Muhammet bey ben uzun zaman önce kullanmıştım bir dönem bu tüfeğin aynısından. bu tüfeğin kondüsyonu yaşına göre çok iyi görünüyor .nasıl çalıştığını bilmiyoruz .resimden. bir zamanlar bu tarz tüfekler bu kadar eski deyildi sanırım .alıştıktan sonra tüfek atığı yeri vuruyorsa ,kilit sistemimi laçka deyilse , namlusu iyi kalite ise ,karıncalanma yoksa yıpranma incelme yoksa kullanılabilir . hatta geçen sene bir arkadaş,da, 12 çap modelini gördüm .bana satmak istemişti.ama kilit makenizması güven vermedi almadım.bundan kötü durumda yorundu idi resimdeki tüfek iyi görünüyor .bu tarz eski kırmalarda tetik ve emniyet,kilit sisteminin laçka gevşek olmaması önemlidir. yoksa tüfek atıştan sonra kendiliğinden açılabilir.hatta en ufak sarsıntıda kendiliğinden patlayıp açılabilir ,tehlikeli olabilir.diyer bir bakılması gereken namlu ile kasa arasında boşluk laçkalık olması ,namlu ,içinde karıncalanma ve çizik yarık bulunmaması,el kundağı ve dipçiğin langur lungur sallanmaması lazım.fişek sıkıştırması olabilir bakmak lazım kısaca ele alıp ,deneyip almak lazım resimle cevap güç . 16 çapı daha çok seven biriyim yazdıklarım sizi yanıltmasın en zevkle kullandığım çaptı. fişek bulmak zor çok piyasada 28 gram bulabilirsiniz diyer gramları zor bulursunuz .ince numarasını bulmak zor oluyor 16 çap için avda yoğun kullanmak için pek uygun olmaz bu yönden .diyer yandan eski tüfek sonuçta ama alayım bir iki fişek atarım sonuçta eski tüfek yormam ,yağlar ,temizler ,seyredirim, diyorsanız bence olabilir. ama ben illa tek kırma ile yoğun av ,atış yapacağım kullanacağım.derseniz yerli veya yabancı yeni üretim taze tek kırmalardan sevdiğiniz bir modeli, çapı deneyip alıp, kullanmak daha mantıklı bence.veya bir çifte de olabilir .tercih sizin bu benim kişisel görüşüm bu yönde.