Gönderen Konu: Pompalı tüfek önerilerinizi bekliyorum  (Okunma sayısı 1096 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet DOĞDU

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Pompalı tüfek önerilerinizi bekliyorum
« : 09 Eylül 2019, 18:16:32 »
Merhaba ,
Aranıza yeni katıldım. Pompalı tüfek satınalmak istiyorum. Winchester sxp defender gibi mekanizma tam kapandıktan sonra tetik düşen yerli pompalı tüfek var mı ?
  • Ata Neo 12 Kalibre Sentetik Slug
1988 - Bursa

Çevrimdışı S.Alper ERDEM

• Expert Üye
Ynt: Pompalı tüfek önerilerinizi bekliyorum
« Yanıtla #1 : 16 Eylül 2019, 10:50:56 »

Muhterem Mehmet Bey,

Eski üretim Sarsılmaz/Cobra ve Akkar "Maverick" taklidleri, Düzce GAO çelik gövdeli "BPS" klonları, Şarjörlü Zülfikar pompalıları,
yeni  ve eski üretim Sarsılmaz "Franchi" benzerlerinin tamamı mekanizma kapanmadan tetik ve darbe elemanının irtibatını mümkün
kılmayan mekanik devrelerle techiz edilmişlerdir. Halen yurdumuzda üretilen İstanbul Silah "Winchester" fasonları da aynı özelliktedir.
Diğerlerinde tetik kapak grubu tam yerine oturmadan çekilebilse de düşen horozun darbesi henüz nihai konumuna ulaşamayan kapak
taşıyıcı sürgü arkasında kalmakta, ateşlemeye imkan vermemektedir.

Saygılar.
« Son Düzenleme: 16 Eylül 2019, 15:49:36 Gönderen: S.Alper ERDEM »
1944-Istanbul

The following users thanked this post: Fehmi TAŞKIN, Mehmet Sabri MUTLUER

Çevrimdışı Mehmet DOĞDU

• *
« Yanıtla #2 : 19 Eylül 2019, 15:45:06 »
Teşekkürler Alper Bey, stoeger p3000 hakkında bilginiz var mı ? Sarsılmaz da m204 u mu kasdettiniz ?
  • Ata Neo 12 Kalibre Sentetik Slug
1988 - Bursa

Çevrimdışı Emre OCAKTAN

• *
  • DOMUZ 🐗TAHTALI 🕊️ AVCISI
« Yanıtla #3 : 19 Eylül 2019, 16:30:24 »
Teşekkürler Alper Bey, stoeger p3000 hakkında bilginiz var mı ? Sarsılmaz da m204 u mu kasdettiniz ?
benim çok hoşuna gitmişti o p3000  pompalı baya arastırdım izledim ama baktım gördüm ki dürbün reddot  yatagı ve kanalı açmamışlar hemen kararımdan vazgeçtim.. Hatsan hunter field araştırıyorum şu anda bakalım hayırlısı bende arıyorum bu pompalı
SİYAHIN KADERİ SUÇLANMAKSA BEYAZIN KADERİ KİRLENMEKTİR.. 🐗🇹🇷🕊️

Çevrimdışı S.Alper ERDEM

• Expert Üye
« Yanıtla #4 : 20 Eylül 2019, 06:34:41 »

Muhterem Mehmet Bey,

Sarsılmaz, 1990 ortalarında, Mossberg/Maverick 88" modelinin kopyalarını yapmıştı. Bunun yanında diğer pompalıları, "Franchi"
markasının yakın klonlarıdır ve her iki orijinal marka da, kapak yerine tam oturmadan tetiğin düşmesine engel olan "Disconnector"
mekanizmalarını havidir. M204, görüldüğü kadarıyla "Franchi" esaslarına yakın bir tüfek ve bilindiği kadarıyla "Mossberg" benzerleri
artık yapılmıyor.

Stoeger pompalıları, otomatik dolumlu versiyonun tüm parçalarından küçük bir kaç farklılık ve fazlalıkla elle komutaya tahvil edilmiş
devşirme türlerdir. Bu bakımdan orijinal konseptin bazı mahzurlarını (Normalden uzun kasa gibi) taşırlar. Döner  başlıklı, sağlam
tüfeklerdir ancak ana yapımcı "Benelli"nin "Nova" modelleriyle benzerllikleri yoktur.

Saygılar.

1944-Istanbul