Değerli arkadaşlar 2 yıldır ben de Sarsılmaz Magıc 66 ve 71 namlu tüfek ile avlanıyorum .Bu nedenle uzun bir aradan sonra ben de yazmak istedim.Öncelikle tüfeği tanıdıkça daha çok sevdiğimi ifade etmek isterim.
Öncelikle tüfeğin kundak uyumu iyi ise bir kartona atıp saçma dağılımını ve vurduğu yeri iyice kontrol etmenizi tavsiye ederim.Bu konu tamamsa fişek seçimi ile ilgili tavsiyelerimi paylaşmak isterim.
Tüfeği genelde 4 şok ile kullanıyorum, Bu tüfek kesinlikle düşük gramaj fişek ile daha iyi performans gösteriyor.Genelde 28 gr ve BİOR tapa fişekleri daha çok seviyor. Yerli olarak 28 gr bior tapa YAF ve ZUBER, ithal fişek olarak 28 gr BİOR tapa MİRAGE çok randımanlı.Ördek avında dahi 28 gr BİOR tapa YAF marka 5 no saçma atıyorum.
Bu tüfek çok ilginç bir tüfek, yaşadığım Biga ilçesi denize 20 km. uzaklıkta hava poyraz ve soğuksa biraz daha yüksek rakımda çulluk avına gitmişsem 24 gr kullanıyorum, Lodos havada denize yakın yerde avlanıyorsam 28,30 gr yaf,zuber veya mirage bior tapa kullanıyorum.Hava kırağı ve buz yaptıkça 24 grama iniyorum yüksek rakımda.Deniz kenarına ördeğe çok aşırı sert ve fırtınalı havada inmişsem kalın saçmalı 32 gr mirage, bornaghi ve zuber atıyorum.YAF olursa 28 gr bior 4 no saçma.
Bu tüfek kullandığınız fişek bior tapa, düşük gramajlı ve iri saçma olursa uzak mesafede 4 şokla bile inanılmaz toplu atan ve randıman veren bir tüfek.Bilinenin aksine soğukta ve poyraz havada gramajı düşürmeyi, sıcakta ve lodos havada biraz daha gramajı yükseltmeyi gerektiren inanılmaz bir silah.Elimde Benelli marka bir silahım da olmasına rağmen 10 defa ava gidersem 8 defasında sarsılmaz ile gidiyorum.
Tüfeğinizi iyi tanıyıp zevkli avlar yapmanız temennisi ile.