ancak firmadan destek almadan bu paylaşımları yapınca birkaç yorumda da olduğu gibi hemen bir tüfekte varsa hepsi aynıdır gibi genellemeler olabiliyor. buna biraz karşıyım açıkçası. ilk defa yerli bir firma patentli bir şeyler yapmaya çalışmış gelişimi sırasında destek yerine köstek oluyoruz
Sayın Öz,
Kalite asla tesadüf değildir. Kaliteyi standart hale getirmek sanayicinin de görevidir. Kendine piyasada sağlam yer edinmiş tüfek üreticileri ayni kalite standartlarını yerleştirdikleri için varlıklarını sürdürüyorlar.
AR-GE pahalı bir iştir, ciddi yatırım, zaman emek gerektirir. Ama bu çalışmaları yaparken bazen gözünüzün önündeki sorunu göremeyebilirsiniz. Eleştiriyi gözardı ederseniz, kendinizi geliştiremezsiniz. Bağımsız kullanıcıların geri bildirim, sizin göremediklerinizi size aktarır.
Ben bir müşteri olarak firmayı arasam, şikayetlerimi konudan bi haber müşteri ilişkileri temsilcisine aktarsam, o da gönderin tüfeğiniz bakalım dese sorun çözülmez.
Benim daha önce bir tüfek tasarımında kendi paramla AR-GE çalışması yaptığımı, uzun vuruşlu bir piston sistemini yivsiz bir tüfekte tasarladığımı, bunun patentinin alındığını ve uygulamaya konulduğunu reklamını yapmadığım için kim bilecek? Patent almak, alınan konunun bir çözüm olduğunu ifade etmiyor. Sizin buluşunuzu başkası yapmasın diye belirli süreler koruma altına alıyor
Daha önce bu forumda bir-iki kişi şarjöre fişek sürmede sıkıntı yaşadıklarını yazdı. Ayni durumu özellikle yüksek metal diplikli fişeklerde ben de izledim. Çünkü kaşık tam oturmayabiliyor, metal diplik açısal olarak şarjöre girişte zorlama yapıyor. Bunu sözlü olarak firmaya iletseniz ne kadar kaale alacaklar? Kolay çıkış yolu "kullanıcı hatası" olarak değerlendirip değerlendirmeyeceklerini ben bilemiyorum. Bu bilindik bir durum. Onun için bir çok firma gerdel tablası, kaşık ne derseniz ya biraz kısa tutuyor, ya ucuna metal dipliğin kolay yerleşeceği çentik açıyor, yada ucunu biraz büküyor.
Firma bu müşteri geri bildirimlerini değerlendirip bir değişim yapmayı düşünür mü bilemiyorum.
Benim tüfeğimde gerdel tablasının geri dönüşünde yavaşlık ve buna bağlı tutukluk gösterdim. Eğer bu tek bir tüfeğe münhasır değilse gerdel tablası montaj hamilinin sıkılığı veya geri getirme yayının daha sertleştirilmesini düşündürmek köstek değil yine destektir.
Sayın S. Alper Erdem yorumlarında sağa büküşlü vida sistemi ile kilitlenen namlu-şarjör tüpü birleşeninde sol alt vuruşun olduğunu ifade ediyor. Bu forumda da bir çok tüfekte sola kayan POI den bahsedildiğine göre, benim de testlerimde böyle bir bulguyu ortaya koymam köstek değil, sorunu gösterip önlem alınması için aslında destektir.
Yine benim testlerimde gurupman değerlendirmesi yapmadım ama, guruplar çok tutarlı görünmedi. Daha önce de yazmıştım ve firmanın da birleştirme konisini 5 dereceden 2.5 dereceye değiştireceği duyumlarını almıştık. Uzatılmış birleştirme konisinin hem hissedilen geri tepmeyi azaltacağı hem de az bir yüzde de olsa gurupmanı düzelteceği bilindik bir gerçek. Aşağıda fotoğrafladığım benim tüfeğimin birleştirme konisi var
Bunu burada yazmak sizce köstek olmak mıdır?
Paylaştığım videolar firma repütasyonuna zarar vermemek için public değil unlisted olarak yayınlanmıştır. Bu forum dışındaki aramalarda ulaşılması zordur.
Eleştiri, yararlanırsanız size kendinizi düzeltme, geliştirme, ilerleme imkanı tanır. Duygusal değil, akılcı yaklaşmak her zaman yararlıdır
Not: Akın bey, lütfen tüfeğinizle 36.5 metreden atış yapıp POA-POI farkı olup olmadığını, 24 gram fişeklerde tutukluk yaşayıp yaşamadığınızı bizimle görsel olarak olarak paylaşabilirmisiniz?