İyi günler arkadaşlar uzun bir yazı olcak sıkılmadan okursunuz inşallah.Çoğu avcının hayalinde vardır bir çifte kırma av tüfeği sahibi olmak sebebi diğer av tüfeklerine göre daha kibar estetik sağlam ve avda verdiği tat vb bu hayalle bütçe dahilinde büyük abim kendisine özel 200A modelinin siparişini verdi 3 ay sonunda 2018 ocak ayında Kaysan silahtan alındı. İlk gittiği avda 9 atış yapıp 1 tanesini bile vuramaması üzerine standart 36.6 metreden ayakta destekli 3 adet deneme atışı yapar
1. Atışı sürekli kullandığı süperpoze
( alt-üst) tüfekteki gibi arpaçığı hedefin üzerini kapatır namlu bahtını görür görmez şekilde yapıyor merkezin altından vuruyor. 2 atış bantı biraz yukardan bakarak atıyor 1.atışa göre az üstten vuruyor. 3.atış bantı yaklaşık 2 cm yukardan bakarak arpaçığı hedefin merkezine gelecek şekilde yapılıyor 80×80 kâğıtta tam dağılım gerçekleşiyor.Tüfeğin alttan vurduğu düşünülüp fabrikaya gönderiliyor 2 hafta sonra tüfek elimize ulaştı kutu içerisinde 25-30 metreden atış yapılmış 2 kağıt geldi ve merkezden vurulduğu görüldü fakat tüfekte hiçbir işlem yapılmamış. Av sezonu bittiği için av üzerinde deneme şansı olmadı. Tüfeği ayrıntılı incelediğimde namlu bantının üstten kaynatıldığını gördüm ve kubuzla birleşme yeri yukarda olduğundan puslanma yapıyor hedef almayı zorlaştırıyordu ve tüfek fabrikaya gittiğinde namluda çizilmeler olmuş abimde dürbün takayım derken bantın boyasını çizmiş ve avda dipçikte küçük çizilmele oldu bu sebeplerden birde yedek el kundağı yaptırmak için eylül ayında fabrikaya geri gönderdim 1 aylık süreç sonunda 23 ekimde elime ulaştı. Namlu bantını kubuzla birleşme yerini düzeltmişler ve aşağı almışlar hedefe iyi geliyor şimdi kundaklar tekrardan boyanmış ve namlu kum kampala yapılmış güzel olmuş 4 tanede atış kağıdı gönderikler denem için istemiştim yedek geniş ceylan el kundağı güzel yapılmış fakat diğer el kundağının kilit demirini takmışlar bunada kilit demiri yapmaları lazım değilmi benmi yanlış biliyorum her neyse hafta sonu pazar günü deneme atışı yapma fıstatım oldu sizlerle paylaşmak istedim.
200A 76 cm mobil şoklu
Mesafa:36.6 metre ile ölçüldü
Rakım:1300 metre
Sıcaklık:16 derece
Rüzgar:7 km
Nem:0
Atışlar ayakta destekli hedef 150 cm yükseklikte arpaçık hedefi kapatır şekilde namlu bantını görür görmez şekilde
Kağıtlar 65×65 cm
1.Atış Sağ namlu 2 şok Sterling 32 gr 6 no
2.Atış Sol namlu 1 şok Sterling 32 gr 7 no
3.Atış Yılların Avcısı babam gerçekleştirdi
Sol Namlu 1 şok Sterling 32 gr 7 no
4.Atış Namlu bantını 1 cm yukardan bakarak yani bantı görerek Sağ Namlu 1 şok Sterling 32 gr 6 no
Bu şekilde bantı görerek
Hedef kağıtları küçük mü deyip 60×120 cm kağıt kullandım
5.Atış Sağ namlu 1 şok Sterling 32 gr 6 no
6.Atış Sol Namlu 1 şok Sterling 32 gr 6 no
7.Atış Sol Namlu 2 şok Sterling 32 gr 6 no
Bunlarda tüfek ilk alındığında abimin yapmış olduğu atışlar
1.Atış Arpacık hedefi kapatır bant görünür görünmez
2.Atış bant görünür şekilde
3.Atış bant yaklaşık 2 cm yukardan görünür şekilde
Ve fabrikanın yapmış olduğu atışlar
.
Tüfeğin bantının ilk hali kubuza göre yüksek
Bantın kubuza göre tekrardan yapılmış hâli
Ve tüfeğin son hali
Sonuç olarak tüfek 4 atıcı ile denendi atışlar ayakta destekli süperpoze deki gibi arpaçık hedefi kapır ve namlu bantını görür görmez şekilde yapıldı bu zamana kadar çifte kırma tüfek kullanmadık farklı bir atış tekniğimi var acaba demeye başladık 2 defa servise gidip geldikten sonra yine aynı sorunlar olunca ve huğlunun 2 adet pozesi bir yarı otomatiği var memmunuk yine aynı yerden devam dedik fakat bu sorun bizi üzdü heleki şu aralar mehmet yayla usta ile görüşüp kendime de özel çifte yaptırmak isterken. tüfekle ilgili küçük sorunları forumda hiç paylaşmam fakat böyle çıkmaz sorunla karşılaşınca ustalardan bilgi almak istedim sorun bizdemi yoksa silahtamı bilmeden sorun buymuş deyip firmaya suç atmak istemem 2 defa gönderdim
3 .sefer göndermek istemiyom açıkçası sorun bizde demeye başladım