Selam aleyküm değerli avlak forumdaşlar.
çok şükür dağlarımızda av bu yıl bol,fakat avcılık konusunda yanlış fikir sahibi insanlar yüzünden avımız azalıyor.
sezon açılışında memleketime gittim. maaşallah çok sayıda keklik alayı vardı. avcıda çoktu .
dağda tanımadığımız bir grupla karşılaştık arkadaşlar benim üst tarafımdan gidiyordu.ama av yapar gibi değilde koşar adım. biraz ileride benim göremediğim bir yerden kuş uçtu diye 100 metre kadar aşağı inmişler yamacı çıkarken otların içinden bir şeyler görünüyor. arkadaşlar karşıma geçmişler. dikkatimi çekmese o anda bir kuş kalkıp yamacı yalar gibi uçsa allah korusun olacaklar malumunuz.olayın bir bu boyutu var birde ;
aynı arkadaşlar ve iki ekip daha var oraya gelen.
her av günü oradalar inanın 3. hafta memlekete bir daha gidelim dedik . kuş kalmamış bu şekilde yapılan avlarda populasyon çok zarar görüyor.bir gittiğimiz yeri durmadan değneklemek kendi kendimizin topuğuna sıkmak gibidir.
3 hafta gidişimizde ayrı ayrı yerlerde 4 tane kuş gördük ikisine atış şansım oldu biri çantaya girdi bir doğada kaldı. birde arabaya inerken tavşaları bulduk. oda baklavası oldu yemeğin.