Bu ay 10 Ağustos'ta bıldırcın tellere çarpmış. Ölüsünü bulmuşlar . Benim hanımla çocuk bir hafta önce de akşama yakın 50' li , 20' li, 5 'li, 3' lü gruplar halinde bıldırcın görmüş.
Çocuk bana "baba kuşlar dağın dibine indiler" dedi.Hanıma sordum "kesinlikle bıldırcın idi... denizden parça parça gelip dağa doğru gittiler" dedi.
Bu sene havalar biraz serin ve yağışlı geçtiği için (15 Temmuz akşamı ağaçta domuz beklerken kısa kollu kamuflaj tişört ile 95 kg. olmama rağmen üşüşlenmiştim) bıldırcın göç etmeye erken başlamış.
Hatta dikkatinizi çekerim 2013 yılı yaz dönemi de oldukça yağışlı geçtiği için hayvan aynı şekilde erken göçe başlamıştı.Hatta 31 Temmuz 2013 te İnebolu'ya göç bıldırcını düşmüştü.
Yaban TV programcısı DR.ALİ BÜRKEV Beyin 14 Ağustos 2013 tarihli yazısını alta ekliyorum. Yazının tarihine dikkatinizi çekerim 14 Ağustos 2013.
"BILDIRCIN GÖÇÜ ERKEN BAŞLADI
Dr. Ali Bürkev: 2 gündür bıldırcın guruplar halinde göç ediyor.Sabredin ve 17 Ağustostan önce sakın avlamayın...
Dr. Ali Bürkev’den bıldırcın avcılarına duyuru;
YABAN TV Genel Koordinatörü ve Dr.Ali Postası Programının yapımcısı, yılların usta avcısı Dr.Ali Bürkev “Bıldırcın Göçü Başladı” dedi.
Bürkev, güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiye göre bıldırcın göçünün erken başladığını, birçok yerde bıldırcın avlayanların olduğunu ancak tüm avcıların sabırlı olup,17 Ağustos’tan önce kesinlikle avlanmamalarını diledi.
Karadeniz’de avlanan balıkçılar Dr. Ali Bürkev’e, birkaç gündür sabahın erken saatlerinde 5 veya 30'lu bıldırcın guruplarının Türkiye sahillerine doğru uçtuklarını bildirdi.
İzmit’in Akmeşe beldesinden avcı ve balıkçı olan Hüseyin Yıldız, Dr. Ali Bürkev’e telefonla Kandıra ve Karasu mevkiinde balık avlarken aynı bıldırcın göçlerini gördüğünü söyledi.
Bu arada Dr. Al Bürkev’i Bulgaristan’dan arayan Türk avcılardan Erdunay Güneş ve Silistre’de avlanan Dr. Bürkev'in İtalyan avcı dostu, bıldırcın göçü ile birlikte ava başladıklarını belirtti.
Konu ile ilgili olarak Dr. Ali Bürkev, Bıldırcın göçünün bu kadar erken başlaması, tamamen iklim değişikliklerine bağlı olduğunu sanıyorum. Çünkü mevsim çok sıcak geçiyor, ekinler erken oldu ve hayvanlar yavrularını yetiştirip göçe başladılar” dedi..."