Selamın Aleyküm değerli avcı arkadaşlar.
Hayatın her günü insana yeni bir tecrübe katar derler,
Şimdi size başımdan geçen bir olaydan bahsetmek istiyorum.
Çocukluğumdan beridir tabancalarla iç içe büyüdüm.Birçok marka modeli kullandık gördük.Ben hayatımda hiç sağ sol alt yada üst atan tabanca ne gördüm nede duydum.Tüfek işinide aynı tabanca gibi zannederdim hep.Ama öyle değilmiş.
2015 yılı idi sanırım,çok yakın bir dostumdan hala kullanmakta olduğum baikal çifteyi satın aldım.Arkadaşım avcı değil,tamamen kolleksiyon amaçlı tüfeği av bayisinden sıfır alıp dolabına koymuş ve deneme amaçlı sadece üç fişek atmış.Hepi topu bu,bende iki üç sene sonra kendisinden tüfeği aldım.
Neyse bir müddet sonra yavaştan başladık av peşinden koşmaya.Attığımı vuramıyorum,bir gariplik var.
Tüfeğin grupmanına bakıyoruz grupmanı bozuk,bana diyor arkadaşlar bunların namlu iç çapı dardır,hafif gram fişek dene.Arıyoruz buluyoruz,deniyoruz ama ava çıkınca yine saç baş yoluyoruz.
Dipcik kısa geliyordu evet,gönderdik dipcik yaptırdık.Çokta güzel oldu,sezon başladı Ava çıkıyoruz tavşan gidiyor bir iki pat pat tavşan bay bay yapıyor bize😂
Kekliğe gidiyoruz önleme vererek atıyorum yine aynı şey,Karavana.😩😩😩
Buna anlam veremedim ilk başlarda,o sıra öfkeyle Beretta 686 silver Pigeon süperpoze aldım ve av vurmaktan keyif almaya başladım.Ama aklımda hep şu vardı,her av vuran Beretta ile mi vuruyor?
Birgün
@Tuncay KAHRAMAN hocamın selamı ile tüfeği Sadık AKDAŞ’a göndermeye karar verdik.Hocam sağolsun benim selamımı söyle o yardımcı olur dedi.Ben tetiklerin çok sert olduğundan dolayı tetik çekerken namluyu oynattığımı sanıyordum,hatta özellikle tetikleri yumuşatıver demiştim ustaya.Yolladık tüfeği,sadık usta üç gün sonra beni aradı.
Usta “tüfeğin sağ üst atıyormuş abisi” dedi.Şaşırdım ilk başta,ya ustam bu tüfek ithal tüfek,nasıl olur demiştim iyi hatırlıyorum.
Kedisi bana “abisi ne berettalar,ne browningler,ne perazziler geldi elime demişti.Hatta birtane sağ atan DT 11 Beretta ile uğraştığından bahsetmişlerdi.
Tamamen üretim hatası abisi dedi,bu gibi sorunlarla birçok yerli ithal tüfekte karşılaşıyoruz dedi.İthal tüfeklerde az rastlasakta yinede karşılaşıyoruz demişti.Olunca oluyor takma demişti.
Tüfeğin namlu birleşim merkezini sıfırlamış ve tetikleri yumuşatmış Sadık usta,şuan çok memnunun.
Şimdi bunu neden anlatıyorum arkadaşlar,ben 26 yaşımdan sonra avcılığa merak saran biriyim.Bu yaştan sonra tüfek kullanmayı avcılığı öğrendim,öğreniyorum.
Tüfeklerde böyle sorunlarla karşılaşıldığını bilmiyordum,başımıza geldi öğrendik.
Hele ki sadık ustanın örnek verdiği ithal tüfeklerde bu olay oluyorsa,denemeden ve grupmanına bakılmadan hiçbir tüfek alınmamalı kanaatindeyim.
İki sezonum boşa gitti,ne tavşanlar kaçırdım,ne keklikler baybay dedi,ne bıldırcınlar alay etti benle 😂
En başta yapacağım işi en sonda yaptım,bilmiyordum yaşayarak öğrendim.
Siz siz olun,denemeden ve grupmanına bakmadan hiçbir ithal ve yerli tüfek almayın.
Bu arada yine diyorum,Baikal candır 😁
Demirbaş silahım o benim artık,çeliğine gurban olduğum😂😂