Merhaba değerli arkadaşlar.
Tek kurşun atışlarından sonra namludaki kurşun sıvaması hoş bir durum değildir temizlemesi dert değilde benim gibi yüksek hızlarda kurşun doldurup grupman atışı yapanların ve sayıca yüksek ardışık atış yapanların genel sorunu bir kaç atıştan sonra isabette bozulmalar yaşaması,bunun en büyük sebebi namlu içi sıvama dır ve buna bağlı olarak kurşunlarda ve isabette bozulmalar ve daralmayla birlikte basınç artışlarının meydana gelmesidir.
Bu soruna çözüm bulmak için bir kaç çalışma yaptım,sadece kurşununu kendi dolduranların yararlanabileceği bir çalışmadır.
Teflon kaplama teferruatlı olduğu için deneyemedim.
Sprey teflon ve yüksek sıcaklığa dayanıklı boya(690 derece) kullandım.
Kurşunlarda yuvarla odun motoru eğesi ile fazla bastırmadan yara dokusu oluşturarak 1 saat arayla 2 kat boyadım ve daha sonra 2 kat teflon sipreyle kaplayarak işlemi tamamladım burda dikkat edilecek husus boyayı oldukça uzak mesafeden ince bir tabaka halinde kaplamak üretici ilk boyamadan sonra 160 derecede fırınlayın diyor kurşunun bu sıcaklığa tepkisini bilemediğim için bu aşamayı pas geçtim.
1.Test
Hiç bir uygulama yapmadan ortalama v1.5=1540 fps kurşunlarla 3 atış yaptım ve namluyu temizledim çıkan kurşun artığı 0.85 gram.
2.Test
Sadece 2 kat teflon sprey uygulanan ve ortalama v1.5=1540 fps olan 3 atış yaptım ve namluyu temizledim çıkan kurşun artığı 0.70 gram.
3.Test
Kurşunlara yara dokusu oluşturarak 2 kat boya ve 2 kat teflon sprey uyguladım ortalama v1.5=1560 fps olan 3 atış yaptım ve namluyu temizledim çıkan kurşun artığı 0.24 gram.
yara yapmadan boya kurşunun üzerine tam yapışmıyor teflon sprey kullanmadanda çok pütürlü durduğu için yapmayı düşündüğüm diğer iki testten vazgeçtim.
Kendi adıma kullanılabilir bir uygulama olduğunu düşünüyorum.
Buda son uygulamanın test atışıdır,iyi seyirler dilerim.