Türkiye de,kişisel görüşüm olarak söylüyorum doğru dürüst çifte formu verilmiş bir örnek,tek bir model dışında ki,o bile yaklaşmış olmakla birlikte gene de benim çifte deyince zihnimde canlanan o yılların imbiğinden geçerek en üst seviyesine gelmiş ve bir avcının direkt gönlüne hitabeden,başka herhangi hiçbir silahın da yanına dahi yaklaşamayacağı bence son derece zarif ve latif kendine münhasır forma ulaşabilmesinde daha katedecek yolu olan ama ne iyi ki bir şekilde vucut buldurulmuş olan ve geliştirilmesinde ve imalinde katkısı olan her şahsiyeti hayırla yadettiğim Akus prestige gerçek tamçakmak modelidir ve maalesef çoğu Türk avcının fiyat anlamında tercihi olmaktan çıkmaktadır(kalite ve özelliklerine göre hayli de uygun olduğu halde etiket fiyatı),görememekteyim.Cümlenin uzunluğu için bağışlayın ama böyle yazmam şarttı.
Benim,avcılığa gerçekten gönül verdiği ayan beyan olan ve aynı zamanda güzelliklere de meraklı olduğu bilhassa da fotoğraf hobisi ve bu konudaki özeninden de belli olduğu üzere,hissedilen Emrah arkadaşımıza tam içine sinebileceği bir tercih yapabilmesi adına tavsiyem,yerli firmalar yerine ikinci el temiz olmak ve güvenilir insanlardan temin etmek kaydıyla,Avrupa ya da Japon imali marka ve modelleri araştırması yönünde olur şu noktada.Gene de ucuz İspanyolları,ucuz İtalyanları ve yıpranmış Belçikaları önermem.Robust gayet iyi bir seçenek olabilir,denk gelirse eski seri beretta çifteler uygun fiyata bulunabilir.ama nerden baksan minumum yaklaşık 5000 TL ayırmak icap eder sanırım.Fakat gerçekten av tüfeği his ve doygunluğunu çifteden iyi verebilecek sistem yok.
Kamil hocam, öncelikle güzel yorum ve tavsiyeler için çok teşekkür ederim. Gönül neler istiyor ama imkânlar hoop dur bakalım diyor
Bundan 10 sene önce, şuan elimde bulunan naciz imkanlar bile bana hayal gibi gelirdi.. Şimdi kendi çapımda imkanlarım var ama bu defa da av/avcılık durumu can sıkıcı bir yöne doğru gidiyor.. Belki genel manada imkanlar iyi ama yaşım itibariyle avcılık namına bazı şeylere geç kalmışız, bunu anlıyorum..
Fuarlarda, Akus standında dolanırken içimden ne "ah" lar çektim..
Emeğine göre uygun fakat Türk avcısına göre fazla olan o fiyatlar yok mu... Kedinin ciğere bakması gibi bakıyoruz işte tüfeklere..
Eğer çifte niyetim kesinleşirse, Akus ilk sırada tercihim olur büyük ihtimal. Dediğiniz yabancı markalardan Berettanın çiftesiyle Simson Suhl çifteyi şöyle bir incelemiştim. Eski tüfekler olmalarına rağmen benim görebildiğim kadarıyla kalite farkı bile "ben buradayım" diyordu gerçekten.
Şuanki durumum, öyle ha deyince 5-10 bin bandını aşmaya yetmez. İyi sayılabilecek düzenli bir gelirim olsaydı bazı şeyler daha farklı olurdu tabi.. İşin özü, imkanlar imkanlar.. Hayat zalım..
Bu arada, sabah acelemiz vardı fotoğraflara hiç özenemedim, kusuruma bakmasınlar.
İstiyorum ki paylaştığım fotoğraflar düzgün olsun, bakınca şöyle göze hitap etsin.. Güzel fotoğraflar görmek benim hoşuma gittiği gibi her avcının da hoşuna gider herhalde..
Güzel yorumunuz için tekrar teşekkür ederim hocam.
Rast gele.