Ahmet Bey ve Suat ustam güzel yerlere değinmişler
Fişek var fişek var.. Gramaj var gramaj var.. Markadan markaya çok fark yokmuş gibi gözükse de aslında fark var..
Çok para vermek marifet değil ama kalite asla tesadüf değil..
Geçenlerde elime bir miktar Winchester Parcours 28 gr 7,5 numara fişek geçti.. Nikel saçmalı ve esasında atış amaçlı üretilmiş..
Fişeği 2 defa hedefte, 3-4 kez de av esnasında kullandım. Bana şimdiye dek bildiğim bütün 28 gr fişekleri unutturdu..
Fiyatlar zalım, kutusu 75 tl ama "kaliteli" av yapılacaksa o fişek alınır arkadaş..
Bu basit bir örnekti.. Gelelim yerlilere..
"Alınabilecek" ne var derseniz, şuan için bps nin 28-30-32 gramları güzel seçenek.. Meca speed 28-30 ve master 32 gr fişekleri iyi..
Yafın rapido serisi 28-30 gramları güzel.. Sterling 28-30 gr modelleri kırma tüfeklerde parlama için naif ve iyi seçenekler..
34 gr dedin mi zaten yerli markaların aşşağı yukarı hepsi aynı.. Beklentiyi yüksek tutmamak lazım..
Fişek işi biraz da psikolojik takıntı meselesi.. Ben bu fişekle vuramam dedin mi, elindeki winchester bile olsa zaten olayı baştan kaybettin demektir.
Makul mesafelerde makul şartlarda av yapılacaksa en iyi fişek ucuz fişektir.. Ama az olsun öz olsun kaliteli olsun düşüncesi varsa ozaman başka..