YENİ SEZONUMUZ AÇILDI ARKADAŞLAR.KURALLARA GÖRE AVLANAN ARKADAŞLARA KAZASIZ BELASIZ cezasız(olmaz) AVLAR.
Bir bölgede av neslinin korunması için; o yöreyi bilen bilirkişilerin görüşleri de alınarak ava bir veya iki sezon kapatılıyor.GÜZEL.O bölgede bir kaç tür av hayvanı olabiliyor hepimizin bildiği gibi.Aşırı avlanma ,kış koşuları ve diğer sebeplerle ava kapatılan bu bölgede diğer türlerin avlanması devam ediyor. KEKLİK türleri ve tavşanın yasaklandığı bir bölgede DOMUZ ve diğer türlerin avı devam ediyor.
Bir ilde bir veya iki denetim elamanlarının bu durumu köntrelleri nasıl sağlandığı herkesçe malum.Yetkilerin ( MERKEZ AV KOMİSYONU) aşağıdaki durumu nasıl izah edeceklerini bu durumun vebalininin kimde olduğunu takdirlerinize sunuyorum.
İl ÇANKIRI.Bir yıl keklik avlanması il genelinde yasaklanıyor.Tavşan domuz serbest.Tavşanla kekliğin aynı tür arazi üzerinde yan yana yaşadığını yedi yaşındaki çocuklarda bilir. yasak olmayan türden kota alan sözüm ona avcılar yüzlerce km gelerek orada avlanmaktadır.hersey usulüne uygun.Denetim yokkkkk.Her gurubun denetlenmesi de mümkün değil zaten.2. 3. yıl bakılıyor ki yasaklanan türde artış olmadığı gibi azalma var. İzahı ...!!!
İL ÇORUM:Bu yıl.DOMUZ avı serbest.Bıldırcın üveyik de öyle.KINALI ÇİL ve TAVŞAN o avlakta yasak.Adamlaryüzlerce km ötelerden BURSA İZMİT ZONGULDAK ve benzeri illerden kekliğin ve tavşanın ava açılış günü öncesinde konaklama yerlerinde yer yer ayırtılmış.GÜZEL.Peki nereye kota alınmış ve ne kotası.KEKLİĞİN VE TAVŞANIN avının yasak olduğu avlağa DOMuZ kotası.Şİmdiye kadar nerelerdeydiniz? arkadaşlar bugüne kadar neden beklediniz domuzlar. ı avlamak için.ÇOCUK MU KANDIRIYORUZ.
Yetkililere sesleniyorum.Domuzdan bütün üreticiler şikayetçi.TAMAM.Lütfen bu yazımı dikkate alınız.Bir bölge veya avlakta DOMUZ avlanacaksa O yerin mülki amirinin izni ve tarım orman ve köy işleri bakanlıkları yetkilerinin de katılımıyla SÜREK avları düzenlenebilir.Önceden internet ve av kanallarıyla duyurulur. kayıt yapılır.Bundan sonuç da alınır.Sonuç olarak;BİR TÜRE YASAKLANAN AVLAK (özel izin hariç)BÜTÜN TÜRLERE YASAKLANMALIDIR diyor saygılar sunuyorum.