Gönderen Konu: KISIR DÖNGÜ  (Okunma sayısı 1448 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Engin FERAH

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
KISIR DÖNGÜ
« : 23 Aralık 2018, 02:27:04 »
Herkese merhabalar,
Paylaşımım biraz uzun,amaçsız ve kötümserlik içeriyor İnşallah herşey güzel olur cennet vatanımızda.
Çocukluğumda top peşinde koşarken rahmetli babam bir cuma akşam üzeri (1994) elinde uzun bir koli geldi eve Süper poze almış ATMACA marka dedim kendine yeni tüfek almış içimden (Rahmetli sert mizaçlı gereksiz konuşmayan kolay kolay gülmeyen çoğumuzun babası gibi duygularını gizleyen biriydi.)Hayırlı olsun bu senin artık beraber gideceğiz ava dedi bana.Hiç birşey diyemedim teşekkür dahi edemedim.Babam bana tüfek almış ve beni de ava götürecek av arkadaşlarını bırakıp benimle ava çıkacak inanamadım.Ertesi gün beni aldı evin ardı orman silah atmayı öğretecek.(evim köyde önü portakal bahçesi ardı çam ormanı yılda iki hafta gidiyoruz artık Grinin şehri Ankarada tutsağım malesef.)İlk hedefim johnny walker redlabel şişesi ilk atışımda vurdum aferim dedi dünyalar benim oldu şu an yazarken tekrar yaşıyorum o anı.İşte o gün başladı bende bu heves.
Sonra bir gün sabah erkenden karatavuk sesi duydum Babam şehir dışında çalışıyor haftada bir yada iki haftada bir gelirdi (iş makinası tamircisi usta başıydı Baraj inşaatları vs yurt içi yurtdışı çalışırdı hep gurbetteydi rahmetli.)Evde  kardeşlerim ve annemde var evin önünde bir nar ağacı vardı kış günü 3 -5 nar kalmış başında karatavuklar onlara gelmiş.Yapmamam gereken birşey ama aldım tüfeği koydum içine numarasını gramını bilmeden kağıt MKE fişeği hani çıkarınca boş kovanı kokladığımız kara barutlu olanından evin içinden pencere korkuluğuna dayadım silahı  ateş ettim.Evde herkes şok geçirdi resmen ben vurdum diye fırladım zaten sonradan anladım geçirdikleri şoku iki karatavuğu tek seferde vurdum.İlk avım bu benim için çok önemli nasıl olursa olsun babama kendimi kanıtlama hırsı başka birşey değil.Anneden yediğim azar v.s umrumda değildi hemen anneanneme koştum gösterdim. Aferim oğul avın kanlı olsun dedi avının başını hiç göğe çevirme avın kesilir kısmetin gider diye öğüdünü aldım nurlar içinde yatsın. Kuşları temizledim annem pişireyim dedi hayır dedim Babam gelsin öyle yeriz dedim( sanki toy,kaz vurdum)Rahmetli geldi hafta sonu geç vakit karnı aç annem kuş var dedi rahmetli ne kuşu dedi Engin vurdu iki tane pişireyim mi dedi (aha dedim şimdi kızacak bana habersiz tüfeği aldım hemde evin içinden ateş ettim )Rahmetli oğlum vurmuş çiğ bile yerim dedi.Canım babam dedim içinden ama söyleyemedim çünkü alışkın değiliz ikimizde buna.
Yılla sonra anladım sırf beni kötü alışkanlıklardan korumak için bu sevdaya gönül vermemi sağlamış bu kirli dünyada ne kadar başarılı oldu tanıyanlar değerlendirir artık.
İşte böyle çocukluktan içimize işlenen bu sevdaya yıllar sonra tekrar döneyim istedim ve son 4 aydır forumda hergün en az 2-3 saat geçiriyorum.İlk sorun vakit olmadığından satın alma belgesi çıkarma oldu(sağlık raporu) Sağolsunlar bir konu açtım hemen bilgilendirdi sevgili abi ve kardeşlerim.Tam belge çıkartayım derken ailevi sağlık problemleri oldu ve bu sezona belgeyi yetiştiremedim.Neyse dedim bari ocakta zam gelmeden tüfeği alayım diye araştırma yapayım dedim 2013 den bu yana açılan bütün konuları inceledim otomatik,çifte,poze hepsini inceledim.Bu arada sadece yerli firmalar için konuşuyorum.Her firma için şikayet ve sitem konuları v.s v.s .Şunu anladım ki bu güzel memleketimizde bütün sektörlerde olan,hayatın bütün yönlerinde olan sorunlar yerli silah sanayimizde de var.Ürünü kalite kontrol yapmadan kullanıcıyla buluşturup sonra lütuf muş gibi sorun çözme bu nedir anlam veremiyorum.Bir av tüfeğinin mekanik olarak sorun yaşaması sisteminin işlevini yerine getirmemesini anlıyorum sonuçta üretim bandından çıkan ürünlerde az da olsa hata payı olabilir ama bir tüfeğin hedefi vuramaması alt,üst,sağ,sol vurması nedir.Hiçmi kontrol edilmiyor mübarek.Bir namluyu delip sistemle birleştirerek tüfeğin attığı yeri vurmasını sağlamak için ne gibi bir fizik ve mühendislik bilgisi gerekebilir ki.Mühendislik bilim ince iş ilk önce tüfeği kaba şekilde hedefi vuran bir alet olarak üretmeyi başar yada hepsinde bunu yapki sonra yakıcılık,gazlı,kinetik,kilit sistemi monoblok vs ayrıntıyla uğraş.
İnsanda hayretler uyandıran konular açılmış forumda arkadaş poze satın almış hedefi üst vuruyormuş firma biz bilerek üst vurduruyoruz avantaj sağlıyor demiş neden iki namluda aynı hedefi vurmuyor nedir bundaki dahilik.Çoğu firmada adamına göre muammele var arkadaşlar.2010-13 yıllarında Konya da görev yaptım sırf merak ve ilgiden birkaç üreticiyide gezdim değer verip samimi davranan lar da oldu ama çoğunda umursanmadığımı da fazlasıyla hissettik sağolsunlar. Yanlış anlaşılmasını istemem Konya üretimi ürünler için değil ülke geneli bu şekilde olduğunu düşünerek yazıyorum.
Ben çifte satın almak için bir konu da açtım ve Allah izin verirse kararımı da verdim.Artık hepimizin dediği gibi şansımıza ne çıkarsa artık ya burdan öve öve bitiremem yada yerin dibine sokarım zaman gösterecek.Ama şu gerçek var ki malesef ülkede beyaz eşya gibi şans işi diyerek başarı sağlamamız imkansız.Biz şans işi dedikçe tüketicinin umursanmadığı üretim anlayışı ile bu şekilde bütün sektörlerde  döngü devam edip gidecek.
Son olarak Balık avcılığı hakkında sanal ortamda birçok forum ve sayfaya kayıtlı biri olarak forumumuzu karşılaştırarak birşeyler söylemek istiyorum.Balıkçılık sayfalarında markanın dispiritörü tarafından hediyelere boğularak hobiye yeni başlayan arkadaşları yönlendiren birçok şahsiyet mevcut(Balığı başka malzeme ile yakalayıp reklamını yapmak istediği maketi ağzına takan mı yada rakip firma ürünleri kötülemeler neler neler.)Hiç bir arkadaşın abinin avlak ta bu şekilde ne yorumunu nede yönlendirmesini görmedim samimi ve dürüst şekilde paylaşım ve bilgi alışverişi yapılan herhangi başka platformun olmadığını söylemek isterim.(özelden gelen birkaç mesaj hariç).Herkesin deneyimini ve teknik bilgi birikimini menfaat kaygısı olmadan paylaştığı bir forum olduğu için bütün forumdaş kardeş,abi ve ablalara teşekkür ederim.İyiki varsınız.

Çevrimdışı Engin FERAH

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: KISIR DÖNGÜ
« Yanıtla #1 : 23 Aralık 2018, 02:27:59 »
sevgi ve saygılarımla.
  • Yıldız Spz 71 cm
  • Özkanlar FX 17 66 cm
1983 BEŞKAZA-ANKARA

The following users thanked this post: Murat ÖZBAŞ, Kamil SELCİK, Ayşe ALTINTREN

Çevrimdışı Enes Malik TEPE

• *
« Yanıtla #2 : 23 Aralık 2018, 03:18:35 »
Okurken ben bile duygulandım.Forumun amacını ve değerini gerçekten anlamış ve anlatmışsınız.Teşekkürler.
  • Armsan Phenoma Carbo 76 cm
  • Huğlu Koop. 103FE 71 cm
  • P. Beretta S56E 76cm

1997
Tekirdağ/Van

The following users thanked this post: Engin FERAH

Çevrimdışı Gökhan DEMİR

• *
  • SeversenDoğa'nı,, Sürekli Yaparsın Avı'nı
    • youtube/viraav
« Yanıtla #3 : 23 Aralık 2018, 03:56:51 »
Çok güzel bir anınız var bu saatte keyfle okudum. Sitem ettiğiniz konularda da sonuna kadar haklısınız.
  • Çiftsan |71| Çift Tetik 12Kal Superpoze
  • Armsan |71| phenoma Camo Max 5
55-Sam1986 / Since-2017 youtube/viraav
deneme-5-5" border="0

Çevrimdışı Ayşe ALTINTREN

• Bayan Üye
  • **
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #4 : 23 Aralık 2018, 09:51:36 »
Emeğinize sağlık benimde ilk ava başlama anima benziyor tek fark vurulan av ve atış yapılan yer farkı var ben sigirciklara atmistim balkonun  kapı aralığından😂❤❤eşim  çok korkmuştu
  • beretta stonecoat al391
  • beretta s55
  • beretta303
  • beretta al390
  • Beretta a300
  • simson
1981 Edirne

Çevrimdışı Erkan ÜNAL

• *
« Yanıtla #5 : 23 Aralık 2018, 22:07:05 »
   Engin kardeşim yürekli çocuksun... diline , kalemine, yüreğine sağlık...
  • Alt Üst Çifte 71
  • Slug 61 Y.oto
  • 66 namlu Y.oto
  • 71 namlu Y.oto
  • Alt Üst Çifte 76
Erkan ÜNAL
1969 Orhangazi/BURSA
İkamet- TEKİRDAĞ Merkez

Çevrimdışı Hamza SEDA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 23 Aralık 2018, 22:28:55 »
Engin bey hoşgeldiniz, vallahi okurken ben de duygulandım, avın kanlı sohbetin bol olsun
  • Özkanlar Fx12 (Standart) 66 cm namlu Yarı Kamuflaj
1984 AFYON

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #7 : 23 Aralık 2018, 23:27:21 »
Herşeyden önce babanıza Rabbimizden Rahmet size başsağlığı dilerim.
Zamanla herşey daha güzel olur İnşallah, av ,av arkadaşları ile güzeldir ve keyiflidir, yakın bir kulübe üye olarak başlayabilirsiniz.
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 24 Aralık 2018, 20:13:41 »
3 sene evveli adresim belliydi ''murat ali avda'' evde değil,.. ;D

o mera senin bu mera benim gittiğim meraya o sezon birdaha gitmez yeni yerleri tanyıp gezerdim,

3 sene evvel her lşey güzeldi , her av günü pazar avadaydım ,

geçen sene 15 te bir pazar avdaydım,

bu sene ayda bir pazar avdayım nedenmi ?,..

ne avın ne avcının nede hayatın tadı tuzu kalmadı av işi ekip işi birimiz ava gitmedimi diğer 4 boşa çıkar ava mava gidilmezdi ava gidiyoruz edasıyla kır piknik yapılırdı kendi aramızda kısa koşu.

rabbim babanıza rahmet eylesin onların etik avcılığıda bitmek üzere yetiştirilme edep ve doğaya saygı  can çekişmelerde.

bu tadın son demlerinde size naçizane tavsiyem bir an evvel bu sezonmu yoksa önümüzdeki sezonmu bilmem meralarla kucaklaşmak için şartları zorlayın.

rast gelsin rabbim ağıztadında dostluk harmanıyla yoğrulu kazasız belasız güzel av günleri nasib etsin.

bu arada kafanı fazla karıştırma,  ata sözü ''saat at avrat kılıç, bunlar şans işi'' .

kafana göre güven verecek bir markanın çiftesi pozesi otosu işini görecektir, bilirsiniz vurmayan tüfek yok,  yeterki sonradan çıkacak arıza yaratacak konu üretici tarafından düzeltilebilsin buda kadro ve iş ahlakıyla ilintili ona dikkat et firma seçerken.

saygılarımla.
« Son Düzenleme: 24 Aralık 2018, 20:20:55 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Engin FERAH

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 24 Aralık 2018, 21:54:16 »
Herkese güzel yorumları için teşekkür ederim.Yine forumda gezinirken bir an kendi kendime kaldığımı hissettim duygu patlaması oldu.Eskilere gittim bir anda.Rahmetli babam için olan samimi duygularınız için hepinize teşekkür ederim.Allah başımızdan eksik etmesin bütün sevdiklerimizi ailemizi.Sevgi ve saygılarımla.
  • Yıldız Spz 71 cm
  • Özkanlar FX 17 66 cm
1983 BEŞKAZA-ANKARA

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Erkan ÜNAL, Doğan ATEŞ