Kış yapmadan göç olmuyor, çulluk ve ördek durumu henüz iç açıcı değil..
Tahtalı sevdamızdan vazgeçmeden ufak ufak nasip dahilinde avımıza bakıyoruz..
Klasik tüfekle geçit avı yapmak gerçekten ayrı bir keyif.. Videoları vardı ama teknik bir sıkıntı oldu kurtaramadım..
Paylaştığım videonun ilk atışı önceki bir av gününden. Diğer 2 pozisyon da bu sabaha ait..
Birkaç pozisyon kaçırınca onun gazıyla yükseğe duble atış yapayım dedim nasip ya en arkadakine denk geldi, iyi mesafeden düştü.
-----------
Yeri gelmişken bir konuyu da arz edeyim..
Av paylaşımı yaparken, kimseyi kıskandırmak ya da nispet yapmak gibi bir derdim asla yok, olmadı da. Yaptığım belli ettiğim belli.
Maksat güzellikleri paylaşmak, göze ve gönüllere hitap edebilmek.. Güzel bakan güzel görür güzel gören güzel düşünür demişler.
Ama tabi kötü düşüncelere sahip olan ve ilk olumsuzlukta çirkin yüzünü gösteren bazı arkadaşlarımız da varmış maalesef..
Avlak ismi söylemedim diye ( mesajı çok sonradan farkettim ) facebook üzerinden beni bulup mesaj atıp hakaret eden ve sonrasında güya engelleyen forum üyesi o arkadaş..!
Kötü söz sahibine ait, kişi kendinden bilir diye boşuna dememişler..
Ben kimsenin avcı başısı değilim. Kimseye yer söylemek mecburiyetinde de değilim.. Ben o şahsa geçen yıl bol kuş olan ve kolay ulaşılabilir avlak isimini ( Alaçam ) zaten söyledim.
Allahın yarattığı av hayvanlarını da kimseden kıskandığım yok.
Benim Samsunda sahil boyunca Terme, Çarşamba, Bafra ve Alaçam avlaklarında av yaptığımı zaten birçok kişi biliyor.
Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür misali, alt tarafı vurduğumuz 3-5 güvercin yahu, ne kadar da gözünüzde büyüdü ?
Terme ve Çarşamba avlaklarında görülen kuşu toplasan hepsi 5-6 tabur, önceki seneler giib kuş yok artık..
Olanlar da her taraftan tüfek yediği için fena şekilde dağınık gezip sürekli yön değiştiriyor..
O arkadaşın derdi sıkıntısı illa kuş vurmaksa asıl Bafra ve Alaçam avlaklarında sürüsüne bereket müthiş tahtalı var. En azından oralarda tahtalı üzerinde bu kadar avcı baskısı da yok. Herkes ördek peşinde.
Ama tabi iyilikten anlamak da ayrı bir mesele.. Evvela insan gibi konuşmayı da öğrenmek gerek..
İnsanları iyi niyetinden ötürü pişman etmeyin.
Mesele ille de av vurmaksa, vurun kırın kökünü kurutun başınız göğe ersin, herkes rahat eder...
Cümleten rast gele..