Merhaba Tevfik Bey. Geçenlerde size sorduğum sorunun cevabını almış oldum. Bu fişeklerin hepsini deneyip tüfeğimin red dotunu neden bir türlü tam sıfırlayamadığımı anlamış oldum. Çok teşekkür ederim. Özkara'nın foster kurşunlaŕından aldım. Elimde bolca MKE'nin eski klasik yeşil barutu var.(sarı teneke, üzerinde keklik resmi olan) Kaç gram barut koyayım? Birde kovanı kıvırma yapınca kıvrımı kurşuna kadar sıfırlayamıyorum. Kovanı 65 mm,e getirmek için keseyim mı yoksa barut ile tapa arasına 5 mm ara tapa mı koyayım?
Osman Bey kovanı 65-67 mm arasına getirmek daha uygun olur lakin kurşunları doldurmadan önce geniş ağızlı bir eğe ile eteklerini 1mm kısaltınki tapa yuvasında boşluk kalmasın daha sonra 502 yapıştırıcı ile tapaları kurşuna sabitleyip öyle doldurun mke barutla uzun zamandır dolum yapmıyorum o yüzden oran veremiyeceğim sanıyorum mke nin yeni üretimi yok piyasadaki bir çok mke barut özelliğini kaybetmiş geçen gün bir büyüğümün verdiği mke ile doldurulmuş fişek kronoyu bile çalıştırmadı çalıştıranlarda subsonik sonuçlar verdi.
Kolay gelsin.
Speedy kurşun ne güzel yalpalıyor takla atıyor öyle..
Modifiyeli dolumunuz çok güzel olmuş. Takla yok ve isabet istikrarı çok iyi maşallah.
En iyi fişek kendi doldurduğun diye boşuna demiyorlar
Harika bir çalışma olmuş elinize sağlık.
Rast gele..!
Teşekkür ederim Emrah Bey, yaf bir ara spedy e bol kepçe aquila L koyuyordu sonra vazgeçti ve ondan sonra hep böyle.
Emekleriniz için çok teşekkürler Tevfik Bey, valla her video bir diğerinden daha güzel. Dolumlarınız hakkında nasıl bilgi alabiliriz, anlaşıldığı üzere hazır fişeklerle olacak gibi değil. Kendimiz üretmeyi öğrenmemiz lazım
Teşekkür ederim Kemal Bey,yerlileri hepten öldürmek doğru değil 60-70 metrelere kadar çok rahat iş görür, zaman ve imkan bulabilirsem tapa ve kurşun modifiyesiyle ilgili bir video çekmey düşünüyorum.
Elinize, emeğinize sağlık, paylaşım için teşekkürler.
Teşekkürler İlhan Bey.
Her videodan sonra kurşunlar hakkında daha iyi bilgileniyoruz.Eline emeğine sağlık Tevfik bey.
Teşekkür ederim A.Recai Bey eksik olmayın.
Maşallah videoların alt kenarına şöyle büyük bir at nalı mi olur nazar boncuğu mu olur bilemiyorum bişey yerleştirin
Emek ve maddiyat harcanarak yapılmış keyifli bir okadar da öğretici bir çalışma olmuş yerli üreticilerin sizi örmek almasi lazım tebrikler hocam
Teşekkür ederim sağolun Hüseyin Bey,şimdiye kadar harcadığım para bir yana daha faydalı ve kaliteli geçirebileceğim zaman dilimlerinden feregat ederek yapıyorum bu işleri hedefe gitgel,dürbünü kameraya ayarla crono,nişan,atış hepsi tek kişini yaptığı meşakatli işler ha birde atış yerine 1,5 km yürüme.
Tevfik abi yerli fiseklerle sanirim modifikasyon yapilmadan duzgun atis yapilmasi cok zor gorunuyor. Memnun kaldiginiz yerli tek kursun hangisi tavsiye edebileceginiz . Keklik de domuz cikarsa diye 3 4 tane yanimizda tasiyalim
Ersin Bey yerliler kötü değil 60-70 metreye kadar iş görür uzak mesafe için yetersiz sayılır.Keklikte denk gelirse hepsi iş görürde takla meyili diğerlerine göre yüksek olan zuber 44 gram kurşun daha bi iş görür gibi😀 içine s4 barut yerine tecna koysalar daha iyi olurdu.
Tevfik bey öncelikle emeğinize, yüreğinize sağlık. Paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Görünen o ki yerli firmalarımızın ürettikleri mi desek yoksa birleştirdikleri mi desek fişeklerimiz pike yapan üveyik gibiler. Bu fişeklerle domuz avına çıkıp vurmak yada hedefi vurmak tamamen şans gibi görünüyor. Ucuz etin yahnisi bu kadar oluyor demek ki. Ümit ediyorum sizin çekimlerinizi firmalarımız izliyordur. Bilhassa kurşunu üreten firmaların kalıp hataları ve tapa konusunda sizi örnek almalarını öneririm.
Bu arada eski takipçi yeni üyeyim. Herkese selamlar
Teşekkür ederim İsmail Bey tek kurşun işi biraz taleple alakalı benim fişek fabrikam olsa nasıl bir kurşun isteyeceğimi mevcutla aynı fiyata ölçülerine kadar verebilecek durumdayım ama onlar biliyormu bilmem onlar ne isterse özkara ve ateşçi onu veriyor bu dediğim firmalar tanınmış bir kaç yurtdışı firmasınada onların ölçülerinde mal yapıyorlar bu ne istediğini bilmeyle alakalı biraz.
Ben bir kaç kez yazdım tapada ne gibi değişiklik yapılabileceğini dikkate bile almadılar videolar kullanıcıların fikirlerini değiştirir firmalara süper süper slow motion göster onlar bildiklerini okur.
Öğretici, yararlı bir video olmuş Tevfik Abi.Eline emeğine sağlık gerçekten.Zuberin istikrarı da iyiymiş ama en güzelini sona saklamışsınız Gerçekten insanın kendi emeğinin yerini tutmuyor hiçbiri.Rastgele.
Teşekkür ederim Enes Bey,sağolun.
Emek ve harcanan mesai çok önemli,zuber önceden özkara foster kullanıyordu şimdi ateşçi foster kullanıyor ateşçi tapada biraz iyileştirmeye gitti zuber bu kurşunu şöyle 1450 fps lerde atacak barutu koysa yerlilere uzak ara fark atar aynı kurşunu sterlingte kullanıyor onlar A0 barut koymuşlar 1,95 gram bi ara 2.05 gramdı ellerinde bolca A0 var 2.20 gram koysalar harika bir domuz kurşunu olurdu tse basınç standardı ile enaz 1450 fps hızı mecbur tutsa avcılar için mükemmel olurdu.
Neden tapa modifiyesi dedğim daha iyi anlaşılsın diye kurşunlardan havadayken ayrılan tapaları topladım durum içler acısı kurşundaki tapa yuvası tapanın kurşuna geçen kısmından 1-2 mm daha uzun ve geniş ilk patlama anında tapa eteği ve bacakları pert sonrası havada uçuşan kurşunlar
Balistik bilmi tapalı kurşunlar havada daha istikrarlı yol alır diyor(drag)
Gualandilerin tapası orjinalden kısa,az barut,70 mm kovana dolum ve yüksek kıvırma payı sonuç bu.