2 yıldır kendi dolularımı, elde kıvırma ve kapsül çıkarma aparatları ile yapıyorum, geçen yıl elimde bir miktar tip 1 barut vardı, o zaman kullandığım kapsülü hatırlamıyorum, hiç bi sıkıntı yaşamamıştım.
Geçen yıl ki ölçüler 0,56-0,58 gr tip 1 barut, 14-16 gr saçma 10 numara, poli mantar siyah tapalardan, kapsülü hatırlamıyorum, hafif baskı uyguluyorum, fazla sıkmıyorum.
Barutum bittiği için 34 gr yaf fişeklerinden çıkardığım kırmızıya yakın kare şeklindeki barutu ve içi beyaz olan kapsülleri kullandım, (34 gr yaf fişeğinden çıkan içi yeşil kapsülde de sonuç aynı)
İlk avda 0,60gr barut, içi beyaz kapsül, 13,5 gr saçma, sonuç; fişeklerin uçları eridi, sert patladı, tüfekten zor çıktı
Son avda 0,52 gr barut kullandım saçma 15 gr sonuç; yine sert patladı, fişeklerin ucu eridi, ama tüfekten zor çıkmadı sanırım tabla o kadar şişmemişti
Grupmanla ilgili çok sıkıntım yok, tüfeğin alt ve üst namlusu arasında baya fark var ama ona da alıştım. A4 kağıdına 16 adımdan alt ve üst namlu atışlarda grupman çok iyi, zaten kuşa tüfek attım mesafelerde 15-20 m
Konuyu fazla uzattım ama tam açıklamak istedim, kullandığım malzemeleri de tam bilmiyorum, 36 kalibre fişek dolum bilgileri forumda buldum fakat hangi kapsül hangisi görsel bulamadım, birde uygun barutu hangi fişeklerde bulabilirim