Gönderen Konu: Yeni alınan tüfekte ufak yaralanma sorunu  (Okunma sayısı 1119 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Furkan ÖZÇAM

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Yeni alınan tüfekte ufak yaralanma sorunu
« : 17 Aralık 2018, 14:41:17 »
Öncelikle herkese selamlar forumu bayadır takip ediyordum ancak yeni üye oldum ilk tüfeğimi satın almamla beraber. Ancak yeni tüfeğimde şöyle bi sorunla karşılaştım; tüfeğin el kundağının uç kısmında sol tarafta çok ufak 3 tane nokta şeklinde yaralanma var. Yani o kadar ufak ki nasıl olmuş olabilir onu dahi bilmiyorum, bir yere mi vurulmuş vs. Kozmetik olarak uzaktan gözükmüyor bile sadece buna sebep olan darbe tüfeğin çalışmasına yada isabetine etkisi olur mu tek derdim bu. Çünkü teknik servisle falan uğraşmak istemiyorum. Foto linkleri aşağıda, şimdiden görüşlerini belirten abi ve kardeşlerime teşekkürler.
Fotolar: resimag.com/f3fa162e16.jpeg
resimag.com/bd607b943b.jpeg
resimag.com/a68edcf6b7.jpeg
  • Derya MK-12
1998-Ankara

Çevrimdışı Hakan ATASOY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Yeni alınan tüfekte ufak yaralanma sorunu
« Yanıtla #1 : 17 Aralık 2018, 16:38:03 »
Fotolardaki izlerin tüfeğin çalışmasına bir etkisi olmaz. Tüfeğinizi yeni aldıysanız detaylı olarak test etmenizi ruhsat kaydını da ona göre yaptırmanızı tavsiye ederim. Şarjörlü tüfekler biraz daha nazlı çalışıyor. Namlu gördüğü yeri vuruyor mu tutukluk yapıyor mu iyice denemeniz lazım. Bunlar çok sık karşılaşılan sorunlar... Bu arada el kundağındaki o havalandırma deliklerine parmak uçlarınız takılmıyor mu? Burdan bakıldığında serçe parmak takılabilir yaralanma olabilir gibi görünüyor ama göründüğünden çok daha küçükse boşluklar sorun olmaz. Bir de o boşluklardan toz  çöp vs. dolabilir mekanizmaya bu da tutukluğa yol açabilir aslında kapalı olsa daha güvenli olurdu.  O0
« Son Düzenleme: 17 Aralık 2018, 16:40:03 Gönderen: Hakan ATASOY »
Bu memleket tarihte Türktü, bugün de Türktür ve ebediyyen de Türk olarak yaşayacaktır.Türkiye Türklerindir! Ne mutlu, Türküm diyene!1980 BURSA

The following users thanked this post: Furkan ÖZÇAM

Çevrimdışı Furkan ÖZÇAM

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Ynt: Yeni alınan tüfekte ufak yaralanma sorunu
« Yanıtla #2 : 18 Aralık 2018, 17:27:09 »
Fotolardaki izlerin tüfeğin çalışmasına bir etkisi olmaz. Tüfeğinizi yeni aldıysanız detaylı olarak test etmenizi ruhsat kaydını da ona göre yaptırmanızı tavsiye ederim. Şarjörlü tüfekler biraz daha nazlı çalışıyor. Namlu gördüğü yeri vuruyor mu tutukluk yapıyor mu iyice denemeniz lazım. Bunlar çok sık karşılaşılan sorunlar... Bu arada el kundağındaki o havalandırma deliklerine parmak uçlarınız takılmıyor mu? Burdan bakıldığında serçe parmak takılabilir yaralanma olabilir gibi görünüyor ama göründüğünden çok daha küçükse boşluklar sorun olmaz. Bir de o boşluklardan toz  çöp vs. dolabilir mekanizmaya bu da tutukluğa yol açabilir aslında kapalı olsa daha güvenli olurdu.  O0

Cevabınız için teşekkür ederim. Dediklerinizi en kısa zamanda yapacağım.
  • Derya MK-12
1998-Ankara