Torik azmani plakisi yapilişi: 😊 😊balığımiz derya ananin kollarından nazikçe alinir☺sona güzelce deniz suyunda temizlenir ve kanı iyice çıkana kadar suda yikanir .eve gelinip güzelce keskin bir bıçak ile ister halka halka ister fleto şeklinde kesilir ve hafif tuzlanip dinlenmeye bırakılır. Bu senede fırın tepsisi 1çay bardagi zeytin yağ ile yağlanir 3bas soğan 3domates 3 biber 2yemek kaşığı salca 1tutam maydonoz 1caykasi kekik 1caykasi pulbiber yarıçay kası karabiber 2yemek kası nareksisi 3dis sarmsak 1yemek kaşığı sirke 4adet defne yapragi hazırlanır. Akabinde soğanlari soyup halka biçimde dogranir biberli dogranir dometes ler rendelenmiş ve tüm malzeme bi kapta iyce karıştırılır harman edilir içine iste bağlı 1 veya 1.5 su barda su konup karıştırılır ve tepsiye güzelce yayılır dinlen baliklar bu sözün içine itina ile dizilirler ve tepsiye limon halkaları ve Defne yaprakları konularak 200 250 c derecedeki fırında pismeye verilir ortalama 40 45 dk dir pişme süresi limanları pisi kızardı zaman plaki olmuştur yapıp yiyen dostlara afiyet olsunn. NOT:levrek sinarit palamut tranca gibi dier iri baliklar dan ve tatlı su balıkların dan sudak yayın gibi balık lardan da yapılabilir ❤❤