Gönderen Konu: BİRKAÇ YERLİ KURŞUNUN HIZ TESTİ(slow motion)  (Okunma sayısı 4947 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
BİRKAÇ YERLİ KURŞUNUN HIZ TESTİ(slow motion)
« : 19 Eylül 2019, 20:54:21 »
Değerli büyüklerim çok yoğun olmama rağmen gelen talepler üzerine bulabildiğim bir kaç yerli kurşunun hız ve isabet testini yapma imkanım oldu 720p tavsiye edilir iyi seyirler.
Merak ettiğiniz konular olursa sorabilirsiniz.
Mesafe 85 metre slug namlu.

Çevrimdışı Osman ALP

• Müdavim Üyemiz
Ynt: BİRKAÇ YERLİ KURŞUNUN HIZ TESTİ(slow motion)
« Yanıtla #1 : 19 Eylül 2019, 21:53:23 »
Merhaba Tevfik Bey. Geçenlerde size sorduğum sorunun cevabını almış oldum. Bu fişeklerin hepsini deneyip tüfeğimin red dotunu neden bir türlü tam sıfırlayamadığımı anlamış oldum. Çok teşekkür ederim. Özkara'nın foster kurşunlaŕından aldım. Elimde bolca MKE'nin eski klasik yeşil barutu var.(sarı teneke, üzerinde keklik resmi olan) Kaç gram barut koyayım? Birde kovanı kıvırma yapınca kıvrımı kurşuna kadar sıfırlayamıyorum. Kovanı 65 mm,e getirmek için keseyim mı yoksa barut ile tapa arasına 5 mm ara tapa mı koyayım?
Osman ALP
16.11.1970 - İZMİR
Browning Auto5, Sauer Beretta s56, Remington 1187 Special Purpose, Remington Model 11, Remington 870 Express Combo, JP Sauer&Sohn Royal Çifte, Retay Masai Mara, Derya MK-12, Rubans Anglais Dolma Çifte, Mossberg 500A Combo

The following users thanked this post: Tevfik GÜN

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #2 : 19 Eylül 2019, 22:53:42 »
Speedy kurşun ne güzel yalpalıyor takla atıyor öyle..
Modifiyeli dolumunuz çok güzel olmuş. Takla yok ve isabet istikrarı çok iyi maşallah.
En iyi fişek kendi doldurduğun diye boşuna demiyorlar :)
Harika bir çalışma olmuş elinize sağlık.
Rast gele..!
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Kemal GÜNEL

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #3 : 19 Eylül 2019, 23:40:48 »
Emekleriniz için çok teşekkürler Tevfik Bey, valla her video bir diğerinden daha güzel. Dolumlarınız hakkında nasıl bilgi alabiliriz, anlaşıldığı üzere hazır fişeklerle olacak gibi değil. Kendimiz üretmeyi öğrenmemiz lazım
  • Akus Hunter Deluxe 12 ga 66 cm
  • Huğlu 103F 12 ga 66/71 cm
  • Huğlu 103C 20 ga 71 cm
  • Armsan Phenoma Carbo Combo 12 ga 66/61 cm
1986 - Osmaniye

Çevrimdışı İlhan GÜNEN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 20 Eylül 2019, 09:21:35 »
Elinize, emeğinize sağlık, paylaşım için teşekkürler.
1984 ORDU

Çevrimdışı A.Recai DEMİRCİ

• *
« Yanıtla #5 : 20 Eylül 2019, 11:17:01 »
  Her videodan sonra kurşunlar hakkında daha iyi bilgileniyoruz.Eline emeğine sağlık Tevfik bey.
A.Recai DEMİRCİ
Emekli Memur-1957
Atabey-Isparta

The following users thanked this post: Tevfik GÜN, Mehmet Sabri MUTLUER

Çevrimdışı Hüseyin İŞCEN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 20 Eylül 2019, 12:37:41 »
 Maşallah videoların alt kenarına  şöyle büyük bir at nalı mi olur nazar boncuğu mu olur bilemiyorum bişey yerleştirin  :)
Emek ve maddiyat harcanarak yapılmış  keyifli bir okadar da öğretici  bir çalışma  olmuş yerli üreticilerin sizi   örmek almasi lazım  tebrikler hocam
  • huğlu kooperatif 12 calibre 76 namlu süperpoze
  • Üzümlü kooperatif 16 calibre 71 namlu çifte
  • Akdaş ah 212 w hybrit 71namlu yarıotomatık
Gerçek avcı doğayı  koruyan nefsini dizginleyebilendir.

1986 sivas

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 20 Eylül 2019, 12:40:27 »
Tevfik abi yerli fiseklerle sanirim modifikasyon yapilmadan duzgun atis yapilmasi cok zor gorunuyor. Memnun kaldiginiz yerli tek kursun hangisi tavsiye edebileceginiz . Keklik de domuz cikarsa diye 3 4 tane yanimizda tasiyalim
  • dede yadigarı huğlu kop 16 cal tek kırma
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
  • Fabarm l4s grey hunter 71 namlu
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı İsmail YALÇINKAYA

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #8 : 20 Eylül 2019, 23:13:39 »
Tevfik bey öncelikle emeğinize, yüreğinize sağlık. Paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Görünen o ki yerli firmalarımızın ürettikleri mi desek yoksa birleştirdikleri mi desek fişeklerimiz pike yapan üveyik gibiler. Bu fişeklerle domuz avına çıkıp vurmak yada hedefi vurmak tamamen şans gibi görünüyor. Ucuz etin yahnisi bu kadar oluyor demek ki. Ümit ediyorum sizin çekimlerinizi firmalarımız izliyordur. Bilhassa kurşunu üreten firmaların kalıp hataları ve tapa konusunda sizi örnek almalarını öneririm.
Bu arada eski takipçi yeni üyeyim. Herkese selamlar
  • NORİS-JAGDHERR İSPANYOL ÇİFTE
  • HUĞLU SÜPERPOZE
  • ATA NEO
1973 - Yalova

Çevrimdışı Enes Malik TEPE

• *
« Yanıtla #9 : 21 Eylül 2019, 01:19:57 »
Öğretici, yararlı bir video olmuş Tevfik Abi.Eline emeğine sağlık gerçekten.Zuberin istikrarı da iyiymiş ama en güzelini sona saklamışsınız :) Gerçekten insanın kendi emeğinin yerini tutmuyor hiçbiri.Rastgele.
  • Armsan Phenoma Carbo 76 cm
  • Huğlu Koop. 103FE 71 cm

1997
Tekirdağ/Van

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 21 Eylül 2019, 02:06:37 »
Merhaba Tevfik Bey. Geçenlerde size sorduğum sorunun cevabını almış oldum. Bu fişeklerin hepsini deneyip tüfeğimin red dotunu neden bir türlü tam sıfırlayamadığımı anlamış oldum. Çok teşekkür ederim. Özkara'nın foster kurşunlaŕından aldım. Elimde bolca MKE'nin eski klasik yeşil barutu var.(sarı teneke, üzerinde keklik resmi olan) Kaç gram barut koyayım? Birde kovanı kıvırma yapınca kıvrımı kurşuna kadar sıfırlayamıyorum. Kovanı 65 mm,e getirmek için keseyim mı yoksa barut ile tapa arasına 5 mm ara tapa mı koyayım?
Osman Bey kovanı 65-67 mm arasına getirmek daha uygun olur lakin kurşunları doldurmadan önce geniş ağızlı bir eğe ile eteklerini 1mm kısaltınki tapa yuvasında boşluk kalmasın daha sonra 502 yapıştırıcı ile tapaları kurşuna sabitleyip öyle doldurun mke barutla uzun zamandır dolum yapmıyorum o yüzden oran veremiyeceğim sanıyorum mke nin yeni üretimi yok piyasadaki bir çok mke barut özelliğini kaybetmiş geçen gün bir büyüğümün verdiği mke ile doldurulmuş fişek kronoyu bile çalıştırmadı çalıştıranlarda subsonik sonuçlar verdi.
Kolay gelsin.

Speedy kurşun ne güzel yalpalıyor takla atıyor öyle..
Modifiyeli dolumunuz çok güzel olmuş. Takla yok ve isabet istikrarı çok iyi maşallah.
En iyi fişek kendi doldurduğun diye boşuna demiyorlar :)
Harika bir çalışma olmuş elinize sağlık.
Rast gele..!
Teşekkür ederim Emrah Bey, yaf bir ara spedy e bol kepçe aquila L koyuyordu sonra vazgeçti ve ondan sonra hep böyle.

Emekleriniz için çok teşekkürler Tevfik Bey, valla her video bir diğerinden daha güzel. Dolumlarınız hakkında nasıl bilgi alabiliriz, anlaşıldığı üzere hazır fişeklerle olacak gibi değil. Kendimiz üretmeyi öğrenmemiz lazım
Teşekkür ederim Kemal Bey,yerlileri hepten öldürmek doğru değil 60-70 metrelere kadar çok rahat iş görür, zaman ve imkan bulabilirsem tapa ve kurşun modifiyesiyle ilgili bir video çekmey düşünüyorum.

Elinize, emeğinize sağlık, paylaşım için teşekkürler.
Teşekkürler İlhan Bey.

Her videodan sonra kurşunlar hakkında daha iyi bilgileniyoruz.Eline emeğine sağlık Tevfik bey.
Teşekkür ederim A.Recai Bey eksik olmayın.

Maşallah videoların alt kenarına  şöyle büyük bir at nalı mi olur nazar boncuğu mu olur bilemiyorum bişey yerleştirin  :)
Emek ve maddiyat harcanarak yapılmış  keyifli bir okadar da öğretici  bir çalışma  olmuş yerli üreticilerin sizi   örmek almasi lazım  tebrikler hocam
Teşekkür ederim sağolun Hüseyin Bey,şimdiye kadar harcadığım para bir yana daha faydalı ve kaliteli geçirebileceğim zaman dilimlerinden feregat ederek yapıyorum bu işleri hedefe gitgel,dürbünü kameraya ayarla crono,nişan,atış hepsi tek kişini yaptığı  meşakatli işler ha birde atış yerine 1,5 km yürüme.

Tevfik abi yerli fiseklerle sanirim modifikasyon yapilmadan duzgun atis yapilmasi cok zor gorunuyor. Memnun kaldiginiz yerli tek kursun hangisi tavsiye edebileceginiz . Keklik de domuz cikarsa diye 3 4 tane yanimizda tasiyalim

Ersin Bey yerliler kötü değil 60-70 metreye kadar iş görür uzak mesafe için yetersiz sayılır.Keklikte denk gelirse hepsi iş görürde takla meyili diğerlerine göre yüksek olan zuber 44 gram kurşun daha bi iş görür gibi😀 içine s4 barut yerine tecna koysalar daha iyi olurdu.

Tevfik bey öncelikle emeğinize, yüreğinize sağlık. Paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Görünen o ki yerli firmalarımızın ürettikleri mi desek yoksa birleştirdikleri mi desek fişeklerimiz pike yapan üveyik gibiler. Bu fişeklerle domuz avına çıkıp vurmak yada hedefi vurmak tamamen şans gibi görünüyor. Ucuz etin yahnisi bu kadar oluyor demek ki. Ümit ediyorum sizin çekimlerinizi firmalarımız izliyordur. Bilhassa kurşunu üreten firmaların kalıp hataları ve tapa konusunda sizi örnek almalarını öneririm.
Bu arada eski takipçi yeni üyeyim. Herkese selamlar
Teşekkür ederim İsmail Bey tek kurşun işi biraz taleple alakalı benim fişek fabrikam olsa nasıl bir kurşun isteyeceğimi mevcutla aynı fiyata ölçülerine kadar verebilecek durumdayım ama onlar biliyormu bilmem onlar ne isterse özkara ve ateşçi onu veriyor bu dediğim firmalar tanınmış bir kaç yurtdışı firmasınada onların ölçülerinde  mal yapıyorlar bu ne istediğini bilmeyle alakalı biraz.
Ben bir kaç kez yazdım tapada ne gibi değişiklik yapılabileceğini dikkate bile almadılar videolar kullanıcıların fikirlerini değiştirir firmalara süper süper slow motion göster onlar bildiklerini okur.

Öğretici, yararlı bir video olmuş Tevfik Abi.Eline emeğine sağlık gerçekten.Zuberin istikrarı da iyiymiş ama en güzelini sona saklamışsınız :) Gerçekten insanın kendi emeğinin yerini tutmuyor hiçbiri.Rastgele.
Teşekkür ederim Enes Bey,sağolun.
Emek ve harcanan mesai çok önemli,zuber önceden özkara foster kullanıyordu şimdi ateşçi foster kullanıyor ateşçi tapada biraz iyileştirmeye gitti zuber bu kurşunu şöyle 1450 fps lerde atacak barutu koysa yerlilere uzak ara fark atar aynı kurşunu sterlingte kullanıyor onlar A0 barut koymuşlar 1,95 gram bi ara 2.05 gramdı ellerinde bolca A0 var 2.20 gram koysalar harika bir domuz kurşunu olurdu tse basınç standardı ile enaz 1450 fps hızı mecbur tutsa avcılar için mükemmel olurdu.

Neden tapa modifiyesi dedğim daha iyi anlaşılsın diye kurşunlardan havadayken ayrılan tapaları topladım durum içler acısı kurşundaki tapa yuvası tapanın kurşuna geçen kısmından 1-2 mm daha uzun ve geniş ilk patlama anında tapa eteği ve bacakları pert sonrası havada uçuşan kurşunlar
Balistik bilmi tapalı kurşunlar havada daha istikrarlı yol alır diyor(drag)

Gualandilerin tapası orjinalden kısa,az barut,70 mm kovana dolum ve yüksek kıvırma payı sonuç bu.

« Son Düzenleme: 21 Eylül 2019, 02:24:36 Gönderen: Tevfik GÜN »
1978 Eğirdir-Isparta

The following users thanked this post: A.Recai DEMİRCİ

Çevrimdışı Şevki MİRZA

• Müdavim Üyemiz
  • PARTRİDGE HUNTER
« Yanıtla #11 : 21 Eylül 2019, 09:16:03 »
Tevfik Güzel çekimler. Teknik olarak rakamlar nedir ne değildir inanın bilmiyorum
Merak ettiğim olay siyah noktaya nişan alarak mı attınız.
İnşallah sadece kayaya nişan almışsınızdır   :D :D Yoksa bizim bu yerli fişekler le 50 metre üstüne atmamız gerçekten büyük risk.
Nasıl sapıtıyor kurşunlar
  • Huğlu 103 Ce Süper poze
  • Huğlu Renova
  • Canik 55 shark fc
  • Huğlu 200AC
1985 - Ankara

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 21 Eylül 2019, 17:51:46 »
Tevfik Güzel çekimler. Teknik olarak rakamlar nedir ne değildir inanın bilmiyorum
Merak ettiğim olay siyah noktaya nişan alarak mı attınız.
İnşallah sadece kayaya nişan almışsınızdır   :D :D Yoksa bizim bu yerli fişekler le 50 metre üstüne atmamız gerçekten büyük risk.
Nasıl sapıtıyor kurşunlar
Teşekkürler Şevki Bey, yerliler kötü değil uzak mesafe için yetersiz ellerindeki malzemelerle daha iyisini yapabilecekken Türk avcısına ve atıcısına bunları reva görmelerine kızıyoruz sadece.
1978 Eğirdir-Isparta

Çevrimdışı Taner TOPÇU

• *
  • TANRI Türkü Korusun ve Yüceltsin
« Yanıtla #13 : 21 Eylül 2019, 19:52:25 »
Tevfik bey videolar için teşekkürler.Elinize,emeğinize sağlık.Domuz avcısı olduğum için videolarınızı yakından takip ediyorum.Yapmış olduğunuz özel dolumlarınızdan tedarik edebilirmiyiz?

1982-BURSA

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 22 Eylül 2019, 00:21:46 »
Tevfik bey videolar için teşekkürler.Elinize,emeğinize sağlık.Domuz avcısı olduğum için videolarınızı yakından takip ediyorum.Yapmış olduğunuz özel dolumlarınızdan tedarik edebilirmiyiz?
Taner Bey alakanız için teşekkür ederim bu iş benim bir kaç hobimden biri ticari bir amacım kesinlikle yok eskisi gibi göndermesi kolay olsa idi denemeniz için memnuniyetle bir kaç numune gönderebilirdim ama paratoner gibiyim  bi denetim olur tutar bize denk gelir.
Saygılarımla.
1978 Eğirdir-Isparta

Çevrimdışı Necdet GÜNEY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 22 Eylül 2019, 18:32:31 »
Tevfik bey emeğinize sağlık Çok güzel bir video
  • 104A. 71
  • Ata Neo. 66
  • Armsan Phenoma Aura Lamine Granite 71
Necdet GÜNEY
1966 izmir

The following users thanked this post: Tevfik GÜN, Taner TOPÇU

Çevrimdışı Emre BASKASKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 23 Eylül 2019, 13:58:54 »
Tevfik Bey cok guzel bir kaynak olmus, elinize saglik
Malesef yerli tek kursun ile tufek sifirlamanin şans işi oldugunu bir kez daha gormus olduk
Sizin dolumlariniz ise her zamanki gibi kusursuz  8)
1978 istanbul

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 24 Eylül 2019, 00:52:58 »
Tevfik bey emeğinize sağlık Çok güzel bir video
Teşekkür ederim Necdet Bey,sağolun.

Tevfik Bey cok guzel bir kaynak olmus, elinize saglik
Malesef yerli tek kursun ile tufek sifirlamanin şans işi oldugunu bir kez daha gormus olduk
Sizin dolumlariniz ise her zamanki gibi kusursuz  8)
Teşekkür ederim Emre Bey,siz bize bir ışık yaktınız o ışığı büyüterek avcılarımızı görsel olarak bilgilendirmeye çalışıyoruz,sağolun.En zor konuları anlatmada bazen bir görsel bile yeterli olabiliyor.
1978 Eğirdir-Isparta

Çevrimdışı Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 25 Eylül 2019, 01:49:52 »
4-5 yıl öncesine kadar yaf breneke kurşunlarını kullanıyordum isabeti çok güzeldi  bir arada meca gösterileri denedim ondanda memnun kalmıştım hatta yaf speedy ler ilk çıktığı zamanda güzeldi baya tutuldu bende kullanıyordum şuan şikayetler var ( yaf firması el değiştirince mi bozuldu bilmiyorum) ben çok fazla ava gidemediğim için deneyemiyorum buralardan bilgi sahibi olmaya çalışıyoruz ama yerlide istikrarı tutturamıyoruz bir türlü malzeme yetersizliğimi ilgisizlikmi bilmiyorum ...
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 25 Eylül 2019, 10:38:10 »
Gorsel etki konusunda cok haklisiniz Tevfik Bey,
Gecen yil yukledigim videoda bu atisa ozellikle dikkat cekmistim

Tufegini sifirladiktan sonra boyle bir atis yapan arkadasimiz
Sonucu agir cekimde izleme olanagi yoksa ust gittigi icin av sirasinda iskalayacak ve sorunu kendinde arayacak :) ya sifirlamayi yapamadigini yada tetik hatasi yaptigini dusunecek :)

1978 istanbul

The following users thanked this post: Tevfik GÜN, Mustafa DOĞANAY

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 25 Eylül 2019, 11:33:10 »
Gorsel etki konusunda cok haklisiniz Tevfik Bey,
Gecen yil yukledigim videoda bu atisa ozellikle dikkat cekmistim

Tufegini sifirladiktan sonra boyle bir atis yapan arkadasimiz
Sonucu agir cekimde izleme olanagi yoksa ust gittigi icin av sirasinda iskalayacak ve sorunu kendinde arayacak :) ya sifirlamayi yapamadigini yada tetik hatasi yaptigini dusunecek :)

Benimde en çok dikkatimi çeken atış buydu başlı başına ders niteliğinde bir çekimdi, aslında sizden daha fazla video bekliyoruz ama yoğunsunuz sanırım.
960 fps daha bi güzel görünüyor,paylaşım için tekrar teşekkür ederim.
Saygılarımla.
1978 Eğirdir-Isparta

Çevrimdışı Feyyaz ÇETİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 25 Eylül 2019, 12:21:38 »
Tevfik Bey;

Çok sık domuz avına gidiyorum. Malum ithal fişekler oldukça pahallı. son 1 senedir yerli olarak bps tek kurşunlarını kullanıyordum. bu hafta gittiğimiz avda 200 kg civarında domuza sabahtan 3 tane isabetli atış yapmama rağmen domuz yıkılmadı. Akşam üzeri 3 isabetli atış sonrasında ancak devrildi. Sizin videonuzu izledikten sonra evdeki kurşunlara baktım yeni seri 29 gr olan kurşunlardan sanırım eski yıkıcı etkisi kalmamış. Sizden ricam domuz avı için önere bileceğiniz istikrarlı kurşun varmıdır. Yada kendi dolun yaptıklarınızdan satış yapıyormusunuz. Hayırlı günler.

1983 Mudurnu/BOLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 25 Eylül 2019, 14:33:50 »
Benimde en çok dikkatimi çeken atış buydu başlı başına ders niteliğinde bir çekimdi, aslında sizden daha fazla video bekliyoruz ama yoğunsunuz sanırım.
960 fps daha bi güzel görünüyor,paylaşım için tekrar teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Tevfik Bey
960 fps guzel gorunuyor haklisiniz ancak huawei nin gecen hafta tanitimi yapilan modeli

1080p de 960 fps
720p de 1920 fps ve 7680 fps (yedibinaltiyuzseksen) cekim yapabiliyor, icim gitmedi desem yalan olur ancak ulkemizdeki fiyati da 12 den asagi olmayacak gibi, ucuzlamadan almak cok kolay degil
1978 istanbul

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #23 : 26 Eylül 2019, 04:39:19 »
Tevfik Bey;
 Sizden ricam domuz avı için önere bileceğiniz istikrarlı kurşun varmıdır. Yada kendi dolun yaptıklarınızdan satış yapıyormusunuz. Hayırlı günler.

Feyyaz bey, kendim kurşun kalıbı üretiyorum. Lyman 525 kurşun modeli domuz üzerinde ciddi etkili. kendim pek domuz avına giden biri değilim. kalıp yaptığım avcı arkadaşlar domuz üzerinde etkisinin yüksek olduğunu, durduruculuk konusunda başarılı olduğunu söylüyor. hatta bundan sonra başka kurşun kullanmam diye geri dönüş yapan çok insan var.  :) :) ;D ;D
Domuz avına gidip kendim test etmişliğim yok. hedef atışlarında gurupmanını 60 m ve 80 m de denedim. kurşun takla atmıyor. attığın yeri vuruyorsun. ciddi mantarlaşma yapıyor. arkasındaki barut sağlam olduğunda ciddi hasar bırakıyor.
en son eylül ayı başında 25-30m den vurulan bir domuzun göğüs kafesinin solundan girmiş, sağından 5-6 cm lik delik açarak çıkmış. birazda ciğer çıkarmış. :D vuran arkadaş ilk defa denemişti. " aynı filmlerde izlediğim gibi vurduğumda olduğu yerde kaldı " diyor.
2 yıldır fişek doldurmadım. fırsat bulur yakın zamanda kurşun döker, fişek doldurur isem size de gönderirim. sizde objektif bir gözlem yaparsınız. kullanıcıların anlattığı kadar var mı? hep birlikte görürüz.

« Son Düzenleme: 26 Eylül 2019, 04:47:34 Gönderen: Abdullah ORUÇ »
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • Best Arms 24" Slug Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

The following users thanked this post: Rıza BOZOKLU, Feyyaz ÇETİN, Mehmet Sabri MUTLUER

Çevrimdışı Feyyaz ÇETİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 26 Eylül 2019, 09:37:14 »

Feyyaz bey, kendim kurşun kalıbı üretiyorum. Lyman 525 kurşun modeli domuz üzerinde ciddi etkili. kendim pek domuz avına giden biri değilim. kalıp yaptığım avcı arkadaşlar domuz üzerinde etkisinin yüksek olduğunu, durduruculuk konusunda başarılı olduğunu söylüyor. hatta bundan sonra başka kurşun kullanmam diye geri dönüş yapan çok insan var.  :) :) ;D ;D
Domuz avına gidip kendim test etmişliğim yok. hedef atışlarında gurupmanını 60 m ve 80 m de denedim. kurşun takla atmıyor. attığın yeri vuruyorsun. ciddi mantarlaşma yapıyor. arkasındaki barut sağlam olduğunda ciddi hasar bırakıyor.
en son eylül ayı başında 25-30m den vurulan bir domuzun göğüs kafesinin solundan girmiş, sağından 5-6 cm lik delik açarak çıkmış. birazda ciğer çıkarmış. :D vuran arkadaş ilk defa denemişti. " aynı filmlerde izlediğim gibi vurduğumda olduğu yerde kaldı " diyor.
2 yıldır fişek doldurmadım. fırsat bulur yakın zamanda kurşun döker, fişek doldurur isem size de gönderirim. sizde objektif bir gözlem yaparsınız. kullanıcıların anlattığı kadar var mı? hep birlikte görürüz.

Abdullah bey;
En yakın zamanda sizden haber bekliyorum inşallah. Malumunuz domuz avı tehlikeli bir av attığınız kurşun iyi olmak zorunda. İthal kurşun kullanmakta maddi olarak oldukça külfetli. İnşallah yakın zamanda dolum yaparsınız. Taşıyıcılar kooperatifinde çalışmaktayım. Şayet kurşunları dolum yaptıktan sonra gönderim konusunda sıkıntı yaşarım derseniz hemen hemen her gün inegöle araçlarımız gidiyor. Onlara aldırabilirim. Hayırlı günler.
1983 Mudurnu/BOLU