kendi fişeğinizi kendiniz doldurun. Fişeği elleriniz doldursun, gözleriniz görsün, kulaklarınız duysun.
gönlünüz rahat etsin...
Yabancı marka fişek fiyatları iyice abardı. Artan fiyatlarla birlikte çakmalarının da piyasaya çıktığını yazdılar. Aşağıdaki fiyatlara bakarsanız yabancı marka tek kurşunların tanesi 6,5-50 TL arasında değişiyor:
Yerli fişek fiyatları da arttı. En adi ve ucuz tek kurşun 2.5 TL. Üreticiler barutun miktarını ve kalitesini bile bozdular bunları da çeşitli forumlarda okuyoruz.
Ben iki senedir dışarıdan tek kurşun almadım. Kendim dolduruyorum. Güncel mazeme fiyatları ile aşağıda maliyetleri çıkardım. Eğer kurşunları kendiniz döküyor ve Hurda kurşun kullanırsanız maliyetleri 25-30 kuruş daha aşağı çekmek mümkün:
Eğer atıcılık yapıyorsanız, subsonik fişek yaparsanız barut maliyetini 10 kuruş daha düşün. Günümüzdeki malzeme fiyatlarıyla hem gönlünüzce hem de piyasa fiyatlarının altında fişek yapabiliyorsunuz. (Hurda kurşundan döküm, %30 azaltılmış barutla subsonik fişek, mükerrer dolum, yaklaşık 120 kuruşa, yani piyasadaki en adi tek kurşunun yarı fiyatına mal oluyor)
Kendi dolumlarımdaki en büyük sorun BARUT. Piyasada kısıtlı türlerde barut mevcut. Maalesef yavaş yanışlı barut bulamıyorum. Yüksek hızlara ulaşabilmek için gerekli.