Renova ile ilgili yorum yapamam çünkü kullanmadım, Ancak Sarsılmaz Magıc model tüfeği sonuna kadar tavsiye edebilirim.Yalnız bu tüfek ile igili Sarsılmaz firmasının ufak bazı iyileştirmeler yapması yerinde olur.Tüfek işçilik , malzeme, şoklar ve grupman konusunda çok başarılı.Bence tek eksiği denge.Namluya doğru kayan ağırlık dengeyi bozuyor.Bu tüfeği 4+1 olarak ve de Beretta 391 gaz pistonu ve el kundak somunu benzeri ile yeniden tasarlasalar bence inanılmaz bir silah olur ve çok daha fazla satar. Yani ön tarafın biraz daha hafiflemesi lazım.Bu arada Magıc 18,4 namlu iç çapına sahip.
Renova kullanmadım ama şöyle bir inceledim.Tüfeğin dengesi güzel, tasarım güzel ve şık ancak namlu ve şok işçiliğinde Sarsılmazın gerisinde. Tetik ağırlığı biraz fazla.Kundak cevizi yine Sarsılmazın gerisinde.
Defalarca yerli kinetik sisteme şans vermiş biri olarak nedendir bilemem takır takır çalışırken muhakkak çok önemli bir yerde tutukluk yapar.Peşinden 100,200 tane atarsın yapmaz, durur aniden bir yerde gene tutukluk yapar.Bu nedenle gazlı sistem her zaman daha güven verici geliyor bana.