Her şey karşılıklıdır...
Tamam, muhtarların böyle bir yetkisi yok fakat muhtarı bunu yapmaya itecek sebepler neydi bunları da irdelemek lazım.
Köylü şöyle muhtar böyle... Peki avcılar çok mu masum ?
Gittiği yere adam gibi gidip gelmeyen, içki sofrası kurup sarhoş olup oradaki insanları rahatsız eden, pikniğinin yemeğinin bütün çöpünü pisliğini olduğu yerde bırakan, 20-25 kişi ava girip etrafı kırıp döken, bağa bahçeye zarar vererek ilerleyen, önüne geleni vuran, bıldırcın zamanı palaz keklik peşine düşen, zamansız av yapan, yerleşim yerine yakın tüfek atıp halkı rahatsız eden avcılara kimse bakmıyor ama ? Kimse yoğurdum ekşi demiyor.
Geçenlerde araba lpg tankı içine teyp düzeneği yerleştirilmiş şekilde dkmp memurları bulmuş. Ankaradan müdürlerden biri diyor ki tarla sahibi hakkında suç duyurusu yapılacak.
Tarla sahibinin belki durumdan haberi bile yok ?
İş nereye varacak ? Avcılar yüzünden mahkemelik oldum ben, bundan sonra buraya avcı sokmam. Özel mülk muhabbeti buradan çıkıyor işte, farkında olmadan veya sümen altından kasıtlı olarak avcı - köylü karşı karşıya getiriliyor..
Benim bir yanım köylü bir yanım avcı. Olaya iki taraftan da objektif baktığım için bunları yazıyorum.
Bu yüzden, kendime yapılmasını istemediğim şeyi kimseye yapmıyorum...
Bu durumlar tek taraflı değerlendirilmez. Değerlendirilirse yanlış olur...