Merhabalar suat bey,
Kendi tereddütlerimi gidermek açısından sizden bir ricam olacak; bu tüfekten memnun olanlarla olmayanların sayısını verirseniz faydalı bir bilgi olucaktır en azından rakamlar üzerinden daha güvenli konuşabiliriz. Ben tüfeği 2450 ye aldım (eylül 2018 de) 3000 tl verip alanlar sanırım araştırmamış piyasayı. İlk almaya gittiğimde bayi 2200 tl ye veririm dedi sonra başladı tüfeği kötülemeye, ben alacağım dediğimde de elimde yok dedi. Enteresan bilgiler dolanıyor ortalıkta net rakamlarla konuşmak sağlıklı olacaktır. Apple gibi bir şirketin bile bozuk telefonları yüzlerce hata türüyle anında değişim yapılarak müşteri memnuniyeti sağlanıyor sonuçta retayında bu konuda bizlere sağladığı bu garanti olumlu bir durumdur ve güven verir. Oluşan mağduriyetlerin giderilmesi önemli ve firmanın devamlılığını sağlamak içinde kaçınılmazdır, ancak bir firmanın bu denli güven vermesi benim için Türkiyede ilk diyebilirim üstelik kimseylede sorun yaşamadan bu hizmeti almak iyi bir şey. Son olarak yabancı ülkelerdeki satış fiyatlarına bakılırsa baya yüksek fiyata satılmakta bu adamlar bu ürünü kontrol etmeden mi aldı? Bana inandırıcı gelmiyor. Umarım memun olmayanların sayısı az sizin bahsettiğiniz gibi fazla değildir sonuçta rakam olmadan konuşmak bir anlam ifade etmiyor. Ayrıca sizinde tüfeğinizle olan sorununuzun bir an önce giderilmesini dilerim.
İyi akşamlar.
İskender bey merhaba.
Profilinize baktığımda 12 ocak tarihinde üye olduğunuzu görüyorum.
Dolayısıyla konuşmuş olduğumuz firma ile ilgili bu konu ilk konu değil.
Daha başka konularda da şikayetler mevcuttu.
Hatta yakın zamanda iyi görüştüğüm silahlarda estetik ve zarafeti tercih eden bir dostum Fabarm tüfeğini satıp bir ad RETAY aldı.
Ve tüfekte tutukluk sorunları yaşadıgını söylemişti.
30 g ın üzerinde sorun olmadığını belirtmişti.
Bu dostumdan etkilenen başka bir avcı da elindeki mevcut Avrupa y otosunu satıp yine bir RETAY almış ve yine o tüfektede bâşka bir sorun yaşadıklarını belirtmişti.
Hatta müşteri temsilcisinin bu hafta gelecek ve tüfekleri inceleyeceğini belirtmişti.
Yani etrafımızda şikayetći olanlar da var.
Şimdi ben tüfeklerin çalışma sistemlerini ,parçalarını detaylı olarak bilmiyorum.İşin açıkçası bilmekta hiç ilgimi çekmiyor.
RETAY ın ilk tüfeği bulunduğum ilçeye ilk geldiğinde av bayisinde tüfeği beraber açıp inceledik.
Dedim işte budur.
Estetik ve kutu içeriğiyle zengin,ben buradayım diyen bir tüfek yapılmış.
Belli ki firma kalbur üstü olmayı planlamış.Sitede bu yeni markaya bir başlık açıldı.
Müşteri temsilcisi her gün uğruyor cevap yazıyor ürününün reklamını yapıyordu.
Sonra tüfeklerin bazılarında sorunlar cereyan etmeye başladı.Tamam müşteri hizmetleri sorunu çözmeye yönelik iyi niyetli girişimlerde bulunuyordur ona bişey diyemem ama bu bir lütuf değil ki.
Bakınız konu nerelerden nerelere geldi mevcut markanın temsilcisi Ali KELTEN nerelerde ?
Ortada yok.
Acaba firmada çalışıyor mu ? Çalışıyorsa neden bu sorulara ,sorunlara cevap vermiyor ?
Ya da çalışmıyorsa neden bir başka yetkili konuya mudahil olmuyor ?
Bunlar biraz düşündürücü değil mi ?
Piyasaya yeni giren ve piyasa fiyatlarının üzerinde satılan bir ürünün daha piyasaya hakim olmadan şikayetler alması marka prestijini başlamadan bitirmez mi ?
Yukarıda bana kaç tüfekte kaç tane sorunlu olduğunu sormuşsunuz
İyide ben firmanın noteri değilim ki. Bunları kayıt altına alıp sizinle paylaşabileyim.
Bu bilgileri fabrikaya soracaksınız.
Mesela kaç bin atımı sorunsuz yaptı ? Bu atımlarda görülen arızalar,oluşabilecek arızalara alınabilecek tedbirler ,iyileştirmeler vs vs.
Firmaların kalite kontrol birimi gerekli özeni göstermeyecek onun hatasını satış temsilcisi diyolog kurarak giderecekse o zaman kalite kontrol gereksiz bir birim olmuş olmaz mı ?
Hepimiz elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalışmalıyız.Günü kurtarmak için değil.
Bakınız size bir örnek veriyorum.Ben amatör olarak ceviz yetiştiriyorum
6.5 yaşında Türkiye de ağaç başına düşen en iyi verim 22 kg civarıydı.
Ben aynı yaştaki ağaćlardan 26kg ürün aldım.
Bir cevizin yaklaşık 12 g kabuklu ağırlığı olduğunu bilirim.
Ürettiğim 1 kg kabuklu cevizden 470g iç alınabilmesi gerektiğini bilirim.
Ve o 470 g içi alırım Allahın izniyle.
İlacını ,gübresini ,tahlilini yapar bilmediğim yerlerde ziraat mühendisinden yardım alırım.
Sadece bu yıl 300kg cevizi yaklaşık olarak 25.000 ad eder tek tek elimden geçirerek inceledim.
5 tane kurtlu ceviz çıkmadı desem inanırmısınız ?
Ve bu cevizleri herhangibi bir ihtimale karşı birebir değişim garantisiyle satıyorum desem ne düşünürsünüz ?
Sonucunda mekanik bir şey değil içini görmeden nasıl bu kadar garantili ürün satılabilir ?
Henüz sezon başında daha ağaçlar çiçek açmadan benim ürünlerimin satılması sizce bir tesadüf olabilir mi ?
Ve kimse bu ürünleri alırken pazarlık etmiyor biliyor musunuz ?
İnsanlar bazı şeyleri biliyorlar. Kalite tesadüf olamaz.
Şimdi konuyu biraz dağıttım özür diliyorum ve bitiriyorum.
Siz tedbirinizi alacaksınız takdir i Allah a bırakacaksız.
Ama tedbiri almadan yola çıkıyorsanızda başınıza geleceklere razı olacaksınız
Sonra da buna Kader. Demiyeceksiniz....