Adem bey kardeşim, işin içinde keklik varsa kesinlikle ağır tüfek almayın. Keklik avı tecrübem yok. Sadece 1 defa gittim ve onda da 3450 gr tüfekle dağda 20 km yürüdüm.
1,82 boy 90 küsür kiloda kalıplı ve sıkı bir yapıya sahibim. Orman işlerinde de çalıştığım için ağırlıktan yana en ufak sıkıntım yok ama bu halde bile yaklaşık 3,5 kilo tüfek dağda beni bile rahatsız etmişti. Var gerisini sen düşün..
Şimdiki aldığım tüfek de 3,5 kg ama ben geçit avcısıyım, dağda gezmiyorum. Ekseri durduğum yerden tüfek atarım.. Ağır tüfek bu pozisyonda bir avcıya çoğu yönden avantajdır..
Görselliğe de çok takılma, alt tarafı 2 ördek simgesi ve kapaktan ibaret. Özel işleme sgr falan olsa tamam dersin. Boşa para fazlalığı verme çünkü gövdede 2 ördek figürü var diye tüfek daha fazla av yapmaz.. Ejektör olayına gelince huğlu c / f serisi pozelerde ejektör = + 300 gr ağırlık demek.. yine de senin zevkine kalmış tabi..
Hangisi olursa olsun sana tavsiyem bayiden raftan sıra üretim tüfek alma. Ölçülü yaptır, sipariş ver, isteklerine göre özel ilgilenilsin. Huğluda, doğan av cihan av pusula av gibi bayiler var. Doğrudan koopla bağlı çalışırlar. Siparişin iyi şekilde yapılır..
Tabi bütün bunları sadece, koop tüfeği alacaksan diye söylüyorum. Listede huğlu pozeleri yazmışsın çünkü.. Diğer taraftan tercih elbette senin..
Ve son söz, özel spariş dahi olsa denemeden ruhsatına işletme.. En son kontrolü yine sen yap..
Hayırlısı nasip olsun. Rast gele..