Naçizane düşüncelerin,
avbis , kaçak av ihbar hattı vs. mak kararları vs. ülkem avcısına hizmet ediyor bunun içerisinde legal ve illegal avcı olmak üzere iki kısım halinde meralarda avcılar av yapıyor .
ben belgeli avcıyım kurallara ve limitler nekadar dolmasada günlük kotaları yıllardır bir sezon boyunca bile dolduramazken belgesiz veya izinsiz ava çıkmadım çıkmamda, çünkü bana cezai müeyyideyi usulsüzlük durumunda kabahatler kanunu çerçevesinde uygulayacak kurumdan madden daha zengin değilim bu bir,.. ikincisi ben vicdani limitler dahili av yapan bir avcıysam doğanın döngü işleyişine sevgim ve saygım var onu baltalayacak hiç bir teşebbüsüm olmadı olamaz yaban hayatı benden kalıcı veya baltalayıcı bir hareket göremez,.. üçüncüsü bana üvey evlat muamelesi yapan benden yana olmayandan yiyeceğim ceza inatla bende gurur yapar ben o cezayı yemem arkadaş çünkü yiyecek bir teşebbüsüm olmadığından o cezayı yemem diye kesin ve net konuşuyorum.
aslında ceza uygulaması olmasa belgesiz avlanırım bukadarda net söylüyorum, maliyeye yatan yivsiz tüfek harcı yıllardır kalkacak denildi ve avcı uyutuldu.
ama buda bir gerçek hak verilmez alınır camia olarak biz sahipsiz olunca şamar oğlanına döndük birlik olup tek çatıda toplanamazsak tek yumruk olup legalize iş yapacak önder liderliğinde ilerleyemezsek bu şimdiye kadar böyle gelip böylede gidecektir.
rüya ama benimkisi umut dünyası ya göl maya tutarsa nasreddin hoca misali,..
''avcılığı avcılar yönetmeli''
diyorum ben.
eğitimden geçecek çok meşakkatli bu yolda ve ata mirasını gururla devredeceğimiz yeni avcılarımızında bilinçle doğaya sevgi ve saygı duyan bir nesli yetiştirmek ümidiyle esenliklerle kalınız avcı dostlar.
saygılarımla.