Muhterem Tuncay Bey, Suat Bey,
Kinetik tüfekleri hor gördüğüm sanılmasın. Aklın teknolojiyle birleşimi yönünden gazlı hemcinslerine fark
atacağı, ileri seviyedeki yeri kesindir. Temizlik yönünden avantajı inkar edilemez.
Ancak, gazlı türlerin hamal yapılanması, kullanım ve çoğu çevre şartlarına duyarsızlığı genellikle kabul
gören bir yaklaşımdır.
Kinetik düzenin tanınması ve yaygınlaşmasında büyük payı olan malum İtalyan kuruluşu bu sektöre ticari
avantajını yüksek gördüğü için girmiş görünümdedir. Senelerce üç paralık minik bir parçanın maliyetinden
çekinerek kullanıcılarına parmak zonklatan kazık gibi bir şarjör iç mandalı sunması başka türlü izah
edilemez. Üstelik, sürekli artan pazar takdir ve taleplerini devamlı olarak maliyetine kıyasla orantılı olmayan
etiket fiyatını artırmaya vesile olarak yorumlamış gibidir. Sistemin izafi antipati getiren unsurları bunlardır.
Kişiler kanaatlerinde özgür, farklı düşüncede olabilirler.
Şahsen, her tür ortam ve şartta, bir yere çarpınca, güçlüce silkeleyince mekanizması aralanıp öylece kalan,
dolum için mudullama mandallama gerektiren bir tüfeğim olsun istemezdim. Uygun aralıklarla temizlik
refakatıyla hin i hacette, aciliyet tahtında benim silahın çalışmasına yardım edeceğime, onun benim uğraşıma
destek vermesini beklerim.
Saygılar.
Malesef biz kulanıcılar olarak sorunun çoğunun bizden kaynaklandığını belirtmek istiyorum.
Çoğumuz aldığımız bir ürünün kullanma kılavuzunu okumayız.
Aracımız bozulmadan, periyodik olarak herhangibi bir parçayı değiştirmek istemeyiz.
Nerede trak orada bırak misali.
Aslında dediğiniz gibi sezon içerisinde bir kaç kez temizlik yapmayı başarabilsek gazlı y otolardaki sorunun çoğunu çözmüş olacağız.
Daha önce kinetik bir y oto kullanmış,sonrasında gazlı sistem bir tüfeğe geçiş yapmıs biri olarak gazlı sistemin atış konforu kesinlikle tartışılamaz.
Ancak malum şartlarda arpacığı gösterdiği yeri vuran tüfeği bile bulmak zor iken inanın tüfeğin kinetik yada gazlı olmasının benim için pek önemi kalmıyor.
Buradan kendi yaşadıklarıma istinaden şu kanıya varıyorum.
Elinizdeki tüfek arpacığın gösterdiği yeri vurabiliyorsa benim için işin% 75 i tamamdır.
Geri kalan tepme,grupman gibi kriterler bir nebzede olsa ayarlanmaya çalışılabilir.
Böyle bir tüfeğim varken bir kez kumar oynama riskini alıp şansımı denedim.
Keşke denemez olsaydım.
Hayat bana bir tecrübe daha öğretti.
Elindeki iyiye sahip çık.
Kumar oynama😀.
Selamlar.