Yivsiz tüfeğin yivli olduğunu iddia eden polisler, şarjörsüz tüfeğin şarjörlü olduğunu iddia eden polisler, taktik tüfeğin piyade tüfeği olduğunu sanan polisler saymakla bitmez. Forumdaki arkadaşların yazılarını okudukça sinirleniyordum bugün aynısı benim başıma geldi.
Bugün tüfeğimi kaydettirmek için emniyet müdürlüğüne gittim, polis arkadaş tüfeği eline bile almadan "o tüfek kayıt ettirilmez, dipçiği çıkan tüfekler ruhsat alamaz" dedi. Ee abicim benim tüfeğimin dipçiği çıkmıyor ki ? Polise tüfeğin dipçiğinin çıkmadığını söyledim. Yüzümüze bile bakmadan "Kaydedilmez o kaydetmem" dedi.
Ben de orada genç bir polis vardı, ondan tüfeğin dipçiğini çıkarmasını istedim, uğraştılar çekiştirdiler her yerini kurcaladılar dipçiği çıkaramadılar. Kayıttan sorumlu polis arkadaş "kaydetmem" deyince baktım tartışma çıkacak uzatmadan emniyet müdürlüğünden tüfeğimi de alıp çıktım.
Av bayisine gittim, oradaki bayi arkadaş da o dipçiğin perçinlenmiş olduğunu, alyanla da tornavidayla da asla çıkarılamayacağını söyledi.
Sonra Hatsan fabrikasını telefonla arayıp tüfeğimin modelini söyledim, direkt üretimde görev yapan hatsan görevlisi bana o tüfeğin dipçiğinin kesinlikle çıkmayacağını, 81 ilde satış yaptıklarını ve sorunsuz şekilde her müşterinin tüfeğini kaydettirdiğini söyledi.
Sonra Hatsan yetkili av bayisiyle beraber tekrar emniyet müdürlüğüne gittik, yetkili eleman da tüfeğin dipçiğinin çıkmadığını polis arkadaşa anlattı. Polis "o tüfeği kaydetmem" deyip hatsan bayisi elemana da kızıp bizi başından savdı.
Şimdi benim Tüfeğim ruhsatsız kaldı, ben bu tüfeği avda da hedef atışında da aktif şekilde kullanacağım. Yarın bir gün ruhsatsız silah bulundurmaktan para cezası veya hapis cezası alırsam bu cezanın hesabını kim verecek ?
Daha önce böyle bir sorun yaşamış ve çözmüş avcı kardeşimiz varsa tavsiye bekliyorum.
Bu da tüfeğin dipçiğini fotoğrafı, hatsan ortaya perçin atmış. Polisler o perçinin düğme olduğunu ve o düğmeye basınca dipçiğin çıkacağını söylüyorlar.
Ekleme: Şu anda ruhsatımı almış bulunmaktayım, hatsan görevlisi polisi ikna etti ve ruhsatı çıkarmayı başardı. Pompalı tüfeğim yarı otomatik olarak işlenmiş umarım bir sıkıntı olmaz.