoluyoruz.
Dipcik kısa geliyordu evet,gönderdik dipcik yaptırdık.Çokta güzel oldu,sezon başladı Ava çıkıyoruz tavşan gidiyor bir iki pat pat tavşan bay bay yapıyor bize😂

Kekliğe gidiyoruz önleme vererek atıyorum yine aynı şey,Karavana.😩😩😩
Buna anlam veremedim ilk başlarda,o sıra öfkeyle Beretta 686 silver Pigeon süperpoze aldım ve av vurmaktan keyif almaya başladım.Ama aklımda hep şu vardı,her av vuran Beretta ile mi vuruyor?
Birgün @Tuncay KAHRAMAN hocamın selamı ile tüfeği Sadık AKDAŞ’a göndermeye karar verdik.Hocam sağolsun benim selamımı söyle o yardımcı olur dedi.Ben tetiklerin çok sert olduğundan dolayı tetik çekerken namluyu oynattığımı sanıyordum,hatta özellikle tetikleri yumuşatıver demiştim ustaya.Yolladık tüfeği,sadık usta üç gün sonra beni aradı.

Usta “tüfeğin sağ üst atıyormuş abisi” dedi.Şaşırdım ilk başta,ya ustam bu tüfek ithal tüfek,nasıl olur demiştim iyi hatırlıyorum.
Kedisi bana “abisi ne berettalar,ne browningler,ne perazziler geldi elime demişti.Hatta birtane sağ atan DT 11 Beretta ile uğraştığından bahsetmişlerdi.
Tamamen üretim hatası abisi dedi,bu gibi sorunlarla birçok yerli ithal tüfekte karşılaşıyoruz dedi.İthal tüfeklerde az rastlasakta yinede karşılaşıyoruz demişti.Olunca oluyor takma demişti.
Tüfeğin namlu birleşim merkezini sıfırlamış ve tetikleri yumuşatmış Sadık usta,şuan çok memnunun.

Şimdi bunu neden anlatıyorum arkadaşlar,ben 26 yaşımdan sonra avcılığa merak saran biriyim.Bu yaştan sonra tüfek kullanmayı avcılığı öğrendim,öğreniyorum.
Tüfeklerde böyle sorunlarla karşılaşıldığını bilmiyordum,başımıza geldi öğrendik.
Hele ki sadık ustanın örnek verdiği ithal tüfeklerde bu olay oluyorsa,denemeden ve grupmanına bakılmadan hiçbir tüfek alınmamalı kanaatindeyim.

İki sezonum boşa gitti,ne tavşanlar kaçırdım,ne keklikler baybay dedi,ne bıldırcınlar alay etti benle 😂
En başta yapacağım işi en sonda yaptım,bilmiyordum yaşayarak öğrendim.
Siz siz olun,denemeden ve grupmanına bakmadan hiçbir ithal ve yerli tüfek almayın.

Bu arada yine diyorum,Baikal candır 😁
Demirbaş silahım o benim artık,çeliğine gurban olduğum😂😂
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

Çevrimdışı Fehmi TAŞKIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Tüfek alırken denemeden almayın arkadaşlar..
« Yanıtla #1 : 23 Eylül 2019, 21:27:55 »
Maalesef bunlar oluyor.Baikal mp 153 otomatiğim vardı.Sıfır almıştım. Tabi o zamanlar grupman patern vs bildiğim yok. Aldım gittim ava. Bir gün suya yaralı düşen ördeğe atınca fark ettim ki tüfeğim 25 cm kadar sol üst atıyormuş. Geçen sene Benelli Super Black Eagle alayım dedim. Sıfır tüfekle atışa gittim sağ üst attı. Arpacığı yamuk gibi geldi onu düzelttim bu sefer düz ama üst atmaya devam etti. Ben de almaktan vaz geçtim. Bazen en uyduruk markanın tüfeği tam noktasından vururken , dünya devi bir markanın tüfeği dağa taşa atıyor.O yüzden denemek lazım.
  • MAUSER M03 300 Win. Mag.
  • Beretta A400 Xtreme Plus 76
  • Akus Custom Deluxe 71-76
  • Glock 19 Gen 5
  • Sig Sauer P 229 ALSO 9mm
  • Smith Wesson 686 4'' 357 Mag.
1977-İZMİR

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, Alp YAGİN

Çevrimdışı Enes Malik TEPE

• *
« Yanıtla #2 : 23 Eylül 2019, 21:53:19 »
Tecrübenin iki adımı varmış demek ki.İlk adımda birinin bunları öğrenmesi için yaşaması gerekiyormuş, ikinci adımda da bu yaşadıklarını yaşamayanlara aktararak diğerlerine "hazır tecrübe" sunmakla pekişiyormuş.Bunca zaman yaşadığı tecrübeleri bizimle paylaşan tüm avcı abilerimize, kardeşlerimize sizin nezdinizde teşekkür ediyorum Atagan Abi.
  • Armsan Phenoma Carbo 76 cm
  • Huğlu Koop. 103FE 71 cm
  • P. Beretta S56E 76cm

1997
Tekirdağ/Van

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, Fehmi TAŞKIN, Rıza BOZOKLU

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #3 : 23 Eylül 2019, 23:50:09 »
Bazı şeyleri başkalarının tecrübesiyle, bazı şeyleri de kendin yaşayarak öğreniyorsun.
Forumda ve diğer platformlarda defaatle yazılıp çizildi. Bizler de çok örneklerini gördük.
Evet, kesinlikle denemeden tüfek alınmamalı. Grupmanı, çalışması, kırma tüfek ise namlu birleşimi hedef sonuçları, vs bunlar mutlaka kontrol edilmeli.

Bunun en büyük sorumlusu yine üreticiler. Normalde bu testleri avcının mı yapması lazım ? Son kontrol son kullanıcının işi mi ?
Elbette hayır. Ama maalesef böyle şeylerle uğraşmak zorunda kalabiliyoruz.
Akdaşın bu konuda +1 avantajı var, üretimden çıkan her tüfeği kendi bünyelerinde bizzat poligonda deniyorlar.
Oraya ziyarete gittiğimde üst kata çıkıp yerinde gördüm bu olayı..
Benim bildiğim bu işi bu şekilde yapan başka bir firma yok ülkemizde.

Firmaların ayıbı bir kenara, "tüfek deneme" mevzusunda da avcılar için birkaç şey söylemek istiyorum.
Şuan Türkiye'de, avcı meclislerinde, avcı kıraathanelerinde, bayii sohbetlerinde vs avcılıktan dem vuran, mangalda kül bırakmayan sayısız avcılarımızdan birçoğunun, elindeki tüfeğin baktığı yeri vurup vuramadığından haberi bile yok ne yazık ki..
Kimisi de atış yarışmalarında ve müsabakalarda tesadüfen öğreniyor bunu..

Kendi çapımızda sosyal mecralarda; tüfeklerinizi deneyin, sonraki aşamalarda sevdiği fişekleri bulun, grupman denemeleri yapın dediğimiz zaman, "kağıt avcısı" gibi bazı ithamlarla bizlerle alay eden, grupman işleriyle uğraşanları gırgırvari şekilde ti ye alan sözüm ona "çok bilmiş" arkadaşlar var. Kaale almadığım için gülüp geçiyorum.

Kendi adıma, deneme yapıp irdeleyip sonuçları gözlemleyerek yaptığım çalışmalar, av sahasına ve av başarılarıma gayet olumlu şekilde yansıdı.
Ben de bu işleri sonradan öğrendim ve halen daha öğrendiğim öğreneceğim çok şey var. Öğrendiklerimden ve aldığım sonuçlardan da son derece memnunum çok şükür.
İsteyen istediği gibi düşünebilir. Anlamayana, anlamak istemeyene zorlamaya da gerek yok.
Denemekten, araştırmaktan, öğrenmekten zarar gelmez.
Ne attığını, ne kullandığını bilmek ve eldeki malzemeyi "bilerek - tanıyarak" kullanmak gerçekten güzel şey...

Güzel bir paylaşım olmuş Atagan kardeşim. Ben de ufaktan içimi dökmüş oldum :)
Paylaşım için teşekkürler.
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #4 : 24 Eylül 2019, 02:40:44 »
bende bir defa Kooperatif malı süperpoze de problem yaşadım. 66 namlu poze ile çulluk ve bildırcın gibi yakın kalkan avlarda çok başarılı olurken, ördek tahtalı gibi uzak avlarda başarılı olamıyordum. hatta 10cm uzatma alıp pozeye taktım, yine değişen bir durum yok.

Sonra 71 namlu Ata Neo aldım. ilk denemeyi sezon başında karga avında yaptım. orta mesafelerde attığpım 3 kargayı vurunca acayip mutlu olmuş, sevinmiştim.

Ata Neo'yu aldığımda da o zamanlar burada form da okuyorduk. sol alt atma problemi var diye. Tüfeği kaydettirmeden kurşun atışı ile deneme yaptım. baktım ben nereye atıyorsam o da orasını vuruyor. şükür dedim.

Devam ediyoruz Neo ile. dostluğumuzu pekiştirdik. o benden memnun mu bilemem ama, ben ondan menunum... :D :D ;D ;D
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2019, 02:44:06 Gönderen: Abdullah ORUÇ »
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • BH Best Arms 24" - 22" Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, Fehmi TAŞKIN, Rıza BOZOKLU

Çevrimiçi Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 25 Eylül 2019, 01:25:40 »

Çocukluğumdan beridir tabancalarla iç içe büyüdüm.Birçok marka modeli kullandık gördük.Ben hayatımda hiç sağ sol alt yada üst atan tabanca ne gördüm nede duydum.Tüfek işinide aynı tabanca gibi zannederdim hep.Ama öyle değilmiş.

2015 yılı idi sanırım,çok yakın bir dostumdan hala kullanmakta olduğum baikal çifteyi satın aldım.Arkadaşım avcı değil,tamamen kolleksiyon amaçlı tüfeği av bayisinden sıfır alıp dolabına koymuş ve deneme amaçlı sadece üç fişek atmış.Hepi topu bu,bende iki üç sene sonra kendisinden tüfeği aldım.

Neyse bir müddet sonra yavaştan başladık av peşinden koşmaya.Attığımı vuramıyorum,bir gariplik var.
Tüfeğin grupmanına bakıyoruz grupmanı bozuk,bana diyor arkadaşlar bunların namlu iç çapı dardır,hafif gram fişek dene.Arıyoruz buluyoruz,deniyoruz ama ava çıkınca yine saç baş yoluyoruz.
Dipcik kısa geliyordu evet,gönderdik dipcik yaptırdık.Çokta güzel oldu,sezon başladı Ava çıkıyoruz tavşan gidiyor bir iki pat pat tavşan bay bay yapıyor bize😂

Buna anlam veremedim ilk başlarda,o sıra öfkeyle Beretta 686 silver Pigeon süperpoze aldım ve av vurmaktan keyif almaya başladım.Ama aklımda hep şu vardı,her av vuran Beretta ile mi vuruyor?
Birgün @Tuncay KAHRAMAN hocamın selamı ile tüfeği Sadık AKDAŞ’a göndermeye karar verdik.Hocam sağolsun benim selamımı söyle o yardımcı olur dedi.Ben tetiklerin çok sert olduğundan dolayı tetik çekerken namluyu oynattığımı sanıyordum,hatta özellikle tetikleri yumuşatıver demiştim ustaya.Yolladık tüfeği,sadık usta üç gün sonra beni aradı.

Usta “tüfeğin sağ üst atıyormuş abisi” dedi.Şaşırdım ilk başta,ya ustam bu tüfek ithal tüfek,nasıl olur demiştim iyi hatırlıyorum.
Kedisi bana “abisi ne berettalar,ne browningler,ne perazziler geldi elime demişti.Hatta birtane sağ atan DT 11 Beretta ile uğraştığından bahsetmişlerdi.
Tamamen üretim hatası abisi dedi,bu gibi sorunlarla birçok yerli ithal tüfekte karşılaşıyoruz dedi.İthal tüfeklerde az rastlasakta yinede karşılaşıyoruz demişti.Olunca oluyor takma demişti.
Tüfeğin namlu birleşim merkezini sıfırlamış ve tetikleri yumuşatmış Sadık usta,şuan çok memnunun.

Şimdi bunu neden anlatıyorum arkadaşlar,ben 26 yaşımdan sonra avcılığa merak saran biriyim.Bu yaştan sonra tüfek kullanmayı avcılığı öğrendim,öğreniyorum.
Tüfeklerde böyle sorunlarla karşılaşıldığını bilmiyordum,başımıza geldi öğrendik.
Hele ki sadık ustanın örnek verdiği ithal tüfeklerde bu olay oluyorsa,denemeden ve grupmanına bakılmadan hiçbir tüfek alınmamalı kanaatindeyim.

İki sezonum boşa gitti,ne tavşanlar kaçırdım,ne keklikler baybay dedi,ne bıldırcınlar alay etti benle 😂
Siz siz olun,denemeden ve grupmanına bakmadan hiçbir ithal ve yerli tüfek almayın.

Öncelikle sorununuzun çözüldüğüne sevindim, tüfek alırken hatta aldıktan sonra bile denemek gerçekten  önemli, bir tüfekten ilk beklenen sorunsuz çalışması ikincisi ise attığın yeri vurması bu ikisinin kontrol edilmesi lazım çalışmasının kontrol edilmesi için değişik marka değişik marka ve gramaj fişeklerle ( bu otomatikler ve pompalılar için gerekli) denenmeli, isabet için işe kesinlikle tek kurşunla deneme yapılmalı hatta hiç tek kurşun kullanmayacaksanız bile  bazı arkadaşlar teneke veya şişe koyup saçma atarak deniyor bununla fikir sahibi olmaya çalışıyor tam bir sonuç elde etmek için yeterli değil öncelikle tek kurşun (isabeti iyi olan bir marka) ile mümkünse destekli birkaç atış yapılarak tüfek attığımız yeri vuruyormu bakmalıyız sıkıntı yoksa saçma grupmanına bakabiliriz onun içinde 80*80  yada 100*100 gibi  büyük kağıtlara atış yaparak daha net sonuçlar alınabilir  çünkü atışlarımızda azda olsa sapmalar olabilir büyük hedefte dağılımı görmek daha kolay olur...
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, Fuat DEMİRBAŞ

Çevrimdışı Bülent ERDEM

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 25 Eylül 2019, 10:45:06 »
5 sene kadar önce Sadık ustayı fabrikasında bende ziyaret etmiştim.burada anlattığınız bir çok şeyi kendi ağzından dinledim. Heleki o gün antalyalı bir avcı büyüğümüzün bir hevesle 17 bin euro ya aldığı browning marka tüfekteki kusura şahit oldukki akıl alır gibi değildi. Sıfır veya ikinci el alacak olduğunuz tüfeklerin mümkünse bilir bir kişi eşliğinde incelemeden alınmaması gerektiğine kesinlikle katılıyorum.
Bülent ERDEM
1977 Alanya

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ

Çevrimdışı Fatih ÇAY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 25 Eylül 2019, 22:23:32 »

5 yada 6 yıl oldu heralde yerli yeni çıkan bir otomatik tüfek acil lazım olduğu için yeni çıkmış bir tüfeği denenmeden almak zorunda kaldım tüfeği yüzlediğimde sol görüyorum gibi geldi ama tüfek yeni olduğu için ondandır dedim attığını kismen vursamda saçma ile 1av sezonunda 3defa fabrikaya gitti internette  2.el 2kutu fisek atılmış satilik aynı tüfek gördüm adama telefon ettim bendeki arızaları anlattım neden sattığını sordum kem küm etsede sonunda dedi ki sol atıyor zaten alırken de bana öyle gelmişti mastarı kasaya koydum arpaciga kadar 5mm sola yatik kurşun atışı yaptım 5adet ortalama 40cm sola topluyor fabrikayı aradım namlu degisecek dediler sifir tufek asagi yukari 1yil 4 ariza daha öncede şarjör borusu değişmişti biraz uğraşma sonucu parayı iade ettiler digerleride galiba toplandı ismini yazmıyorum anlaşılmıştır hangi firma olduğu denemeden almamak en dogrusu
« Son Düzenleme: 27 Eylül 2019, 12:30:22 Gönderen: Fatih ÇAY »
1977 inegöl

Çevrimdışı Ahmet HOŞGÜN

• *
« Yanıtla #8 : 26 Eylül 2019, 10:15:46 »
biraz uğraşma sonucu parayı iade ettiler digerleride galiba toplandı ismini yazmıyorum anlaşılmıştır hangi firma olduğu

valla ben hangi firma olduğunu anlamadım. ::)))
  • frankı Otm.
  • Yıldız Alt Üst
Ahmet HOŞGÜN
1966-SİNOP/ANKARA

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, Rıza BOZOKLU

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 26 Eylül 2019, 11:22:22 »
biraz uğraşma sonucu parayı iade ettiler digerleride galiba toplandı ismini yazmıyorum anlaşılmıştır hangi firma olduğu denemeden almamak en dogrusu
Fatih Bey marka  ismi  vermekten  çekinmeyin.  Onlar piyasaya  ayıplı-kusurlu mal   sürerken  çekiniyor mu?
İsmini açıklayın ki   en azından   forum üyeleri ve tüfek alacak   yurdum insanı  haberdar olsun. 
Her  tüfek  hakkında  olumlu-olumsuz    geri  dönüşlerin olması lazım ki    kimin   malı çok iyi kimin malı çok kötü  ortaya çıksın. Belki  bir ihtimal kendilerine  çeki düzen verirler.
1974 İnebolu/KASTAMONU

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, Fuat DEMİRBAŞ

Çevrimdışı Kenan ÇAVDAR

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #10 : 26 Eylül 2019, 11:33:11 »
Huğlu mu ? Başka firma yok zaten son zamanda çok sorun çıkaran kalite düşüren
  • Huğlu SR112KE
1986 - Bartın

The following users thanked this post: Fatih S.M.YAPAR, Atagan YILDIZ, Fatih ÇAY

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 26 Eylül 2019, 23:00:08 »
Huğlu mu ? Başka firma yok zaten son zamanda çok sorun çıkaran kalite düşüren
kral'la tanışmadınız herhalde :D
yakıcılık çok süper ama mızıkçılık daha süper ;D
kusurlarını bir saysam dosya yapmak lazım >:D
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

The following users thanked this post: Taşkın MUTLU, Atagan YILDIZ, Kenan ÇAVDAR

Çevrimdışı Fatih ÇAY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 26 Eylül 2019, 23:35:53 »
Malesef bahsettigim huğlufirmasi ismini vermek istemedim 17 yıl gibi hugludan baska tufek pek kullanmadim104 a poze çift tetik aldim yeniyken degildi ama alt tetik cekince ustte patliyor patlatmadan tetik parmağını yardı 2 kez  fabrikaya gönderdim onlar bana geri gondermis yine ayni 601g aldim 30 gr larda bile  hep fisek takıyordu ben fabrikaya gönderiyorum silip yağlayıp bana geri gönderiyorlar yaptıkları başka birsey yok piston takıyorlar oda geniş tekrar gönderiyorlar sonunda  pistonu tornacida kendimiz işlem yaptırdık 24 gr lar dahi atmaya başladı arada tekliyordu ama 28gr 30 çalıştırıyordu fabrika yaptirdigim pistona bakmak icin istedibenden gonderdim nitro best aldık tüfeğin içinden torna çapakları temizledim kapsül büyüklüğünde bile vardı irili ufakli o temizligi bile yapmamışlar ortalama 70 fisekte bir ariza
bir av sezonu 3ariza yeni sezon 4. Ariza ben kelige 300km civari yol gidiyorum keklik kalkiyor 1.atis tamam 2.atis yok düşünebiliyormusunuz köpek bıldırcın fermasinda ilk atış tamam tekrar fermada tüfek mekanizma ne ileri ne geri sökmeye çalışıyorum köpek fermada başını çevirmeden gözleriyle bana bakıyor bırak avı dön eve kekliğe çift tüfek götürmeye başladım pisikolojim bozuldu ulubatta ordekte poze horozu kırdı çift tetikte tek namlu ile devam nitro best in parasını iade aldım biraz uğraşma sonucu ruhsattan da iptal ariza diye düştüler bütün huğlu tüfekleri sattim armsan 612 aldım 6yildir her avda kullanıyorum sifir sıkıntı geçen bir 612 bir phenoma daha aldım benim avım bıldırcın üveyk çulluk ağırlıklı olarakta keklik e gidiyorum tahtalı ordek tavşana azda olsa gidiyorum fisekte bps tecnali uydu böyle devam her arkadaşın kendine göre seçimi vardır onada saygı duyarım ama ben huglu tufek bir daha almam arıza kabul edilir ama arıza yapılmadan gönderilmesini kabul edemiyorum
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2019, 20:48:28 Gönderen: Fatih ÇAY »
1977 inegöl

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
« Yanıtla #13 : 27 Eylül 2019, 15:01:20 »
😂😂😂😂😂😂😂😂
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

The following users thanked this post: Fatih S.M.YAPAR

Çevrimdışı Taşkın MUTLU

• *
« Yanıtla #14 : 30 Eylül 2019, 15:53:12 »

Ben çok yakından tanırım kendilerini 😂

Denemeden tüfek alma sözünü çok iyi öğretti bana
« Son Düzenleme: 30 Eylül 2019, 15:54:27 Gönderen: Taşkın MUTLU »
  • fıas-cesa 66
  • kral queen yarı oto 12 66-76
  • Armi Marocchi 71
  • pointer (bella)
  • kopay (leydi)
  • malinois (karamel)
Taşkın MUTLU
1985-Adana

The following users thanked this post: Fatih S.M.YAPAR, Atagan YILDIZ

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 30 Eylül 2019, 16:59:44 »
denesende  boş türlü türlü huyu çıkıyor,daha yeni ejektör ayarından geldi kendisi...bir iki av sonra bakalım nasıl trip atacak :D :D :D
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin