Doğu ve GüneydoğuAnadolu'da durum şu: Her avlakta köylü yol kesiyor "devlet izin verebilir ama biz izin vermiyoruz" diyorlar! Bu vatandaşlar doğadaki canlıları hatta ormanları kendi malları gibi görüyorlar (bu arada bu bölgelerdeki ormanların en az 1/3'ünü yakarak devletin çıkardığı kanunu suistimal edip kendi adlarına tapuladılar) ve kendileri cayır cayır avlanıyorlar! Jandarmaya şikayete gidiyoruz; komutan, köylü ile aram bozulur kaygısıyla işlem yapmadan geçiştiriyor, ısrar edip tekrar gidersek arabaya çeşitli şekillerde zarar veriyorlar! Ve ispatlayamadan zarar görerek bölgeyi terketmek zorunda kalıyoruz! Tabii kanunlar çerçevesinde avlanan köylü kardeşlerimiz de var onlarla karşılaştığımızda kendi komşularının bilinçsizce avlanmalarından şikayet etmelerinden bizim yaşadıklarımızı O'nların daha dramatik yaşadıklarına (köy ortamı olduğundan bu gibi insanları biz hiç olmaz sa zaman zaman şikayet edebilirken onlar zorunlu olarak sineye çekiyorlar!) şahit oluyoruz. Bir keresinde DKMP aracı yolumuzu kesti evrakları takozu vb. sordu incelerken karşı yamaçtan tüfek sesleri geldi, bize "sizin arkadaşlar mı diye sordu hayır dedim. Şeflerine dönerek;Yalnız size çok merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum dedim. "Buyur sor" dedi. Siz bu güne kadar belgesiz bir köylü vatandaşımıza ceza kestiniz mi? Kestiyseniz hangi köyden kime ne zaman kestiniz? Cevap şu oldu: BEN KÖYLÜYE NASIL CEZA KESEYİM!
9-10 yıl önce bu durumu yaşadığımız av dönüşünde biz de çözüm olarak bu köylerden birinin kıyısında bir ev yapsak mı diye düşünürken geçen bu sürenin nihayetinde geçen sezon aynı sahaya gidip fişek atmadan dönerken "İyi ki ev yapmamışız" dedik birbirimize bize av yaptırmayan köylü kardeşimiz kendileri ve davet ettikleri misafirleri ile bir olup avı bitirmişlerdi!!