Gönderen Konu: WİNCHESTER ve BP AV KURŞUNLARI--YARDIM  (Okunma sayısı 5004 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
WİNCHESTER ve BP AV KURŞUNLARI--YARDIM
« : 30 Ağustos 2019, 16:00:15 »
Selamlar avcı  dostlar. Yaban  domuzu avı için bir miktar   12 cal. Winchester  X Süper Hollow  Point  kurşun ile  B&P Thrill Shock  ve  B&P Big Game  Palla  av kurşunu aldım.
Gece  dere içinde domuz  bekinde domuza   önce  B&P Thrill Shock kurşun attım. Domuzu  indirdim ancak  tüfekten  epey bir  duman çıktı.
Dumandan  domuzun düşüş anını bile göremedim.Dere içinde  hava akımı hemen hemen hiç yok. Fişeğin  kalitesinden şüphe  ettim.
Bu kurşunlar  gerçekten ithal midir?  Yoksa üretim izniyle  filan yurt içinde mi üretiliyor?  Bilgisi  olan   forumdaşlardan   yardım bekliyorum.
12 Cal. kaliteli  ithal kurşun tavsiye  edebilecek olan  var mı?
« Son Düzenleme: 30 Ağustos 2019, 16:04:16 Gönderen: Rıza BOZOKLU »
1974 İnebolu/KASTAMONU

The following users thanked this post: Hüseyin İŞCEN, Murat DOĞAN 58

Çevrimdışı Hüseyin İŞCEN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: WİNCHESTER ve BP AV KURŞUNLARI--YARDIM
« Yanıtla #1 : 30 Ağustos 2019, 22:45:41 »
Hava akımının  olmaması  ve   dere içlerinin nispeten nemli  olması  duman olayını destekleyebilir  ama en azından  karabarut gibide duman çıkarmamasi  lazım dediğiniz  fişekler genelde orjinal ithal oluyor ama insanlar  sahtekarlık ta resmen level atladı  diyecek söz bulamıyorum
Almış olduğunuz  fişekler aslında iyi güçlü fişekler ben domuz  avı yapmıyorum  ama yapsaydım federal  alırdim  galiba
Şüphe ettiğiniz  fişeğin resmini ve  kutu Lot numarasinida  burada paylaşın  değerli ustalar  fikir verecektir  nerdesin  Tevfik  gün  hocam
  • huğlu kooperatif 12 calibre 76 namlu süperpoze
  • Üzümlü kooperatif 16 calibre 71 namlu çifte
  • Akdaş ah 212 w hybrit 71namlu yarıotomatık
Gerçek avcı doğayı  koruyan nefsini dizginleyebilendir.

1986 sivas

The following users thanked this post: Rıza BOZOKLU

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 31 Ağustos 2019, 16:22:42 »
Hava akımının  olmaması  ve   dere içlerinin nispeten nemli  olması  duman olayını destekleyebilir  ama en azından  karabarut gibide duman çıkarmamasi  lazım dediğiniz  fişekler genelde orjinal ithal oluyor ama insanlar  sahtekarlık ta resmen level atladı  diyecek söz bulamıyorum
Almış olduğunuz  fişekler aslında iyi güçlü fişekler ben domuz  avı yapmıyorum  ama yapsaydım federal  alırdim  galiba
Şüphe ettiğiniz  fişeğin resmini ve  kutu Lot numarasinida  burada paylaşın  değerli ustalar  fikir verecektir  nerdesin  Tevfik  gün  hocam
Teşekkürler Hüseyin Bey.Winchester ve  BP nin  lot  numaralarını  paylaşayım.  Zamanında     Remington ve Feredal kurşunlarla da  domuz  vurdum.
Bu fişeklerden   yok denecek  kadar az duman  çıkıyordu.O kurşunu yiyen domuzlar   külçe gibi  olduğu yere  yığılıp kalıyordu. Ancak şu  anda   bu kurşunların  orijinali  piyasada   hiç bulunmuyor gibi...
Piyasada  Remington var  ama   yerli dolum imiş.  Bunu banaa av  bayii  söyledi ve  Remington fişekten  söktüğü  kurşunu bana  gösterdi. Kurşun  parça parça dökülecek  gibi  kalitesiz  bir  şekilde  damarlı damarlı bir  görüntüsü var. Eski Remingtonların kurşunları daha farklı idi. Şimdi  o kurşunlardan stok yapmadığıma  pişman oluyorum. Türkiye'ye Remington veya  Federal  kurşun girişi var mıdır acaba... ?
Şimdi gel de  arama o kurşunları ...
« Son Düzenleme: 04 Eylül 2019, 20:14:05 Gönderen: Rıza BOZOKLU »
1974 İnebolu/KASTAMONU

The following users thanked this post: Hüseyin İŞCEN, Atilla ÇEVİK

Çevrimdışı Hüseyin İŞCEN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 31 Ağustos 2019, 16:48:39 »
Teşekkürler Hüseyin Bey.Winchester ve  BP nin  lot  numaralarını  paylaşayım.  Zamanında     Remington ve Feredal kurşunlarla da  domuz  vurdum.
Bu fişeklerden   yok denecek  kadar az duman  çıkıyordu.O kurşunu yiyen domuzlar   külçe gibi  olduğu yere  yığılıp kalıyordu. Ancak şu  anda   bu kurşunlar  orijinali  piyasada   hiç bulunmuyor gibi...
Piyasada  Remington var  ama   yerli dolum imiş.  Bunu banaa av  bayii  söyledi ve  Remington fişekten  söktüğü  kurşunu bana  gösterdi. Kurşun  parça parça dökülecek  gibi  kalitesiz  bir  şekilde  damarlı damarlı bir  görüntüsü var. Eski Remingtonların kurşunları daha farklı idi. Şimdi  o kurşunlardan stok yapmadığıma  pişman oluyorum. Türkiye'ye Remington veya  Federal  kurşun girişi var mıdır acaba... ?
Şimdi gel de  arama o kurşunları ...
Rıza bey  remington un yerli dolumu   yok diye biliyorum  çakma merdiven altı olanlar  demekki  allah muhafaza kaldıkı  domuz avında ..
Orjinalı usa  ve İtalya  dolumu olanları var
Orjinal olmayan  çakma fişekleri satan  ve yerli dolum olduğu  söyleyen bayii  de bu işe ister istemez  çanak tutuyor  farklı ve büyük av mağazalarında  illaki bulunur diye tahmin ediyorum
Forum içinde zaman zaman  bu tarz kaliteli fişek satışa  çıkıyor takip etmeniz faydanıza olabilir  rasgele
  • huğlu kooperatif 12 calibre 76 namlu süperpoze
  • Üzümlü kooperatif 16 calibre 71 namlu çifte
  • Akdaş ah 212 w hybrit 71namlu yarıotomatık
Gerçek avcı doğayı  koruyan nefsini dizginleyebilendir.

1986 sivas

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 31 Ağustos 2019, 17:53:28 »
Rıza bey  remington un yerli dolumu   yok diye biliyorum  çakma merdiven altı olanlar  demekki  allah muhafaza kaldıkı  domuz avında ..
Orjinalı usa  ve İtalya  dolumu olanları var
Orjinal olmayan  çakma fişekleri satan  ve yerli dolum olduğu  söyleyen bayii  de bu işe ister istemez  çanak tutuyor  farklı ve büyük av mağazalarında  illaki bulunur diye tahmin ediyorum
Forum içinde zaman zaman  bu tarz kaliteli fişek satışa  çıkıyor takip etmeniz faydanıza olabilir  rasgele
Teşekkürler  kurşun işini takip edeceğim. Umarım denk  gelirim. Buralardaki av bayiilerinde   hiç yok.Bazı eski avcıların elinde  var ama  altın saklar gibi saklıyorlar.
Satın almaya kalksam bile  satacağını sanmıyorum.Türkiye'ye ABD malı   Remington ve Federal  girişini takip etmek lazım.
1974 İnebolu/KASTAMONU

The following users thanked this post: Hüseyin İŞCEN

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 04 Eylül 2019, 20:12:06 »
 Değerli forum üyeleri, şüphe ettiğim bazı fişeklerinin resimlerini paylaşıyorum.
Bu resimler  arasında 1. olarak   şüpheli bulduğum Reminton kurşunun   metal kısmında  Remington yazısı var ama   fişeğin  plastik kısmında hiçbir yazı yok. Eski remington kurşunların   yan tarafında  plastik  kısımda da    Remington yazısı   var  idi.
2. olarak    BP  Big Game  Palla   kurşundan   iki farkı  foto yükledim.Birinde  kapsül beyaz  renkli ve   kutunun üzerinden  balistik değerler var iken  2.  kutuda   kapsül değişmiş, kırmızıya çalan bir  rengi var  ve   kutusunun  üzerinde    balistik  değer namına  hiçbir   bilgi yok. BP Thrill Shock   kutusunu bulamadığımdan resmini yayınlayamadım.Bu fişek  işinin suyu çıktı. Bilgisi olan  ustalardan   değerli  yorumlarını bekliyorum.

« Son Düzenleme: 04 Eylül 2019, 20:15:06 Gönderen: Rıza BOZOKLU »
1974 İnebolu/KASTAMONU

The following users thanked this post: Atilla ÇEVİK

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 04 Eylül 2019, 21:59:53 »
Fisekler orjinal ve piyasada ki en kaliteli kurşunlar. Remington da orjinal slugger rifled slug modelinin plastiginde hiç bişey yazmıyor. Fazla duman çıkarması kısmı gece atiş yapıldığı için olabilir diye düşünüyorum bu fiseklerle devam edin bence. Aksam fisek atınca banada fazla duman çıkıyor gibi geliyor.
« Son Düzenleme: 04 Eylül 2019, 22:04:44 Gönderen: Yasin TORAN »
  • Franchi affinity 12 / 66
  • Sarsılmaz super champion 12 / 71
  • Atüs tek kırma 36 / 71
  • Huglu tek kırma (stetienne namlu ) 12 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

Çevrimdışı Taner EKİCİ

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #7 : 11 Eylül 2019, 01:51:12 »
çift bazlı yavaş yanışlı tüm barutlar bu şekilde duman çıkarır bu barutun kalitesinden dolayıdır nitroglerisirin ve Nitrosellüloz oranı yüksektir. b&p thrillde 2.30 gram winchester super x 1760 fps ise  3.10 gram, 1600 fps olanında ise 2.50 gram barut kullanıyor.

tavsiyemse fiyat ve performans ürünü ve domuzdaki deneyimlerimizden açık ara yanına bile yaklaşamayan kurşun şuan 2.40 gram teknan barutlu b&p blackout white kurşunudur.
  • MK-12
1985-Balıkesir

Çevrimdışı Murat DOĞAN 58

• *
« Yanıtla #8 : 17 Eylül 2019, 13:09:43 »
Bu sezon için Winchester silver aldık içinden csp1 barut çıktı 🤔sadece kovan ve tapa aynı barut ve kapsül çakma çıktı,yazık günah değilmi
  • Üzümlü otomatik
  • Kral süper poze
  • D.D
1979 - Sivas

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 17 Eylül 2019, 13:17:44 »
Bu sezon için Winchester silver aldık içinden csp1 barut çıktı 🤔sadece kovan ve tapa aynı barut ve kapsül çakma çıktı,yazık günah değilmi
Remingtonun  bile   çakmasının üretildiğini  bayiinin söylediği bir ülkede  pekte şaşırmadım.Resimlerini paylaşırsanız  ustalar yorum yapıp yardımcı olurlar.
Birde   kutu  üzerindeki  lot numarasını da  paylaşırsanız daha iyi  olur. Ben de bu sene  vurduğum 3.domuza   akşam bekinde    B&P Thrill Shock kurşun attım. Tüfekten epey bir duman çıkmıştı.
Dumandan  domuzun düşüş anını  bile göremedim.  Aşağıdaki  videonun  1:58 saniyesindeki gibi bir duman olayı  avda  yaralı hayvan saldırısı  yönünden tehlikeli sonuçlara sebep olabilir.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=yPP-jGvtK3Q
« Son Düzenleme: 17 Eylül 2019, 13:29:04 Gönderen: Rıza BOZOKLU »
1974 İnebolu/KASTAMONU

Çevrimdışı Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #10 : 17 Eylül 2019, 13:54:58 »
Remingtonun  bile   çakmasının üretildiğini  bayiinin söylediği bir ülkede  pekte şaşırmadım.

bırakın çakmayı kakmayı...
kendi fişeğinizi kendiniz doldurun. Fişeği elleriniz doldursun, gözleriniz görsün, kulaklarınız duysun.
gönlünüz rahat etsin...
« Son Düzenleme: 17 Eylül 2019, 13:57:32 Gönderen: Abdullah ORUÇ »
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • Best Arms 24" Slug Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 17 Eylül 2019, 14:53:33 »

bırakın çakmayı kakmayı...
kendi fişeğinizi kendiniz doldurun. Fişeği elleriniz doldursun, gözleriniz görsün, kulaklarınız duysun.
gönlünüz rahat etsin...
Abdullah bey fişek dolumu yapacağınız zaman  özelden mesaj atarsanız fişek alımı konusunda  görüşebiliriz. Bende  dolum malzemeleri  yok.  Almaya kalksam  bile  istediğim malzemeyi istediğim kalitede  bulamam.Belki  büyük av bayilerinden  bulunabilir. Onlarda  bile  malzemenin biri olsa  biri  olmaz. Sizin  kurşun dolumunda  kullandığınız  barut gibi...
1974 İnebolu/KASTAMONU

Çevrimdışı Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 17 Eylül 2019, 15:11:48 »
Onlarda  bile  malzemenin biri olsa  biri  olmaz. Sizin  kurşun dolumunda  kullandığınız  barut gibi...
bu malzemeler atla deve değil. hepsini bir kerede bulacaksın diye bir kaide yok. 3-5 malzeme o bayiden. 3-5 malzeme bu bayiden.
sonrası sana kalmış. kendi fişeğini kendi gönlüne, isteğine ve bilgine göre dolduracaksın.
Yanlış anlamayın yazdıklarımı. bulduğunu kullanan avcıdan istediğini kullanan avcıya geçin diye yazıyorum.
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 17 Eylül 2019, 15:21:05 »
bu malzemeler atla deve değil. hepsini bir kerede bulacaksın diye bir kaide yok. 3-5 malzeme o bayiden. 3-5 malzeme bu bayiden.
sonrası sana kalmış. kendi fişeğini kendi gönlüne, isteğine ve bilgine göre dolduracaksın.
Yanlış anlamayın yazdıklarımı. bulduğunu kullanan avcıdan istediğini kullanan avcıya geçin diye yazıyorum.
Doğru  söylüyorsunuz.Eskiden  kendi fişeklerimizi  kendimiz  doldururduk.O zamanlar   20 cal. üzümlü  tek kırmamız vardı. Avına göre  havasına göre fişek doldururduk. Karabarutla bile  dolum  yapardık. Dumansız  barut  kolay bulunmazdı  o zamanlar.
1974 İnebolu/KASTAMONU

Çevrimdışı Mehmet Sabri MUTLUER

• Expert Üye
« Yanıtla #14 : 17 Eylül 2019, 16:01:07 »
gönlünüz rahat etsin...

Yabancı marka fişek fiyatları iyice abardı. Artan fiyatlarla birlikte çakmalarının da piyasaya çıktığını yazdılar. Aşağıdaki fiyatlara bakarsanız yabancı marka tek kurşunların tanesi 6,5-50 TL arasında değişiyor:

Yerli fişek fiyatları da arttı. En adi ve ucuz tek kurşun 2.5 TL. Üreticiler barutun miktarını ve kalitesini bile bozdular bunları da çeşitli forumlarda okuyoruz.

Ben iki senedir dışarıdan tek kurşun almadım. Kendim dolduruyorum. Güncel mazeme fiyatları ile aşağıda maliyetleri çıkardım. Eğer kurşunları kendiniz döküyor ve Hurda kurşun kullanırsanız maliyetleri 25-30 kuruş daha aşağı çekmek mümkün:

Eğer atıcılık yapıyorsanız, subsonik fişek yaparsanız barut maliyetini 10 kuruş daha düşün. Günümüzdeki malzeme fiyatlarıyla hem gönlünüzce hem de piyasa fiyatlarının altında fişek yapabiliyorsunuz. (Hurda kurşundan döküm, %30 azaltılmış barutla subsonik fişek, mükerrer dolum, yaklaşık 120 kuruşa, yani piyasadaki en adi tek kurşunun yarı fiyatına mal oluyor)

Kendi dolumlarımdaki en büyük sorun BARUT. Piyasada kısıtlı türlerde barut mevcut. Maalesef yavaş yanışlı barut bulamıyorum. Yüksek hızlara ulaşabilmek için gerekli.
« Son Düzenleme: 17 Eylül 2019, 16:11:12 Gönderen: Mehmet Sabri MUTLUER »
  • Benelli Supernova
  • Beretta 1301
  • Ata CY Slug
  • Retay Masai Mara
MSM 1948-İzmir

Çevrimdışı Orhan ÇEKİÇ

• *
« Yanıtla #15 : 17 Eylül 2019, 20:06:41 »
Avrupa fiseklerdeki bariz değişiklikler
Her Avrupa fişek iyi değildirler

Resime bakıp yorumu sizlere bırakıyorum

omR2ct.md.jpg" border="0
omRU3c.md.jpg" border="0
omR1Zs.md.jpg" border="0
omRqQQ.md.jpg" border="0
  • Drahtar
  • 20 kalibre HUGLU 701G
  • huğlu 103 fe
  • CEO trust
  • Vursan 92A

Çevrimdışı Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 18 Eylül 2019, 12:38:51 »
Günümüzdeki malzeme fiyatlarıyla hem gönlünüzce hem de piyasa fiyatlarının altında fişek yapabiliyorsunuz. (Hurda kurşundan döküm, %30 azaltılmış barutla subsonik fişek, mükerrer dolum, yaklaşık 120 kuruşa, yani piyasadaki en adi tek kurşunun yarı fiyatına mal oluyor)

hesap ortada.
başka söylenecek söz yok.
nokta.
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

The following users thanked this post: Mehmet Sabri MUTLUER

Çevrimdışı Taner EKİCİ

• *
« Yanıtla #17 : 25 Ekim 2019, 05:23:05 »

avrupa üretim remington ve winchesterlarda bu şekilde. hem kurşun hemde saçmalarında bu tür barutlar mevcut. anlayacağınız düşük kaliteli üretim oda amerikan orjinal üretime göre. çakma değiller bu arada :)
  • MK-12
1985-Balıkesir

Çevrimiçi Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 25 Ekim 2019, 12:47:02 »
Selamlar avcı  dostlar. Yaban  domuzu avı için bir miktar   12 cal. Winchester  X Süper Hollow  Point  kurşun ile  B&P Thrill Shock  ve  B&P Big Game  Palla  av kurşunu aldım.
Gece  dere içinde domuz  bekinde domuza   önce  B&P Thrill Shock kurşun attım. Domuzu  indirdim ancak  tüfekten  epey bir  duman çıktı.
Dumandan  domuzun düşüş anını bile göremedim.Dere içinde  hava akımı hemen hemen hiç yok. Fişeğin  kalitesinden şüphe  ettim.
Bu kurşunlar  gerçekten ithal midir?  Yoksa üretim izniyle  filan yurt içinde mi üretiliyor?  Bilgisi  olan   forumdaşlardan   yardım bekliyorum.
12 Cal. kaliteli  ithal kurşun tavsiye  edebilecek olan  var mı?
gece tüfek lambası olmadan atış yaparsanız duman görmezsiniz,gece zaten av yasak.
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

The following users thanked this post: Doğan ATEŞ

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 25 Ekim 2019, 13:37:22 »
gece tüfek lambası olmadan atış yaparsanız duman görmezsiniz,gece zaten av yasak.
Gece  dediğim  akşam ezanıyla birlikte   ormandan    köye doğru yaklaşan  domuzları  dere içinde  bek yapıp  vurma olayıdır.
Zaten yasal olarak akşam ezanından bir saat kadar sonrasına kadar av serbesttir.
Dere içleri ve  kenarları yoğun ağaçlı olduğundan   akşam  ezanından  sonra   çok hızlı bir  şekilde  göz gözü görmez  hale geliyor.
Fener  kullanmadan gelen sürünün içinden nasıl domuz vuracaksınız?
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2019, 13:43:56 Gönderen: Rıza BOZOKLU »
1974 İnebolu/KASTAMONU

Çevrimdışı Soydan TÜRK

• *
« Yanıtla #20 : 01 Kasım 2019, 18:01:09 »
çift bazlı yavaş yanışlı tüm barutlar bu şekilde duman çıkarır bu barutun kalitesinden dolayıdır nitroglerisirin ve Nitrosellüloz oranı yüksektir. b&p thrillde 2.30 gram winchester super x 1760 fps ise  3.10 gram, 1600 fps olanında ise 2.50 gram barut kullanıyor.

tavsiyemse fiyat ve performans ürünü ve domuzdaki deneyimlerimizden açık ara yanına bile yaklaşamayan kurşun şuan 2.40 gram teknan barutlu b&p blackout white kurşunudur.
Taner bey selamlar suan piyasada satilan 28 gram b&p blackout white tek kursunlar bahsettiginiz tecna barutlu dolum mudur acaba? Fiyatları 70 ila 80 civari geziyor tavsiyeniz uzerine bu tek kursunlardan alacagim tesekkurler
  • BAİKAL MP 153 YARI OTOMATIK 12/89
  • BAİKAL 27 EM-1C TEK TETİK SUPERPOZE
  • GAZELLE SUPERPOZE
Soydan TÜRK
1979 bursa

The following users thanked this post: Serkan UÇAR

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 01 Kasım 2019, 18:37:38 »
Saygıdeğer Soydan Türk
Bahsi geçen kurşun b&p nin paylaştığı balistik verilere göre 70 metreye kadar 100 kg lık bir domuzu durduracak enerjiyi taşıyor,ötesi şansınıza artık.

1978 Eğirdir-Isparta

The following users thanked this post: Doğan ATEŞ

Çevrimdışı Mehmet Alper YAZAR

• *
« Yanıtla #22 : 01 Kasım 2019, 21:06:04 »
Hızı baya yüksek. Ben de aldım domuzda fırsat olursa deneyecem.
  • Winchester SXP Black Shadow
  • Armsan Paragon Grande S Combo
  • Cesa Favorit 1800
  • Özkanlar FX-19
1990 Erzincan

The following users thanked this post: Soydan TÜRK

Çevrimdışı Soydan TÜRK

• *
« Yanıtla #23 : 01 Kasım 2019, 23:11:34 »

Saygıdeğer Soydan Türk
Bahsi geçen kurşun b&p nin paylaştığı balistik verilere göre 70 metreye kadar 100 kg lık bir domuzu durduracak enerjiyi taşıyor,ötesi şansınıza artık.

Tesekkurler tevfik bey
  • BAİKAL MP 153 YARI OTOMATIK 12/89
  • BAİKAL 27 EM-1C TEK TETİK SUPERPOZE
  • GAZELLE SUPERPOZE
Soydan TÜRK
1979 bursa

Çevrimdışı Onur CANDAN

• *
« Yanıtla #24 : 10 Mart 2020, 17:22:40 »
Yabancı marka fişek fiyatları iyice abardı. Artan fiyatlarla birlikte çakmalarının da piyasaya çıktığını yazdılar. Aşağıdaki fiyatlara bakarsanız yabancı marka tek kurşunların tanesi 6,5-50 TL arasında değişiyor:

Yerli fişek fiyatları da arttı. En adi ve ucuz tek kurşun 2.5 TL. Üreticiler barutun miktarını ve kalitesini bile bozdular bunları da çeşitli forumlarda okuyoruz.

Ben iki senedir dışarıdan tek kurşun almadım. Kendim dolduruyorum. Güncel mazeme fiyatları ile aşağıda maliyetleri çıkardım. Eğer kurşunları kendiniz döküyor ve Hurda kurşun kullanırsanız maliyetleri 25-30 kuruş daha aşağı çekmek mümkün:

Eğer atıcılık yapıyorsanız, subsonik fişek yaparsanız barut maliyetini 10 kuruş daha düşün. Günümüzdeki malzeme fiyatlarıyla hem gönlünüzce hem de piyasa fiyatlarının altında fişek yapabiliyorsunuz. (Hurda kurşundan döküm, %30 azaltılmış barutla subsonik fişek, mükerrer dolum, yaklaşık 120 kuruşa, yani piyasadaki en adi tek kurşunun yarı fiyatına mal oluyor)

Kendi dolumlarımdaki en büyük sorun BARUT. Piyasada kısıtlı türlerde barut mevcut. Maalesef yavaş yanışlı barut bulamıyorum. Yüksek hızlara ulaşabilmek için gerekli.

HANGİ BARUTU ÖNERİRSİNİZ ?
« Son Düzenleme: 10 Mart 2020, 17:28:40 Gönderen: Onur CANDAN »
  Onur Candan
 Salihli/MANİSA
        1984
 0 545 532 0 532
      a RH(+)