Gönderen Konu: ÇİFT TESİRLİ(ucu bilyeli) TEK KURŞUN 91 metre TEST ÇALIŞMASI.  (Okunma sayısı 1251 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Hafta sonu vakit bulunca arkadaşlardan gelen istek üzerine çift tesirli kurşunlarla doldurduğum fişekleri test etme imkanım oldu,avcı ve atıcı arkadaşlara faydası olacağını düşündüğümden paylaşmayı uygun gördüm 720 p tavsiye edilir iyi seyirler.
Not:son atıştada uç kısımdaki bilye kurşundan ayrılıyor,ne hikmetse bilyesi ayrılan kurşunlar hedefe daha isabetli gidiyor😀
1978 Eğirdir-Isparta

The following users thanked this post: Taşkın MUTLU, Recep ERTUNÇ, Fuat ARANMAZ, Atagan YILDIZ, Doğan ATEŞ

Çevrimdışı A.Recai DEMİRCİ

• *
  Ucundaki bilyanın kurşundan ayrılmaması lazım dedğil mi? Ayrılmasın ki hedefe isabet edince daha fazla tahribat yapsın. Eline sağlık .
A.Recai DEMİRCİ
Emekli Memur-1957
Atabey-Isparta

Çevrimiçi Mehmet Sabri MUTLUER

• Expert Üye
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Tevfik kardeşim,

Şerit bant ve arpacıklı bir tüfekle bu kadar uzun mesafeden o kadar isabetli atışlarınıza hayranım. Ayrıca ben başaramadım ama yavaş çekim tekniğinize de şapka çıkartıyorum. 

Kullandığınız tek kurşun 34.44 gr (531.4 grain)  1470 fps v1.5 ile balistik programa koyarsak şöyle bir sonuç çıkıyor:

Sizin balans dediğiniz şey aslında transsonik bölgeye giren tek kurşunun denge kaybı. Hesabıma göre 50 yarda civarında transsonik bölgeye giren kurşun yalpalamaya bazen yön değiştirmeye başlıyor. 1470 fps hızda yaklaşık 0.12 saniye sonra bu durum oluyor. Videoları dikkatle bir kaç kez izledim. başta düzgün giden kurşun belirli bir mesafe sonrası (bu tek kurşun için 50 yarda hesapladım) yalpalamaya başlıyor. Sizin balans dediğiniz tam da bu, yani transsonik etkilenme...
  • Benelli Supernova
  • Beretta 1301
  • Ata CY Slug
  • Retay Masai Mara
MSM 1948-İzmir

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Teşekkür ederim Saygıdeğer Hocam,yivsiz isabetinde en önemli unsurlardan birisinin transonik bölge kaynaklı olduğunu çalışmalarınızdan öğrendim bu kurşun özelinde konuşursak hesapladığınız değerlerde transonik bölgeye giriyorsa bc değerininin çok düşük olduğunu söyleyebilirmiyiz ? çünkü aynı videonun 1.33 dakikasında başlayan atışta çıkış hızı 30 fps düşük olmasına rağmen hallow point brekeke 85 metrelere ok gibi gidiyor ben yinede transonik bölge artı kurşun ve tapasından yada tüfekten kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum.
Sağolun,saygılarımla..
« Son Düzenleme: 11 Eylül 2019, 11:29:01 Gönderen: Tevfik GÜN »
1978 Eğirdir-Isparta

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Transonik bölgenin kurşuna etkisini merak eden arkadaşlar için kendi imkanlarımla çekmeye çalıştığım videodaki 2. atışa dikkatli bakmalarını öneririm.720 p izlenirse biraz daha iyi anlaşılıyor.

Ucundaki bilyanın kurşundan ayrılmaması lazım dedğil mi? Ayrılmasın ki hedefe isabet edince daha fazla tahribat yapsın. Eline sağlık .
Teşekkür ederim A.Recai Bey üretimle ve basınçla ilgili bir durum olabilir ama tahribat konusu biraz su götürür kullandıklarım içerisinde uçtaki bilyeden kaynaklı delicilik oranı en yüksek olanı diyebilirim domuz avında enerji transferinde sorun yaşatabilir.
1978 Eğirdir-Isparta

The following users thanked this post: A.Recai DEMİRCİ

Çevrimdışı A.Recai DEMİRCİ

• *
  Teşekkürler Tevfik Bey. 100 mt değil 50 mt de domuzu vuramıyoruz. ;D Yerli her çeşit kurşun var. Özelden tek kurşun tavsiyeniz ne olabilir? Bir tepeden bir tepeye atıyoruz. Aradaki dere kurşun sapması yapar mı? Bazı arkadaşlar öyle diyor.
A.Recai DEMİRCİ
Emekli Memur-1957
Atabey-Isparta

The following users thanked this post: Tevfik GÜN