Gönderen Konu: SAVUNMA AMAÇLI KISA NAMLU.. OTOMATİK  (Okunma sayısı 738 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İlhan YAMAN

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
SAVUNMA AMAÇLI KISA NAMLU.. OTOMATİK
« : 09 Eylül 2019, 21:28:27 »
MERHABA.Ben savunma amaçlı fakat avda da kullanacağım , 46-47 namlu, uzatma takabileceğim (şoklu) tüfek almak istiyorum.dDeğerli Fikirlerinizi   alabilirmiyim acaba..Teşekkürler
1966 - Eskişehir

Çevrimdışı Tarık EFE

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Ynt: SAVUNMA AMAÇLI KISA NAMLU.. OTOMATİK
« Yanıtla #1 : 09 Eylül 2019, 22:03:26 »
Benelli m4.

• Benelli M4 .Armsan 612 Slug. Huğulu Poze .Sarsılmaz Poze.Üzümlü Poze.
1976 - İzmir

The following users thanked this post: İlhan YAMAN

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: SAVUNMA AMAÇLI KISA NAMLU.. OTOMATİK
« Yanıtla #2 : 09 Eylül 2019, 22:40:34 »
47 yerine  55 namlu uzatma  şoku takabileceğiniz   bir tüfek  hem  av, hemde   savunma  için   uygun olur diye düşünüyorum.
Malum   önümüzde    son derece zorlu günler  var. İnsanın  tüfeğinin  hem   savunma, hemde  hayatta kalma(survival)  durumunda  av  özelliğinde olması  lazım.
Yoksa  47 namlu ile  ava  çıkan biri  kaç metre  mesafeye  kadar  avlanabilir? ne avlayabilir?  Ava ne kadar yaklaşabilir? İşte bunları  47 namlu düşünenlerin çok iyi   analiz etmesi lazım.
Ben  47 namlulu  Sarsılmaz  Cobra  pompalı almayı düşündüm.  28  gr. fişeklerle  denemeler yaptım. 14 metrede bile saçmayı inanılmaz  saçıyor. Tüfeği almaktan vazgeçtim.
Onun için 47 namlu ile  av yapmayı düşünmek bana  göre fantezi gibi  bir şey. Olağanüstü  durumlarda    av yapmanız gereken zamanlarda  av yapamamak suretiyle    insanı  ölüm-kalım savaşına   itebilir.
Ben  10 cm  uzatma  şoku  takılabilen  61  namlulu bir otomatiğin  daha fazla  avantaj  sağlayabileceğini  düşünüyorum.Uzak mesafe  için tak uzatma  şokunu avlanmana bak. Av haricinde de   sök uzatma şokunu , tüfeğin  namlusunu kısalt ve tüfeği  savunma  moduna getir. Ayrıca  uzatma takılı tüfek ile veya uzun namlulu  tüfek ile savunma yapılamaz  diye de  bir şey yok. 76 namlulu  bir  otomatikle  bile savunma yapılabilir.
Sadece    bina içinde, otomobil içinde, yoğun ormanlık  alanlar gibi  yerlerde de  tüfeği   sağa sola  çevirmesi biraz  sıkıntı  olur. İşte bu durumda  61 namlu  biraz daha avantajlı olabilir. 61 namluya takacağınız 3 no şok ile    havasına göre  uygun fişek kombinasyonu ile  36  metrelere  kadar   av yapabilirsiniz. Bu sitede bile  61 namlu ile  36  metreye grupman denemelerinin olduğu  videolar vardı.  Önümüzdeki zorlu ve tehlikeli  dönemlerle ilgili olarak aşağıdaki  linkte  yazılarım  var. Dikkatle incelemenizi tavsiye ederim.
http://avlakforum.com/frm/index.php?topic=194719.0
« Son Düzenleme: 16 Eylül 2019, 10:25:44 Gönderen: Rıza BOZOKLU »
1974 İnebolu/KASTAMONU

The following users thanked this post: İlhan YAMAN