47 yerine 55 namlu uzatma şoku takabileceğiniz bir tüfek hem av, hemde savunma için uygun olur diye düşünüyorum.
Malum önümüzde son derece zorlu günler var. İnsanın tüfeğinin hem savunma, hemde hayatta kalma(survival) durumunda av özelliğinde olması lazım.
Yoksa 47 namlu ile ava çıkan biri kaç metre mesafeye kadar avlanabilir? ne avlayabilir? Ava ne kadar yaklaşabilir? İşte bunları 47 namlu düşünenlerin çok iyi analiz etmesi lazım.
Ben 47 namlulu Sarsılmaz Cobra pompalı almayı düşündüm. 28 gr. fişeklerle denemeler yaptım. 14 metrede bile saçmayı inanılmaz saçıyor. Tüfeği almaktan vazgeçtim.
Onun için 47 namlu ile av yapmayı düşünmek bana göre fantezi gibi bir şey. Olağanüstü durumlarda av yapmanız gereken zamanlarda av yapamamak suretiyle insanı ölüm-kalım savaşına itebilir.
Ben 10 cm uzatma şoku takılabilen 61 namlulu bir otomatiğin daha fazla avantaj sağlayabileceğini düşünüyorum.Uzak mesafe için tak uzatma şokunu avlanmana bak. Av haricinde de sök uzatma şokunu , tüfeğin namlusunu kısalt ve tüfeği savunma moduna getir. Ayrıca uzatma takılı tüfek ile veya uzun namlulu tüfek ile savunma yapılamaz diye de bir şey yok. 76 namlulu bir otomatikle bile savunma yapılabilir.
Sadece bina içinde, otomobil içinde, yoğun ormanlık alanlar gibi yerlerde de tüfeği sağa sola çevirmesi biraz sıkıntı olur. İşte bu durumda 61 namlu biraz daha avantajlı olabilir. 61 namluya takacağınız 3 no şok ile havasına göre uygun fişek kombinasyonu ile 36 metrelere kadar av yapabilirsiniz. Bu sitede bile 61 namlu ile 36 metreye grupman denemelerinin olduğu videolar vardı. Önümüzdeki zorlu ve tehlikeli dönemlerle ilgili olarak aşağıdaki linkte yazılarım var. Dikkatle incelemenizi tavsiye ederim.
http://avlakforum.com/frm/index.php?topic=194719.0