Can Bey,
Uzun süredir Aimpoint PRO ve geçen yıl aldığım Aimpoint Micro T2 kullanıyorum. Dürbün gibi keskin atış değil,
iki göz açık hızlı hedef bulma ve isabetli ve net vuruş için ideal araçlar. Yine de belli mesafeler için keskin atış imkanı olduğunu söyleyebilirim.
Bahsettiğiniz Aimpoint S-1 ve Easy hit şerit bant (6-8 mm) üzerine tutturulan nişangahlar. Uçar hedefler için hızlı hedef bulma ve atış için tasarlanmışlar. Her ikiside iki göz açık kullanılacak nişangahlar. Şerit bant-Arpacık nişangaha göre daha isabetli atış imkanı sunuyorlar.
Aimpoint S-1 6 MOA bir kırmızı noktaya sahip. 6 MOA biraz büyük görünse de 9 seviye ışık ayarı yapılarak uçar hedefler hatta gezer hedefler için 50 metreye kadar hızlı hedef bulma ve isabetli vuruş imkanı sağlıyor. Aimpoint 50.000 saat pil ömrü sunuyor. Aimpoint alınabilecek en iyi, paralaksı olmayan bir optik nişangahtır. Ancak bizim yerli tüfeklerden pahalı bir cihaz olduğunu söylemeliyim.
Easyhit deneyimim yok ancak ben de sizin gibi videolardan tanıyorum. Avantajı herhangi bir güç kaynağına ihtiyaç duymaması ama ışık şartları bozulunca, loş ve karanlık ortamlarda Reddot gibi imkan sunmuyor, karanlıkta reddot gibi kullanmak hiç mümkün değil.
Bir reddot kullanıcısı olarak iki göz açık hızlı hedef bulma ve isabetli atış için tavsiye ederim