Muhterem Özgür Bey,
İmpala Plus, yerli üretim kinetikler içinde özenli ve nisbeten değişik yapılanmasıyla kendini belli eden bir tüfek.
yapımcı kuruluş aynı zamanda Winchester pompalı tüfeklerin fason üreticisi de olduğu için bazı benzerlikleri mamul
hattında kullanabilmek amacıyla bu formu seçip kendi yaklaşımlarına da yer vererek pazarımız için normalin üzerinde bir
ürün çıkartmış gibi görülüyor.
Tüfeği elime alıp detaylı bir inceleme yapmadım. Ancak, popüler bir silah forumunda ayrıntılı şekilde fotoğraflarıyla
paylaşım yapan bir üyenin çalışması dikkatimi çekti ve mekanizma bloğu üzerinde döner kafanın açılıp kapanmasını
sağlayan eğimli kanalın yapılanmasındaki farklılığa anlam veremediğim için, firmanın iletişim formuna kendimi de
tanıtarak nedenini anlayamadığım değişikliğin amacını sordum. Yaklaşık on gün geçtiği halde bir cevap gelmedi.
Bilindiği gibi, sözü edilen kanalın sağ kenarı kapanmada, sol yanı ise açılmada etkin olup, özellikle "Benelli Clıck" denen
Amerikan saplantısının oluşmasında kilit kulaklarının yerlerine oturmasında söylenen kılavuzlamanın kesintisiz seyri
önemlidir. Bu haliyle mekanizmanın yavaş hareketle tam kapanmasında problem ihtimali olabilir.
Tüfeğin benzer modellerde olan namlu geri uzantısı mevcut değil. Üretim ekonomisi için başvurulmuş bir yol gibi görünse
de gövde içindeki çelik takviyeler ve onun montaj masrafları düşünülen tasarrufu eşitler nitelikte denilebilir. Anlaşılan,
firma bunu pompalı modellerin üretimiyle bir eşgüdüm sağlamak amaçlı olarak tercih etmiş. Yapılanma, yivsizlerde çok
görülen sağ veya sol vurmayı doğru imalat ve montajla uzun süre kılavuzlayan bir unsurdan mahrum, ancak, bir o
kadar da rahat düzeltilebllir nitelikte.
Ezcümle ifade edilirse, kuruluş iyi niyeti ve alışılmışa bir şeyler katabilme kaygusunu üretimine yansıtmayı bilmiş, ancak
yeterince bilgi ve araştırma takviyeli çalışmamış gibi görülüyor. Bütün farklılıklarına rağmen, pazardaki diğer iddialı
mamullerin üzerine çıkamamış.
Saygılar.