Yeni tüfeğim Armsan Paragon Grande 71 namlu
Son birkaç aydır farklı bir tüfek arayışındaydım. Gazlı ve güçlü bir tüfek..
Araştırma inceleme ve istişareler sonucunda bu tüfeğe karar verdim.
Her şey nasip dahilinde olur. Bakalım bu tüfekteki nasibimiz nasıl olacak
Tüfek malumunuz gazlı sistem, 89 mm fişek yataklı çift pistona sahip normal ve ağır dolular için.
Öyle fazla ağır değil ya da bana ağır gelmedi bilmiyorum. Rahat kullanıp taşıyabileceğim bir tüfek..
Ahşap olanı vardı ve 76 mm yataklıydı. Ben özellikle sentetik tercih ettim. Fişek yatağı benim için farketmiyor.
Agresif ve güçlü bir yapısı var. Oturaklı bir model. Orası burası çizildi ıslandı vs dert etmeyip rahatça hor kullanabileceğim bir alet..
Tüfek geniş namlu. Ölçme şansım yok ama 18,70 mm plastik tapa, hafif ve tatlı bir sıkışmayla zorlanmadan namludan geçebiliyor..
Şoklar optima, 7 cm. Ölçüler biraz dengesiz ama olsun alışkınız
1 şok 17,30 iken 5 şok 18,80
En iyi grupmanı sanırım yine full şok ayarındaki 3 şok verecek gibi..
Bu konuda en sevindiğim taraf ise Serkan Çimen ustamızın verdiği ported tepe serisi şoklar bu tüfeğe sorunsuz şekilde uydu..
Oyüzden bu konuları hiç dert etmiyorum..
Bugün ilk etapta genel deneme ve kontrollerini yaptım. İsabeti ve çalışması güzel görünüyor.
Grupman denemesi yapmadım havalar sıcak diye. Sadece isabetine baktım, attığım yeri vuruyor..
Kağıttaki atış 50 cm daireye 20 metreden yapılan trap fişeği atışıdır..
Henüz ruhsata işletmedim deneme süreci devam edecek. Av performansını da görmem gerek..
Tüfek trap fişeklerinde biraz nazlandı ama 28 gr ve üstünde sorunsuz.
34 gr denedim şahlanma neredeyse sıfır.. Tepme yok. Atışı da çok konforlu gerçekten..
İnşallah kazasız belasız güzel avlarda kullanmak nasip olur.
Rabbim sizlere daha güzellerini nasip etsin.
Tüfeği almamda yardımcı olan 15 yıllık dostum ve abim Izzet Uzunca ve, Doğa Av ve Balık Malzemeleri'ne çok teşekkürler.