Gönderen Konu: Şerit namlulu poze ve yarı otomatik tüfeklerde hassas atış için gez uygulaması  (Okunma sayısı 2823 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Erkan ÜNAL

• *
   Kıymetli arkadaşlar merhabalar
özellikle tek kurşun atışlarında isabet oranını artırmak için , herzaman ayarlı gezi olan slug namlu bir tüfek alamayan arkadaşlarıma fikir vermek için bunu yazıyorum.
  Güç ayarlı bir matkap ile ince Çelik uç vasıtasıyla şerit namlunun fişek yatağı üstündeki etli ilk boğum tam orta noktadan sadece şerit hedef alınarak delinip kaliteli bir yapıştırıcı ile sabitlenirse ... sonuç böyle oluyor... fotoğraflarda poze ve yarı otomatik tüfeklerimin 2 tanesinin uygulamasını ve malzemeleri göreceksiniz... tabi atış yaparken en geniş 5 şoku takmak gerekir. Ben bunu uzun yıllardır bir domuz avcısı olarak kullanıyorum... meraklı olan arkadaşlarımda ellerindeki normal şeritli poze veya yarı otomatikleri hassas atış yapabileceği bir tüfeğe dönüştürebilir. Selamlar...

« Son Düzenleme: 10 Ocak 2019, 11:40:47 Gönderen: Erkan ÜNAL »
  • Alt Üst Çifte 71
  • Slug 61 Y.oto
  • 66 namlu Y.oto
  • 71 namlu Y.oto
  • Alt Üst Çifte 76
Erkan ÜNAL
1969 Orhangazi/BURSA
İkamet- TEKİRDAĞ Merkez

The following users thanked this post: Recep ERTUNÇ, İsmail METE, Hüseyin İŞCEN

Çevrimdışı İsmail METE

• *
Gayet guzel olmus.Tebrik ederim Erkan bey.
İsmail METE
1981 DENİZLİ

The following users thanked this post: Erkan ÜNAL

Çevrimdışı Hüseyin İŞCEN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
arpacığın gösterdıgı  yerı vuran tufekler ıcin  gayet  güzel  :)  elınıze saglık
  • huğlu kooperatif 12 calibre 76 namlu süperpoze
  • Üzümlü kooperatif 16 calibre 71 namlu çifte
  • Akdaş ah 212 w hybrit 71namlu yarıotomatık
Gerçek avcı doğayı  koruyan nefsini dizginleyebilendir.

1986 sivas

The following users thanked this post: Erkan ÜNAL, Tevfik GÜN

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
arpacığın gösterdıgı  yerı vuran tufekler ıcin  gayet  güzel  :)  elınıze saglık
Çok yerinde bir tespit,arpacığın gösterdiği yeri vurmayan şeritli bir tüfeğe eski mavzer gez arpacık setini kullansanız hikaye.

Masraflı olmasın aklımda olanı uygulayayım diyenler için güzel bir çözüm tabiki gezin konacak yerinin çok iyi ayarlanması lazım yoksa istenen verim alınamayabilir,paylaşım için teşekkürler Erkan Bey.
« Son Düzenleme: 08 Ocak 2019, 16:11:02 Gönderen: Tevfik GÜN »
1978 Eğirdir-Isparta

The following users thanked this post: Erkan ÜNAL, Hüseyin İŞCEN

Çevrimdışı Erkan ÜNAL

• *
Arkadaşlar bu konudaki tebrik ve cevaplarınız için ben teşekkür ederim... bu uygulamayı bazı arkadaşlarıma da yaptım eski yıllarda... Tabi bunu uygulayan birinin biraz ilgisi ve bilgi birikim gerekli... tüfeğini önceden atış testinde tanıması gerekli.... imkanları geniş, yoğun çalışan ama av ve atış tecrübesi olmayan arkadaşlar, atış testi yapmadan denemesinler tabi ki..bu tüfeklerden biri 2011 diğeri 2015... bilmediğim tüfeği gidip reklama dayalı almam... parasına göre de kıyaslamak olmaz... 30 yıl önce ilk av tezkeremi aldığımdan beri onlarca tüfek tecrübesi yaptık...bu iş en iyi doğada belli olur... hepinize selamlar... rasgele
  • Alt Üst Çifte 71
  • Slug 61 Y.oto
  • 66 namlu Y.oto
  • 71 namlu Y.oto
  • Alt Üst Çifte 76
Erkan ÜNAL
1969 Orhangazi/BURSA
İkamet- TEKİRDAĞ Merkez

Çevrimdışı Yusuf KESKİN

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Şeritli namlular için hıvız ayarlanabilir gezler var.Ben kullanmadım fakat işe yarayan birşeyse şeridi delmeye gerek kalmaz.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1995 - Erzurum

Çevrimdışı Erkan ÜNAL

• *
   Yusuf kardeşim nişangah ile oynarken bir sürü seçenek var... bu benimkisi en az maliyetli modeli...hazır satılanları tercih de edebilir arkadaşlar... silah ve avcılık neticede keyif işi... selamlar
  • Alt Üst Çifte 71
  • Slug 61 Y.oto
  • 66 namlu Y.oto
  • 71 namlu Y.oto
  • Alt Üst Çifte 76
Erkan ÜNAL
1969 Orhangazi/BURSA
İkamet- TEKİRDAĞ Merkez

Çevrimdışı Yusuf KESKİN

• *
Tabi bir tercih meselesi zaten bende geçen İnternete gezerken denk geldi acaba kullanıp verim alan varmı diye merak etmiştim sizin başlığı görünce dikkatimi çekti fark yok zaten sizin uygulamanızla benim söylediğim arasında.Yaza bende bir tane almaya karar verdim.

1995 - Erzurum

Çevrimdışı Yusuf KESKİN

• *
1995 - Erzurum

Çevrimdışı Erkan ÜNAL

• *
    Arkadaşlar bu set sitede 560 tl civarı..... alana saygı duyarım ama ben bukadar para için yazık derim... benim malzemeler 20 tl... yapıştırıcı, matkap var zaten...  şeritli namludan malzemeyi çıkartmak istediğinizde minik bir delik kalıyor...siyah sprey boya ile boyayınca belli bile olmuyor...olmadı üst kımı kesilmiş ve vida dişi açılmış minik metal arpacık takılıp boşluk doldurabiliyor...tercih ekonomiye bağlı...selamlar...
  • Alt Üst Çifte 71
  • Slug 61 Y.oto
  • 66 namlu Y.oto
  • 71 namlu Y.oto
  • Alt Üst Çifte 76
Erkan ÜNAL
1969 Orhangazi/BURSA
İkamet- TEKİRDAĞ Merkez

Çevrimdışı Yusuf KESKİN

• *
    Arkadaşlar bu set sitede 560 tl civarı..... alana saygı duyarım ama ben bukadar para için yazık derim... benim malzemeler 20 tl... yapıştırıcı, matkap var zaten...  şeritli namludan malzemeyi çıkartmak istediğinizde minik bir delik kalıyor...siyah sprey boya ile boyayınca belli bile olmuyor...olmadı üst kımı kesilmiş ve vida dişi açılmış minik metal arpacık takılıp boşluk doldurabiliyor...tercih ekonomiye bağlı...selamlar...
Öncelikle iyi akşamlar erkan bey amacım sizin uygulamanızı kötülemek değil.Sizin uygulamanıza gelince attığını vuran tüfekler için makul gibi duruyor, fiyat konusunda hemfikir olmakla beraber bu set ayarlanabilir  gezli ve sökülüp takılabilme özelliği olduğu için nişan alınan yeri vurmayan tüfekler için sıfırlama yapmaya uygun aynı zamanda ister 100 ister 150 metreye sıfırlama yapıp daha uzağa isabetli atışlar yapma imkanımız var, hemde sökülüp takılabilir olduğu için şerit namlu işlevini yitirmemiş oluyor mesela tavşana giderken gezi sök hedefe atarken gezi tak, 500 600 ₺ gibi rakamlar verilirmi verilmez ama daha uygun fiyatlı olan ürenler illaki vardır.

1995 - Erzurum

Çevrimdışı Mustafa KESGİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
https://www.balikmarketim.com/TRUGLO-UNIVERSAL-GEZ-ARPACIK-SET,PR-333556.html

Arkadaşlar burada aynı ürün 330 tl. Belki internette daha ucuzuda vardır
avfoni de 306 tl
1965
MUĞLA

Çevrimdışı Erkan ÜNAL

• *
     Arkadaşlar az maliyetle bir adet tüfeği olan arkadaşlarımız faydalansın diye bu konuyu paylaştım... bu benim için yeni bir durum ve uygulama değil...slug namlu, reddot takılı şeritli namlu dahil tüfeklerim var... Bu hassas atış uygulaması genelde domuz avı için... yeni başlayan arkadaşlar az bilgi ile bunu lütfen kendi başlarına denemesin... Denemek isteyen arkadaşım da en az, 20 atış destekli tek kurşun atışı ( 5 no şok ile) yapıp tüfeğinin namlusunu test etsin... ben bu gezleri hiçbir zaman çıkarmıyorum... tüm avlarda kullanıyorum... alışınca çok keyifli atışlar çıkıyor.. İmkanları geniş olan arkadaşlarımız farklı metodlar deneyebilir... 300 tl civarı reddotlar var... hazır gezler yerine kullanılabilir... tercih ve keyif meselesi.... selamlar... rasgele
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2019, 13:28:45 Gönderen: Erkan ÜNAL »
  • Alt Üst Çifte 71
  • Slug 61 Y.oto
  • 66 namlu Y.oto
  • 71 namlu Y.oto
  • Alt Üst Çifte 76
Erkan ÜNAL
1969 Orhangazi/BURSA
İkamet- TEKİRDAĞ Merkez