Samsunda, kendini bilmez birkaç avcı müsveddesi, Bafra kuş cennetinde yasak yerde 40-50 ördek vurmuş, yakalanma riski olunca ördekleri bırakıp kaçmışlar..
Milli parkların konuyla ilgili fotoğraf ve videoları ortalıkta dönüyor, mutlaka görmüşsünüzdür.
İsmi lazım değil bir fotoğrafçı abimiz de, işini gücünü bırakmış avcılara kafayı takmış kamuoyu oluşturma peşinde, kısmen başardı da..
Önümüzdeki sezon, yepyeni yasaklar için mis gibi bahane geçti ellerine..
İşin siyasi ayağından hiç bahsetmiyorum bile, ne rantlar ne hesaplar dönüyor anlatmaya kalksak sayfaya sığmaz..
Samsun gibi bir yerde, binlerce resmi avcı, bir tane fotoğrafçı kadar olamıyoruz.. Adam olayı meclise kadar taşıdı da, biz avcılar bir araya gelip derdimizi kimseye anlatamadık...
3-5 çapulcunun zarar ziyanı, avcıya fatura edilir. Medyadaki geri zekalılar, alakasız adli vakalarda bile "av tüfeği" ifadesini kullanır.
Avcıyı öyle bir lanse ettiler ki, cani, katil, hayvan düşmanı vs.. Ondan sonra eline süs köpeği alan kokoş bile karşımıza hayvan sever diye çıkıp laf yapar oldu..
Öyle adamlar var ki şu camiada, bürokraside öyle yetkili konumlarda adamlar var ki, sırf topluma sempatik gözükme veya tepki çekmemek için olaya müdahil olmuyor.. Ondan sonra da belediye başkanının biri çıkıp istediği gibi at koşturuyor..
Yazılacak çok şey var, ağzımı bozmadan uygun bir lisanda anlatmakta zorlanırım...
Diğer yandan konuda geçen vergisi pulu, avlağı kotası yasağı da bu işin öteki cafcaflı tarafı..
Avcıyı da avcılığı da bitirdiniz lan.. Bişey kalmadı şurda 3-5 sene sürmez bu iş. Bitti gitti...
emrah bey kardeşim ,
çatı olarak ''kayhaf'' tan belki çok şey bekliyorum şahsen,
birde bu işe gönül vermiş avcı olan avcının yanında yeralan karşılıksız mesai harcayan pek çok değerli insanlar var camiada,
kayhaf düşüncesinde başka çatı topluluklarıda verdır ama biryere kadar çalışabiliyor önlerine aşamayacağı engeller brokratik şartlar bir yerekadar izin veriyor
gönülveren insanlar insanlar biryerekadar gelebiliyor şahsi çabalarıyla arkasına avcı camiasından aldığı destekle kanunlar nezdinde bazen dönüp baktıklarıda arkalarındaki avcı topluluğunun dağıldığını yanlız bırakıldıklarına şahit olduk yakın zaman hatırlarsınız
bir yonca evcimik çıkıyor, bir spor spikeri yorumcusu çıkıyor halka bizi hayvan katil olarak lanse edip avcı olan veya olmayan eli tüfek tutan kitleye bilip bilmeden haketmediğimiz hakaretlere vahşet derecesinde maruz bırakılıyoruz.
düşününki bir arsa veraset meselesi var ve bunun belgeli 150 bin civarı varisi var atrtısıda var rakamın amma küskün amma bohçacı ,
eeee,..
hadi bakalım getirin bunları bir araya ortakpaydada buluşturun avukata (başı çekecek adama) tek tek imza versin avukatta bu meseleyi kanun nezdinde halletsin avcının hakkını avcıya versin,..!
nerede o toplum bilinci hele biz avcılarda bu oldukça zayıf hal böyleyken mak kararlarıyla yazı üzerine bu iş araziye çıkınca hakkını vererek tabiat korunamıyorsa çıkıpta biz bunu beceremedik beceremiyoruz masabaşı envalter yapıyor face vs. üzerinden denetim yapıyoruzmu diyecek e buda hayalse.,..
hep söyledik avcı olarak,
''avcılığı avcılar yönetmeli''
diye,
ve tekyumruk olmaktan geçen bu yolda tüm türkiye avcıları olarak bugünkü şartları seneye hep arar oluruz.
tek yumruk olarak sürdürülebilir avcılığı gerçekleştirip doğadan aldığımızı tabiat anaya arttırarak vermez baltalayıp tüketirsek sonucu tahmin etmek için kahin olmaya gerek yokki,
bunları beceremezsek bizden bir cacık olmaz bunu bilir bunu söylerim bazı arkadaşlarım bana kızabilir ama yaşadığımız şartlarda ve uygulanan metodlarla budan ötesi uçurum felaketler zinciri baklaları katar katar bizi bekliyor. demekten kendimi alamıyorum.
2023 bakanlık bütçesinde avcıdan nekadar gelir elde edileceği fizibilitesi dahi yıllar önce ifşa edilmişti hatırlarma gereği duydum şimdi biz bakanlık nezdinde ''üvey evlat muamelesi'' görmekten kurtulamadık vergimizi harcımızı avımızı legal yaptığımız halde madur pozisyonundan kurtulamıyoruz çükü birlik değiliz.
avcı olan avcıya doğasını koruyan avcıya selam olsun.
saygılarımla.