Daha önce paylaştığım gibi Retay Masai Mara 12 Ga tüfeğim, besleme, taliye ve isabet hataları nedeniyle fabrikaya gitmiş, Dipçik ve el kundağı dışında neredeyse herşeyi değişmişti. Fabrikada yapılan testlerde sorun yaşanmamıştı. Araya giren sağlık sorunlarım nedeniyle uzun bir süre atışa gidemedim. Bu gün hava güzelleşince atış alanının yolunu tuttum ve tüfeği kendimce test ettim. Hava sıcaklığı +9 C, rüzgarsız, parçalı bulutlu bir hava.
Değişik markalardan 34,32, 28, 24 gram saçmalarla güvenilirlik testlerini yaptım, aşağıdaki videoda hiç edit etmeden aynen atışları veriyorum:
Sıfır hata beklediğim tüfekte, videoda izlediğiniz gibi 32 gramın ikinci ve 24 gramın üçüncü fişeğinde atış sonrası fişekler tahliye olmadı. 32 gramla tekrar atış yaptım sorun yaşanmadı. Hadi kabahati soğuk havaya, irca yayının henüz alışmamasına, fişeklere bulalım da, ayni koşullarda diğer tüfeklerim niye hata yapmıyor soru işareti. Havalar biraz ılınınca testleri tekrarlayacağım.
İsabetlilik için 36.5 m. den yaptığım testlerde Fiocchi 28 Gram Gualandi ve 29 gram Xtreme Slug bakır kaplı tek kurşunlar hedef hizasında ama solda kaldılar. 18.5 m den 34 gram 6 numara saçma ile yaptığım atışta da saçmalar merkezin solunda toplandılar.
Haydi onu da dipçik ayarlarına verelim de. Benim için yine sükut-u hayal. Dipçik ayar pulları ile bir düzenleme yapıp bu testi de tekrarlama kararı verdim.